27 Януари, 2021 17:08 4 057 12

Съд в Хага се произнесе: Хашим Тачи остава зад решетките!

  • хашим тачи-
  • косово-
  • хага

Магистратите подчертават, че сега рискът от потенциално бягство на обвиняемите е по-голям, отколкото преди ареста им, защото вече знаят подробности по обвинението и доказателствата срещу тях

Съд в Хага се произнесе: Хашим Тачи остава зад решетките! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Специалният съд в Хага за военните престъпления в Косово е отхвърлил искане за временно освобождаване от ареста на бившия лидер на Армията за освобождение на Косово /АОК/ и бивш президент Хашим Тачи, обвинен във военни престъпления срещу косовски албанци, сърби и роми в Косово и Албания, предаде агенция Бета.

В публикуваното днес решение на съда, прието на 22 януари, се посочва, че съществува риск обвиняемият "да избяга, да попречи на хода на съдебните процеси или да извърши нови престъпления срещу тези, които се смятат за противници на АОК, включително свидетели, които могат да представят доказателства или които вече са призовани да се явят пред съда", предава БТА.

С това решение съдът прие аргументите на прокуратурата, която беше против освобождаването на Тачи.

По същите причини по-рано съдът отказа да освободи и другия обвиняем за военни престъпления и съратник на Тачи в АОК Кадри Весели.

И в двата случая съдът подчерта, че сега рискът от потенциално бягство на обвиняемите е по-голям, отколкото преди ареста им, защото вече знаят подробности по обвинението и доказателствата срещу тях.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Международното положение

    35 1 Отговор
    Споко Хашим, кака Мадлин се завърна във властта във Вашингтон! Ще помогне жената, ти беше толкова мил, галантен и ласкав с нея! Тези неща не се забравят!

    Коментиран от #4, #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БАЙ Х@Й‼

    14 1 Отговор
    Тези как само освободиха Милошевич!!!

    Коментиран от #8

  • 4 сила

    50 0 Отговор

    До коментар #1 от "Международното положение":

    АМА БАБА МУ МАДЛИН ЖИВА ЛИ Е ОЩЕ....майтапа настрана,доказан военнопрестъпник и откровен садист години наред живя необезпокоявано и изгради политическа кариера само защото се изяви като герантофил....егати световната политика
  • 5 ппп

    38 0 Отговор
    Тоя никога не трябва да излиза от затвора !
  • 6 Иван

    26 0 Отговор
    Този е един от най големите военопрестъпници в световната история.

    Коментиран от #7

  • 7 нашия

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    и за това прокурорката която го подгони я изпратиха посланник в Аржентина-тоя е с Олбрайт ще го оправят ако мулчи а той ще мълчи
  • 8 Брендилия

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й‼":

    А какво има каза в Хага Милошевич "Можете само да ми л*пате к*ра". Хашим искат да го убият щом на 22.01.2021 е излязло решението. 22.01.1965 Васил Илиев, истинското му име беше Хашим роден на 30.08.1965.
  • 9 Антимафия

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Международното положение":

    Не само Мадлейн, ще помогне.
    Бойко Борисов го тупаше ,по рамото по" Сикаджийски" маниер ,
    все едно заедно ,контролираха наркоканалите на Европа?
    "Бис бизе" , Балкански престъпници и лични приятели?
  • 10 чалма тв

    2 1 Отговор
    От едно малцинство в Косово , албанци станаха милиони само за 10години..и после дойде НАТО .. и създадоха едно гьотверанско карликово изчадие...наркотици,проституция,контрабанда,човешките органи и др.прелести на албанските отрепки..

    Коментиран от #12

  • 11 чалма тв

    2 0 Отговор
    Още един пример как се ползва една "гъба"..по-американски.Този Тачи още от самото начало беше "миризлив" и за бунище,но НАТО си го искаше .Стискаха го до последната капка и после на боклука. Урок за другите отрепки, няма вечна дружба..има интереси.
  • 12 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "чалма тв":

    Само за 10 години не се става мнозинство! Проблемът го имаше и в рамките на Югославия, когато сърбите масово се изселваха от региона към големите градове, а косоварите традиционно си правеха много деца. Това за десетте години е донякъде вярно, в смисъл, че последните сърби се грабнаха и избягаха, защото ставаха конфликти. Сега малкото сърби в Косово, ако не бяха опердашили албанците и ако ги нямаше НАТО да ги защити от албански произвол, жив сърбин в Косово нямаше да има. И там е като в България - раждат само неграмотните, следвайки традицията на предците за стадно размножаване, нормалните жени търсят кариера, независимост, успехи, при което за деца няма нито време, нито желание. Е, постепенно се променя целият геном на нацията, а мнозина мъже остават сами и без поколение, защото светът е "женски" и "демократичен"...
Новини по държави: