18 Януари, 2021 10:30 2 666 12

Коронавирус и политика: Протести в Амстердам и Хамбург

  • коронавирус-
  • протест-
  • ваксина

В германския град се състоя протест срещу тези, които отричат, че има коронавирус

Коронавирус и политика: Протести в Амстердам и Хамбург - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сто и петнадесет души бяха арестувани в Амстердам по време на протест срещу COVID рестрикциите и политиката на правителството. Няколко от демонстрантите са били задържани за насилие над полицаи, а останалите - заради отказ да се подчинят на органите на реда.

Демонстрацията бе забранена от властите на Амстердам, но въпреки това 2000 души се събраха на Музейния площад в града, за да изразят недоволство от действията на правителството и политиката на националните власти в борбата с коронавируса и изолацията, която продължава вече четири седмици. Някои протестиращи поставиха под въпрос безопасността на COVID ваксините.

Основното недоволство на протестиращите беше срещу правителството на Марк Рюте, подало оставка в петък, след като хиляди семейства бяха погрешно обвинени в измами със семейни надбавки и бяха глобени със значителни суми. В някои случаи набедените за измамници хора са изгубили и домовете си, работата си и правата за попечителство над децата си.

Накрая по разпореждане на общинските власти полицията изгони демонстрантите, задържайки тези, които отказват да се подчинят или се конфронтират със силите на реда.

В германския град Хамбург пък се състоя протест срещу тези, които отричат, че има коронавирус, съобщава ДПА. Агенцията свидетелства, че демонстрантите са би бяха разделени на две групи, за да могат да спазват правилата за социална дистанция.

Участници в демонстрацията, преминала мирно, настояха, че „не трябва да се допуска бремето на коронакризата да се носи от онези, които вече плащат най-много при капитализма, а именно жени, мигранти и работници“.

Протестиращите настояха да има ваксини за всички и скандираха: "Ваксинация за всички или ще има бунтове". Те се обявиха и за „глобален свободен достъп до здравеопазването“.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 То ваксини има за всички..

    32 2 Отговор
    Желаещи да се ваксинират няма...
  • 3 сила

    20 3 Отговор
    старата Европа се пропуква,социализма просто смени географската си ширина.....

    Коментиран от #9

  • 4 гост

    12 0 Отговор
    Всяко стадо си има мърша - българска поговорка .
  • 5 ТаУмВзе

    13 2 Отговор
    Биологичното оръжие е метод на политика! Дръжте ги гладни и в Страх. Така се изгражда тотален контрол над паролите. Но забравят, че силата е в пролите. Както пише един чичко.
  • 6 Covid

    19 1 Отговор
    Явно финансират и граждански войни вече, "филантропите". Светът трябва час по- скоро да се оттърве от еврейската чума!
  • 7 бахо

    22 2 Отговор
    Тези в Хамбург са ясни,платени от дъртия бухал соросоиди.Ваксини за всички?Мое да го веете,скапани г*йтаци!
  • 8 Аз40🏴‍☠️

    18 1 Отговор
    Събудиха света с този геноцид, а тези в Хамбург са от някоя НПО гушнала нещо по разни програми на СЗО/Рокфелер/Гейтс.
  • 9 Верно ли

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "сила":

    Какъв социализъм те гони тебе, бе? Това не е социализъм, а масова шизофрения в действие. Честито на всички печеливши!
  • 10 гербаво тролчи

    2 4 Отговор
    Ууу, как така ще протестират за някакви 4 седмици, лош пример дават на раята в българистан,която търпи от миналата пролет.
  • 11 ХАХАХА

    7 1 Отговор
    ХАХАХА РИТОРИКАТА ПРОТЕСТ И КОНТРАПРОТЕСТ БЕШЕ ИЗОБРЕТЕНА В БЪЛГАРИЯ,ПРОДЪЛЖАВА ДА НАБИРА СИЛА КОЕТО НЕ Е ДОБРЕ ЗА НОРМАЛНИТЕ ХОРА.
  • 12 Маг Ва Банк

    3 1 Отговор
    цирк глобус на из-Мис-Лен - Вир-Туоз.про-дължа-ва