Last news in Fakti

23 Януари, 2021 17:18 2 234 28

Наследникът на Меркел няма да сваля санкциите срещу Русия

  • армин лашет-
  • германия-
  • санкции-
  • русия-
  • ес-
  • ангела меркел-
  • северен поток 2

Той смята, че Русия в много отношения е враг на Запада, но трябва да се търсят начини за сътрудничество

Наследникът на Меркел няма да сваля санкциите срещу Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Новият председател на Християндемократическия съюз (ХДС) в Германия Армин Лашет, който е потенциален наследник на Ангела Меркел на канцлерския пост, твърди, че няма причина за отмяна на антируските санкции и е необходим повече напредък в прилагането на Минските споразумения. Лашет заяви, че “все още има скрити и явни актове на агресия от Русия в Източна Украйна”. По негово мнение санкциите са приети главно заради „незаконната анексия на Крим“. „Другата част се отнася до прилагането на Минските споразумения и конфликта в Източна Украйна”, каза той в интервю за Frankfurter Allgemeine Zeitung, предаде БГНЕС.

„Що се отнася до Минските споразумения, бих искал да видя повече напредък. В тази връзка сега няма причина за отмяна на санкциите”. Лашет твърди, че непризнаването на Крим като руска територия” остава позицията на Германия и Запада “. Лашет също смята, че Русия в много отношения е враг на Запада, въпреки че трябва да се търсят начини за сътрудничество с Москва по важни теми. “Моята позиция по отношение на Русия е абсолютно прозрачна. Русия е противник в много отношения, но все още има важни въпроси, по които се нуждаем от Русия”, каза той. Като пример Лашет посочи усилията за прилагане на Парижкото споразумение за климата, за разрешаване на конфликти като в Либия.

“Това се отнася за много региони в света, където Русия е активна. Тя е част от либийската конференция, организирана от канцлера, и ще участва в изпълнението на иранското споразумение – заедно с ЕС, САЩ и ООН,” каза новият лидер на християндемократите. Според него е необходимо „да се намерят начини за сътрудничество“. Въпреки това новият лидер на ХДС, който досега се смяташе за приятелски настроен към Руската федерация, призова “да посочат на Русия границите при опитите ѝ да повлияе на балтийските страни и спрямо полските приятели”. “Нашата солидарност с алианса не подлежи на преговори”, аргументира се той.

Лашет заяви, че споделя позицията на сегашното германско правителство за “Северен поток 2” и смята, че този въпрос не зависи от ситуацията с Алексей Навални. “Атаката срещу Алексей Навални трябва да бъде осъдена по най-решителен начин. Русия сега трябва да задържи престъпниците, вместо да задържа Навални”, каза Лашет и призова за “незабавното му освобождаване”. “Но въпросът дали ще ни бъде доставен газ по суша или по море, не зависи от това,” подчерта той.

Новият председател на ХДС призова да се вземат предвид “геостратегическите интереси на Украйна”, но отбеляза, че правителството на ФРГ е взело всички необходими мерки за това и “е дало ясно да се разбере на руската страна”. „В това отношение споделям позицията на германското правителство по отношение на„ Северен поток 2 “, каза той. „Ясно казах, че това е търговски проект“, каза Лашет. “Получаването на газ от Русия е реалност от 50 години, както беше по време на Студената война. И това ще е необходимо в обозримо бъдеще. Ще се нуждаем от газ в обозримо бъдеще, докато успеем да покрием енергийните си нужди от възобновяеми източници“, добави лидерът на ХДС.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    20 5 Отговор
    Дреме ми на сайдера .
  • 2 ТаУмВзе

    23 3 Отговор
    Новият Слугинаж на краварите ще го загази!
  • 3 Сатъра на Хана

    24 3 Отговор
    Мене като българин ме интересува защо ХДС на Меркел
    подкрепя кражбите на Арубис АГ Франкфурт - дето движи българската мед , сребро , злато и редки метали от Елаците и Асарел Медет.
    За едни 1.2 милиарда евро на година става въпрос :))
    ..... а покрай Арубис АГ , ХДС подкрепя и Мутре Борисов :))

    Коментиран от #8, #20, #23

  • 4 Сандо

    21 6 Отговор
    Докато американските войски са в Германия,възможностите и за самостоятелни действия са ограничени.А историята учи,че натрапниците изключително трудно си тръгват.Отнася се,и то в още по-галяма степен и за България.
  • 5 Сатъра на Хана

    26 4 Отговор
    Тоя е Западно-Германец - От тия дето считат че Източно-Германците са втора ръка Немци :))

    Коментиран от #9, #14

  • 6 Майна

    28 4 Отговор
    ИМАХ ПО-ДОБРО МНЕНИЕ ЗА ГЕРМАНЦИТЕ, НО ГИ ПООПОЗНАХ, ЗАЩОТО РАБОТЯ С ТЯХ. БЪЛГАРИ, НЕКА НЕ СЕ ПОДЦЕНЯВАМЕ КАТО НАЦИЯ ..ТОЗИ ,,ПРЕХОД,, ,ТАЗИ ГАВРА НА НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ СЛЕД СОЦИАЛИЗМА НИ НАПРАВИ, КОМБИНАТИВНИ, НАХОДЧИВИ, БОРБЕНИ...ВРЕМЕ Е ДА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ СМЕ ЗАВИСИМИ ЕДИН ОТ ДРУГ..ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ДА СИ ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА. БЪЛГАРИЯ - НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!

    Коментиран от #16

  • 7 Бесен Язовец

    10 25 Отговор
    Русия е фашистка държава.

    Коментиран от #12

  • 8 Чукча писател ...

    3 14 Отговор

    До коментар #3 от "Сатъра на Хана":

    Мозък, я обясни как при общо приходи на двете под 850 млн. ЛЕВА и печалба под 170 млн. лв. (общо на двете ), германците източват 1,2 млрд. ЕВРО ????!!!!
  • 9 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сатъра на Хана":

    Тоя какъв е всъщност не е много от значение , щото ще наследи Меркел само в партията , на изборите всички прогнози са ,че решаващи ще са зелените , така че ако иска да е канцлер , трябва да се разбере с тях , тоест да им угажда !!

    Коментиран от #19

  • 10 Каишков

    23 1 Отговор
    Армин Лашет - Българите и румънците са внесли коронавируса в германските кланици?

    Тези думи нямаше да бъдат изречени, ако в кланиците работеха датчани или австрийци. Българите и румънците водят списъка "Народите-за-които-не-ни-пука".

    Срещу неговото изказване се надигна вълна от възмущение и критика. Вече втори ден темата за българските и румънските работници, за дискриминацията и ужасните условия на труд е сред водещите в германските медии. Мнозинството коментатори твърдят едно и също: виновни са не българите и румънците, а политиците и работодателите, които подлагат тези хора на истинска експлоатация, за да могат германците да консумират евтино месо.
  • 11 Бай Трай

    12 2 Отговор
    Русия ще Ви дръпне кранчето е един момент и ще мръзнете като през втората световна война. Явно искате да купувате втечнена газ от щатите на тройна цена.
  • 12 Личи

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Язовец ти си явно голяма Шестица или си на шише вече. Бягай в дупката и не давай акъл който нямаш.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 да питам

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Сатъра на Хана":

    Ти да не си му писал мемоарите?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Абе , майна

    4 9 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Как па един от вас , русофилите , не каза че работи в Русия ...
  • 17 Седесарят.

    10 2 Отговор
    Русия,ще ви спре тока ,немски калъфи..Вий сте пропаднали ,от време..Бъдете искрени и истински.Крим е руски,Македония е българска,, Мухлясали немски капуууути..!
  • 18 Айнцу Цвайнцу Дрън

    3 1 Отговор
    А Браво
  • 19 Читател

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    850 милиона официално обявени, схващахш ли разликата?

    Коментиран от #22

  • 20 Simo

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сатъра на Хана":

    Ти кажи защо ни изнасят златото канадците и при какви условия защото от изнесеното злато канадците печелят петорно повече от тия дето добиват метали.
  • 21 факт

    3 1 Отговор
    па да си купува от американците, ама скъпо е а!?
  • 22 гост

    2 5 Отговор

    До коментар #19 от "Читател":

    Не , явно вие не схващате !!! Говорите за човек , който евентуално ще управлява държава с икономика за близо 5 ТРИЛИОНА и още поне толкова ще генерира в свързани държави !!!! Какви 850 милиона , какви 5 лева !!! Гольовци , дето при думата "милион" и то за приходи , а не за печалба даже забравят на кой свят са не трябва дори да се обаждат за такива хора , а не да обясняват какви теории се мотаят в изкуфелите им междуушия !!
  • 23 гост

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Сатъра на Хана":

    А мене като българин ме интересува , къде бе аджаба беха тия милиарди при тато , като нали всичко беше държавно и никой не "изнасяше" нищо !!!! Ти какво усети от тях и как точно разбра колко милиона и миулиарда имало там ?? От заплатата си от цели 100 лева (Хахахаххахахах) или от опашката за банани и портокали за нова година ???
  • 24 Гост

    1 2 Отговор
    Поне на бойко методи не е крал по бай тошово време. 23...., но пък имал късмет и спечели най-много, 20 години на власт. Но погледнато.. Кучи живот. Без жена. Амет и той без жена. Жаля ги двамата.
  • 25 тралала

    4 1 Отговор
    "Наследникът на Меркел няма да сваля санкциите срещу Русия." И Адолф едно време така е разсъждавал.
  • 26 Пръдливия Ханс

    2 6 Отговор
    Санкции до дупка
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ЕЕЕ

    2 0 Отговор
    те скоро ще станат 10 години санкции, ма тия глупаци продължават да си вярват, че прават нещо :)
Новини по държави: