Last news in Fakti

5 Февруари, 2021 11:47 1 870 7

Вучич използва косовските сърби за собствените си мръсни игри

  • мръсни игри-
  • сърбия-
  • албания-
  • косово-
  • косовски сърби-
  • рамуш харадинай-
  • нато

Вучич предотвратява интеграцията на сръбската общност в Косово, каза Харадинай

Вучич използва косовските сърби за собствените си мръсни игри - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Председателят на „Алианс за бъдещето на Косово“ (ААК) Рамуш Харадинай заяви на предизборен митинг в Митровица, че сръбският президент Александър Вучич използва северната част на Косово за собствените си „мръсни игри“, цитира думите му електронното издание на прищинския ежедневник Telegrafi, предаде агенция "Фокус".

Харадинай бе категоричен, че Вучич предотвратява интеграцията на сръбската общност в Косово. „Той насърчава страха и сплашването сред сръбското малцинство у нас, като постоянно се намесва във вътрешните ни работи. Неговата военна пропаганда предотвратява интеграцията на сръбската общност в Косово". В същото време, изказвайки се по телевизията, Харадинай повтори, че ако до края на мандата на новото правителство консолидацията на държавата в Косово претърпи провал, той ще поиска референдум за присъединяване към Албания. „Това може да звучи за някои като предизборно обещание, но е искрено предупреждение, че този ден може да дойде“.

„Ако сме дали на нашите съюзници 25 години от войната - четвърт век - за да финализираме статута си на присъединяване към ЕС, НАТО, ще дадем на гражданите възможност да решат дали да се присъединят към Албания в съюз чрез създаване на обща институционална рамка, но без връщане назад“, подчерта Харадинай. Той каза, че позицията му по обединението с Албания е различна от идеята за размяна на територии. „Това е различна концепция. Казвам, че искаме да се присъединим към НАТО, такива, каквито сме днес, защото в концепцията ни за сигурност е да бъдем част от НАТО. Но ако решение не бъде намерено, не можем да чакаме безкрайно, защото това би било услуга на руската политика на Балканите".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7639

    23 7 Отговор
    Браво, все някой да не кляка пред Сърбия и Русия, за разлика от нас!
    Сърбите да си знаят мястото, арогантни, зли орки.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кси

    14 4 Отговор
    Сърбите са по мръснишките номера, от едно време им е, и ако може в гръб, тия военнопрестъпници на 20 век не трябва да се обаждат, изобщо, да са тихи и по-ниски от тревата
  • 4 Кси

    11 5 Отговор
    Сърбите бяха малцинство в изкуствената коминтернска пародия на държава, югосбирщина, но изпълняваха ролята на сатрап, спрямо другите народи, сега пак ли искат да колят и бесят, военнопрестъпници и сатрапи на 20 век са сърбите
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Автомобил застава юго

    10 5 Отговор
    СЪРБИТЕ СА НАЙ_ГОЛЯМИТЕ БОК..ЦИ НА БАЛКАНИТЕ!😠
  • 7 Йордан,дан,дан

    1 1 Отговор
    Сърбите са достоен народ!Подлите в случая с Косово са тези с белите шапки!С помощта на САЩ Европа я очаква тотална ислямизация.Жалко,че политиците като Орбан иВучич са малко!