28 Януари, 2021 14:57 2 592 22

Колко руски активи са замразени в Германия

  • германия-
  • активи-
  • русия

Страната с ново проучване

Колко руски активи са замразени в Германия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският бизнес е загубил милиарди евро заради ограниченията срещу Русия, съобщи Новости.

Разгледан е размерът на замразените активи на руски фигури и компании. Някои от тях наброяват по няколко стотин евро.

Проучването е на германското министерство на икономиката. Предоставя се размера на замразените руски активи за последните шест години.

Смята се, че общо те възлизат на около 1.8 млн. евро. През 2014 г. търговията на страната с Русия е възлизала на 67.7 млрд. евро.

През следващите две години се отчита спад и тя достига 48 млрд. евро. В момента двете страни работят по някои общи програми.

Германски компании отдавна призовават страната да спре ограниченията и да развива позитивни двустранни отношения.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    19 5 Отговор
    Не са замразени, просто руснаците отдавна изкупиха Германия. След като САЩ не искат да им връщат златото, братишките са щедри.

    Коментиран от #5

  • 2 Даммммм

    27 3 Отговор
    Джендъризъм сър...да замразиш 2 милиона- и да загубиш милиарди.... Тези нео-либерали са тотални олигоф....
  • 3 Хаха

    3 27 Отговор
    Новости да не се притеснява за загубите на Германия от санкциите ами да даде съвет на Русия как да се държи на международната сцена за да няма санкции.

    Коментиран от #4

  • 4 hh88

    33 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хаха":

    Как да се държи? Да прави тутурутки на американците и да си подари природните богатства на западни фирми за без пари. Това ли е правилното държане? А ние като се държим така, защо не сме прокопсали?
  • 5 гост

    4 22 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Мнооого интересно как държава с икономика за 1,5 трилиона е "изкупила" такава с икономика за 5 трилиона , повече от ТРИ ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА ???? Айде ако обичате си озаптете русопитешките сънища , щото тук неграмотни освен вас няма !!

    Коментиран от #6

  • 6 Това не е материя за глупавата ти глава

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Знаеш ли колко е външния дълг на Германия? Знаеш ли стокообмена между двете страни? Знаеш ли коя страна е по-зависима? Знаеш ли разходите за единица продукция в двете страни колко излиза? Защо Китай е първа(все още не призната) икономическа сила? И т.н.

    Коментиран от #10, #15, #16

  • 7 Преминаващ оттук

    11 0 Отговор
    В грешка си. Не краварите да им връщат златото, ами руснаците изкупиха всичкото им злато. Помисли си защо казват, че там е печатница на хартийки без покритие.
    Това е едното. За другото да ти отварям ли очите.
    Знаеш ли колко трилиона е външният дълг на Америка.
    Кога ще успеят да си върнат и заемите на Китай.
    Но докато има баламурняци да им дават пари без да са получили нищо насреща. Дори и завод все още нямат да го произведат.
    Нали се досещаш за какво ти говоря. Това твое гъзолизачество е присъщо за нашата нация. Петстотин години турско робство което такива като теб наричат османско присъствие. Бих те посъветвал да направиш ревизия на мисленето си.

    Коментиран от #8

  • 8 Това за хартийките

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "Преминаващ оттук":

    Те Садам и Кадафито за това изядоха дървото. Първи се бяха светнали.
  • 9 Преминаващ оттук

    10 0 Отговор
    Не само заради Садам и Кадафи но много още държави ще се досетят за тази нация която се има уж за велика. А на практика всява раздори и се меша където не и работа. С директиви, заплахи и забранителни резулюции нищо няма да постигне.
  • 10 Емо

    2 14 Отговор

    До коментар #6 от "Това не е материя за глупавата ти глава":

    Глупендер германия единствено купува газ иначе всичко друго си произвежда ама русофилите нали страдате от шизофрения простено ви е. А външен дълг има всяка държава така ,че тая пропаганда я пиши другаде. Русия е икономическо джудже.Като влезнат електричките след няколко години ще има фалирали петролни компании.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Хаджи Хаджи Българин

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Емо":

    Освен газ, Германия купува, освен въглища, почти всички елементи от Менделеевата таблица! Ама от де ум да се сетиш! През 2СВ Германия води война, която днес се води с други методи, за Каспийските петролни и газови полета! Мечтата на Хитлер да ги завладее! От Урал ( границата с Европа И Азия, са територия, на огромни ресурси)! Но чети, за да не срамуваш!

    Коментиран от #13, #14

  • 12 А не знаеш ли че

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Емо":

    има и петролопровод " Дружба' Русия-Полша-Германия? А добре няма. Още много има да учиш. Познавам Германия много добре и преди когато беше ФРГ беше за мен най-добрата държава за живеене. Дисциплина,чистота и спокойствие. Сега не е така. И да знаеш че обикновенния германец не изпитват лоши чувства към руснаците.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гост

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "Хаджи Хаджи Българин":

    Русопитече глупавичко , ми хората са ти написали черно на бяло , бе , чети , не се излагай !!! Стокообмена в НАЙ-СИЛНАТА година е бил ПО-МАЛКО от 68 милиарда !!!! И това е Това ти е ВСИЧКО , и газ и петрол и въглища и метали и каквото се сетиш , ВСИЧКО !!!!!!!!!! За икономика пак повтарям за 5 ХИЛЯДИ милиарда , колко ще рече , нещо като 1,03 % !!!!!!!! Хахахаххахаха !!! Ми че тя утре да изчезне Раша , Германия няма и да мигне !!!! Виж обратното , жална им майка на ватенките , хахах !!!
  • 15 гост

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Това не е материя за глупавата ти глава":

    И за теб коментар 14 !!! И стига с тия глупости за "дългове" , че станахте за смях и на лудите !! Дългове има от преди 500 години и ще има и след 500 години , като гледам освен за ваште опорки на никой друг не правят , не са правили и няма да правят впечатление !! Което не пречи тия с дълговете да цъфтят и връзват , а тия "без дълговете" да тънат в мизерията и там да си останат винаги !!
  • 16 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Това не е материя за глупавата ти глава":

    Да ти кажа ли що такива като Германия имат дългове ??? Щото има кой да им ги даде !!! Що няма Раша ??? Щото ако поиска ще и сложат такава лихва , че след 5 години максимум ще фалира !! Щото се води като кредитополучател "боклук" !!! Ако ти говори нещо !!! А знаеш ли , че любимия ти Китай вече има дългове над 100% от БВП ??? Не знаеш ами , щото не ви изнася да знаете , хахаха !!!

    Коментиран от #17

  • 17 СССРБарета

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Няма как държава коята е 60 пъти по малка някой да ми обяснява че е по богата! Русия държи 1/6 от сушата на земята заедно с прилежащите и природни богатства шелфове и морски територии! Това е реално богатство! Другото са ЦИОНИСТКИ ХАРТИИ ВКАРАЛИ В ЗАЕМИ МИЛИОНИ РОБИ! САМО ХОРАТА С ПОЗНАНИЯ ГО РАЗБИРАТ!

    Коментиран от #18, #19, #22

  • 18 Остави го тоя

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "СССРБарета":

    След ВСВ и пълната разруха на Япония се събират най-добрите японски икономисти да направят план за развитие. Главния въпрос е дали Япония да вземе заеми. Тогава всички единодушно решават, че заема е изтичане на национален капитал и решават да въстановяват страната си със собствени средства. Намекнах му колко струва един руски изтребител и немски които вършат една и съща работа, колко космически станции направи Германия в Космоса и т.н.

    Коментиран от #20, #21

  • 19 гост

    0 4 Отговор

    До коментар #17 от "СССРБарета":

    Точно на тебе никой и не иска да ти обяснява нищо , щото просто е невъзможно на куха чугунена русопитешка кратуна да обясняваш каквото и да е !!! Обаче късия вариант за публиката тук е : Раша е една огромна ПРАЗНА КАЛНА ДУПКА !!! НЯМА И НЯМА ДА ИМА ресурс , какъвто и да се сетиш , в който Раша да държи повече от 10% от световните запаси и това само ще се влошава , щото само след 10-15 години изкопаемите горива (петрол, газ, въглища) ще са аут , а с това и 70% от износа на същата !!! Всичко останало накуп , каквото се сетиш , метали , дървен материал , минерали , селскостопанска продукция , НЕ МОЖЕ да стигне и никога не е можело да стигне и 30% от приходите от изкопаеми горива !!! И самата Раша никога не е твърдяла , че ще ги замести , дори частично !! И пак да кажа , НИКОГА износ на суровини не може да се мери с износ на високотехнологични продукти !!! Най-елементарния пример , Южна Корея без нито един "ресурс" има износ в ПЪТИ по-голям от "богатата" ти кочина !!!!
  • 20 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Остави го тоя":

    Умньооо , че не ти знам името , не че си такъв , хахахахха !!! В момента Япония е най-задлъжнялата държава в света , дългът и е по-голям спрямо БВП даже от този на САЩ !!! Което не и пречи да е четвърта икономика в света и то след такива като САЩ , ЕС и Китай , в този ред , колкото и да не ви се ще !!!! Като и трите преди нея са с отношение на дълга спрямо БВП над 100% !!! Ееех , историци наакани , чели недочели !!!!
    Сред по-големите икономики с най-голям дял на държавния външен дълг към БВП се нареждат Япония, Гърция и Италия със съответно 198%, 143% и 119% !!!!!!!!!!!!!!!
  • 21 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "Остави го тоя":

    Всъщност излъгах , ама за тебе истината ще е още по разочароваща , на САЩ ДЪРЖАВНИЯ дълг е ПО-МАЛЪК от БВП , а на всичкото отгоре е в долари , тоест няма кой да си го "поиска" , хахахахха !!
  • 22 аман от дебили

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "СССРБарета":

    И Венецуела има най-големите залежи на петрол в света, но тъне в мизерия. Едно е да имаш вода, пръст и дърва, съвсем друго е да правиш къщи с печени тухли, да ги продаваш и да създаваш богатства... Русия е от първата група.
Новини по държави: