Last news in Fakti

9 Февруари, 2021 09:17 1 612 11

Подходът на Тръмп към Китай бе правилен, призна новият държавен секретар

  • антъни блинкън-
  • сащ-
  • китай-
  • доналд тръмп-
  • държавен секретар

Вашингтон трябва да изгражда подхода си към Китай от позицията на силата

Подходът на Тръмп към Китай бе правилен, призна новият държавен секретар - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен призна, че бившият президент Доналд Тръмп е имал правилен подход в политиката спрямо Китай, предаде БНР.

Блинкен изтъкна, че Вашингтон трябва да изгражда подхода си към Китай от позицията на силата, независимо от това дали тези отношения ще се базират на принципа на конфронтацията, конкуренцията или сътрудничеството.

Президентът Джо Байдън миналата седмица нарече Китай "най-сериозния конкурент на Америка", но заяви, че САЩ са готови да работят с Пекин, когато това е в техен интерес, предаде Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай пън

    18 13 Отговор
    тъй ли , а искаш ли евро-китайско-руски съюз и изолацияна САЩ ?

    Коментиран от #2, #4

  • 2 ЕсКитай

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "бай пън":

    Той си го има вече, просто още не са го обявили публично. Даже от началото на годината се усеща и склчвените споразумения с Китай. Много складове техни се откриха и може бързо и лесно да вземаш неща от Европа вече.

    Коментиран от #7, #8

  • 3 ***

    23 4 Отговор
    Политиката на САЩ не се определя от президента, той е чучоло!!!
    А борбата против Трамп беше защото не обяви нито една война и защо да е той като може да съм Аз!

    Коментиран от #6

  • 4 един от многото

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "бай пън":

    Само това е спасението от тези наглеци! Здрав съюз , връщане на доларите им и искане на покритието им. И тогава щатите ще станат цветуща пустиня , както е казвал за света татко Махно!
  • 5 нашия

    8 0 Отговор
    китайците са напаст-но докъто алчните за печалби го разберат може и да е късно за реакция
  • 6 Behemoth

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "***":

    Да бе ..много си умен...
  • 7 нашия

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "ЕсКитай":

    а дали ще обявят публично че милиони европейци си губят работата като последствие на 'евтините' стоки които носят огромни печалби не на работещите а на търгашите
  • 8 А с какво

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "ЕсКитай":

    Ще платиш на китайците за да вземаш нещата им от складовете в Европа когато китайците умишлено унищожават европейските работни места с нелоялна конкуренция???

    Коментиран от #10

  • 9 Демократ

    2 1 Отговор
    Новият хегемон на светъ решава кои да е президента на - сащ
    Каквото и да си говорим всичко опира до пари
  • 10 СвободенПазар

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "А с какво":

    Ама какъв ти свободен пазар, дето 30 години ни лъжат, че съществува. Каква ти нелоялна конкуренция.... нали имаш граница и мита: ти решаваш какво да допускаш и какво не. Значи излиза, че си неадекватен управляващ, пускаш китайски неща без да им събереш данъци и после ... ами те убивали работни места. Ами в тебе е ножа и ти решаваш откъде да отрежеш и на кого да дадеш.
    Немците другата крайност: свободен пазар, ама ние ще измисляме стандарти, на които само нашите производители да отговарят (и лъжат) ... така че да не допускаме други играчи.
  • 11 big

    4 0 Отговор
    В почти всички решения и действия на Тръмп има консенсус с демократите или са приети от конгреса! Поради тази причина съм убеден, че няма да има кой знае каква разлика във външната им политика. По отношение на вътрешната, там е друга губерния, ще има много проблеми и с корона вируса и с бизнеса и с отделни щати искащи независимост и най-вече с безработицата!