Last news in Fakti

2 Февруари, 2021 13:42 1 531 31

Русия готви нов закон за подкрепящите ограничения

  • русия-
  • закон-
  • правителство

Страната проучва законодателна промяна

Русия готви нов закон за подкрепящите ограничения - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия подготвя ново законодателство за граждани, отправящи призиви за налагане на външни санкции на страната, съобщи ТАСС.

Предложението се разглежда от агенция за защита на държавния суверенитет. Вече има закон за търсене на отговорност на държави, които налагат ограничения спрямо руската държава.

Това предполага и действия за лицата, които допринасят за въвеждането на подобни ограничения. Вероятно и те ще подлежат на наказания.

Въпросът е как това може да се узакони. Председателят на агенцията Андрей Климов обяви, че всички предложения ще бъдат разгледани.

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин потвърди, че се обмислят възможни действия. Очакват се промени в Наказателния кодекс.

Решението вероятно ще бъде отхвърлено от опозицията.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    24 7 Отговор
    Това е част от битката за Русия!Не им харесва на демонкратизаторите когато някоя страна реши да счупи алчните им кунки.

    Коментиран от #7

  • 2 Тотьо

    25 3 Отговор
    Нормално,истинската Империя отвръща на Удара..

    Коментиран от #4

  • 3 Костова

    22 6 Отговор
    Това трябваше да се случи отдавна. Представете си съдбата на български политик, който настоява пред чужди сили да наложат санкции на страната ни. Веднага ще бъде политическа нула. А щабът на Навални официално е отправил молба до Байден да накаже Русия. Театър на абсурдите.

    Коментиран от #8

  • 4 Хаха

    7 18 Отговор

    До коментар #2 от "Тотьо":

    Не истинската а империята на злото.

    Коментиран от #9, #12, #15

  • 5 Малинов

    8 14 Отговор
    България е против санкции против Матушка Россия;
    - против говоренето срещу Царя Батушка;
    България е готова да плаща санкции за Турски поток, само защото много обича Русия!

    Коментиран от #14

  • 6 Дългият

    7 24 Отговор
    Такива методи по времето на СССР..са разбираеми,но сегашна Русия да кове такива закони означава отделяне от Демократичният Свят и както преди да си знаем Лагера....

    Коментиран от #17

  • 7 Шекел

    22 6 Отговор

    До коментар #1 от "Сандо":

    Ресурсите намаляват запада ги няма а имат гладни мигранти ифващи от държави в които се ядат и хора ако няма храна.В Европа няма слонове които да убиеш и нахраниш челядтта а тези имигранти стават все повече и все по нагли.Белите измират скоро дори в полицейските части няма да има кой да служи и ще настане потопа след това. Нормално ли ви звучи да отидеш в уж нормален град и да ти кажат там не ходи щото дори и полицията не влиза.
  • 8 Нервен

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Костова":

    Костова,бегай в кухнята....

    Коментиран от #20

  • 9 Тотьо

    16 2 Отговор

    До коментар #4 от "Хаха":

    Кажи ми империята на доброто,само не ми започвай със щатите..
  • 10 Пенсионер

    6 16 Отговор
    Абе деца, какво стана със союз нерушимъй?Колко години изкара под вещото ръководство на Русия?

    Коментиран от #18, #19

  • 11 no name no face no number

    11 5 Отговор
    Браво само така
  • 12 А не

    12 4 Отговор

    До коментар #4 от "Хаха":

    Българите знаят коя е империята на злото. Това е империята САЩ -октопод с глава в Капитолия, сътце в Пентагонаи и пипала по всички континенти. Но, като всяка зла империя, я очаква разпад, а подръжниците й -мизерия и глад. В България това е факт от 30 години.
  • 13 развийш ли

    4 10 Отговор
    Ясно е че на малкия Вожд му треперят крачетата от страх Чувства че краят му е близо Все повече ще изолира страната от външния свят и ще действа на принципа "Няма човек Няма проблем"
  • 14 Да перко

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "Малинов":

    България е готова да обрече народа си на глад и мизерия, на блокади и геноцид, само и само да е наведена на пастирите.
  • 15 само питам

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хаха":

    Представяш ли си в краварника някой да отправя молби към Русия за намеса в изборите ? Или към Китай , да наложат допълнителни мита ?
  • 16 Бутача

    4 7 Отговор
    А ЧЕСТИТ ИМ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ КОМУНИСТИ И ТЕСНИ СОЦИАЛИСТИ
  • 17 много знаеш

    11 7 Отговор

    До коментар #6 от "Дългият":

    То за това в краварника 17 служби следят кой какво прави и говори. Всеки втори американец е доносник на полицията или някоя от службите.

    Коментиран от #22

  • 18 Бамзе

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Пенсионер":

    Дали ще дочакаш да го видиш отново ? Защото на всеки 40 -45 години колелото се завърта.
  • 19 Ми ш ти река

    5 9 Отговор

    До коментар #10 от "Пенсионер":

    Прав си. Не тряваше тъй. Тряваше Русия да разстреля Горби и да нивелира Скалистите планини със земята. Тогава щеше да си щаслиф нали, дядка?
  • 20 Костова

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Нервен":

    Някой има засечки с психическото самочувствие, господин Нервен?Не ми е работа да давам съвети, но на пазара им богат избор от мотивационни книжки.
  • 21 Чешмата пред банята

    0 0 Отговор
    Честит празник ,„ ПETУХИ”😇
  • 22 ***

    9 6 Отговор

    До коментар #17 от "много знаеш":

    Това е западното възпитание, да си предател е гордост!
    Нямаш право да мислиш по различно от масата, трябва да си управляем!
  • 23 барчо

    7 3 Отговор
    Политиката е доста сложно нещо, въпреки че американците уж ги опростяват. Но, по принцип ако узаконят държавен контрол на вноса и износа и банковата система на тази основа ще е достатъчно. А за всеки отделен случай да е като в съда, поради причината, че нещата не са еднакви и еднозначни. Трябва да се има и в предвид тежестта на санкцията и резултата от ответния удар. Според мен огледален удар е безмислен, защото е предвидим и първия налагащ санкция вече си е направил предварително сметката и е с предимство. Що се отнася до втората част в която се говори за такива като Навални, то това си е чиста проба държавна измяна и не е необходимо даже да се дискутира. Там много добре е оказано в законодателството. Просто трябва да се приложи.
  • 24 JEB

    4 4 Отговор
    олеле морят пундьо..сигурно е изтекла информация в някое разузнаване че му се клатят краката и сега форсират събитията
  • 25 барчо

    7 5 Отговор
    Наглонахални, който прочете написания му текст и се подписа като автор на над час и половина лъжовен филм, накърняващ авторитета на РФ трябва да не излезе от затвора. Ако това беше се случило в обора например, щяха да го обявят за терорист №1 и щеше вече да е в Гоантанамо. Що се отнася до този филм, той беше напълно разконспириран. Лингвисти доказаха, че текста е писан първо на английски и после е преведен на руски, не от руснак и по тази причина има няколко неточности, които обаче са очевадни. Двореца е изцяло резултат на 3Д анимация на германско студио и там е направен изцяло. Това трябва да се накаже и то с цялата тежест на закона за държавна измяна.

    Коментиран от #26

  • 26 Ннн

    4 8 Отговор

    До коментар #25 от "барчо":

    Интересно как Аркадий Ротенберг партьорът по джудо на педя човек лакът вреда обяви че той е собственика на имота нали е компютърно изображение! Абе Матросовците не поумняхте за 80 год. с голи гърди срещу картечница не е героизъм, а алкохолен амок или пълна олигофрения!

    Коментиран от #27, #28

  • 27 барчо

    7 4 Отговор

    До коментар #26 от "Ннн":

    Нещо мнооого си се объркал. Филма, който аз цитирам е на А.Рогаткин и свободно се разхождаха в този проект хотел, като разговаряха със строителите там, както и с охраната на бариерата. Що се отнася до собственика, то той има начини как да докаже че е такъв. А дали е тренирал джудо с Путин или с някой друг, това нищо не значи. Аз имам достатъчно високопоставени приятели и какво от това. Всяка жаба да си знае гьола. Нито те са се възползвали, нито аз. Чудя се на простотията на хората, които не могат да направят сметката колко прави две и две. Путин е на възраст, която вече не му позволява да прави доста от нещата в лудите млади години. За какво му е някаква сграда, която е кич още на пръв поглед и да има ангажименти с нея. Само си представи че като стане готова ще трябва да има поне 10 човека да чистят стаите непрекъснато, поне 10 човека градинари, ток, вода, застраховки, данъци и т.н. За какво ще му е това, като може да ходи по цял свят където си поиска??? И за какво му е този трън в задника след като предварително знае какво ще последва???

    Коментиран от #29

  • 28 барчо

    8 4 Отговор

    До коментар #26 от "Ннн":

    За Матросовците за които ти подигравателно се изказа си в абсолютна грешка. По тази логика ти отричаш Ботев, Левски, Стамболов, защото те са един вид матросовци. Жертват себе си и своето благоденствие в името на благородната кауза на един народ. Що се отнася до самия А. Матросов, прочети и после коментирай. Със своята саможертва той предотвратява убийството на стотици свои другари и осигурява победата. Такива като него трябва да бъдат за пример, а не да бъдат окачествявани като балъци и глупаци. Заради такива като теб, ние българите сме обречени да изчезнем. При руснаците и сега има такива и са за пример и по тази причина Русия ще я има.

    Коментиран от #31

  • 29 898

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "барчо":

    Правилно!
  • 30 Сталин

    0 0 Отговор
    Русия се самоскопи.
  • 31 Дългият

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "барчо":

    Докато има водка,ще ги има...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания