Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 11:25 1 419 1

Великобритания и ЕС потвърждават "пълната ангажираност" към Северноирландския протокол

  • великобритания-
  • северна ирландия-
  • брекзит

По-рано тази седмица Майкъл Гоув обвини ЕС, че се опитва "едностранно да суспендира Северноирландския протокол“, като ограничи износа на ваксини срещу COVID-19 за региона

Великобритания и ЕС потвърждават "пълната ангажираност" към Северноирландския протокол  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Заместник-председателят на Европейската комисия по междуинституционални отношения Марош Шефчович и британският вицепремиер Майкъл Гоув направиха съвместно изявление, в което отново потвърдиха "пълна ангажираност" на ЕС и Великобритания към Споразумението от Разпети петък и правилното прилагане на Северноирландския протокол от Брезкит споразумението за оттегляне.

В изявлението се подчертава, че двете страни осъждат "безрезервно всякакви заплахи или сплашване", отбелязвайки, че "безопасността и благосъстоянието на хората в Северна Ирландия и на нашия персонал винаги ще бъдат от първостепенно значение". Двете страни също така са съгласни "да работи интензивно за намиране на решения на нерешените въпроси".

По-рано тази седмица Майкъл Гоув обвини ЕС, че се опитва "едностранно да суспендира Северноирландския протокол“, като ограничи износа на ваксини срещу COVID-19 за региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шин Фейн

    2 0 Отговор
    Северна Ирландия е окупирана!
Новини по държави: