12 Февруари, 2021 10:33 2 353 6

Ограниченията във Великобритания може да останат до ваксинирането на всички пълнолетни

  • великобритания-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

До момента на Острова първа доза ваксина са получили около 13,5 милиона души, страната въвежда и строг граничен контрол

Ограниченията във Великобритания може да останат до ваксинирането на всички пълнолетни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Може да се наложи Великобритания да запази "някои мерки", за да ограничи разпространението на COVID-19, до момента, когато цялото възрастно население бъде ваксинирано, каза вчера Сюзън Хопкинс - управляващ директор на "Пъблик хелт Ингланд" - изпълнителната агенция при министерството на здравеопазването, цитирана от Ройтерс.

Мисля, че някои мерки може да останат в сила докато цялото население бъде ваксинирано, поне до ваксинирането на пълнолетното население, каза Хопкинс по телевизия "Скай нюз".

Дори и тогава обаче, мисля, че ще трябва да знаем повече за естеството на разпространението, преди да може да освободим всичко и да се върнем към живота отпреди, прогнозира Хопкинс.

До момента във Великобритания първа доза ваксина са получили около 13,5 милиона души, страната въвежда и строг граничен контрол. Това прави незаконно пътуването на почивка, за да се предотврати донасянето на нови щамове на коронавируса от чужбина.

Министрите бяха критикувани, включително и от членове на Консервативната партия на премиера Борис Джонсън, за това, че дават смесени сигнали относно разхлабването на ограниченията.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    28 1 Отговор
    Тия съвсем изтрещяха!

    Коментиран от #6

  • 2 ........

    8 1 Отговор
    Не си слуша главата
  • 3 Докато

    18 0 Отговор
    Има балъци ще има и тарикати
  • 4 заплес

    13 1 Отговор
    Лесна работа - само още 40 млн.
  • 5 Доста ще почакате

    10 5 Отговор
    Хората не са чак толкова глупави...
  • 6 До Последния Софиянец

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти какво си мислиш,че тук няма да се случи? Чакай да приключат изборите.Щом испанеца,който е много близък по манталитет до българина, предлага глоби за неваксиниран,или отказващ ваксина в размер между две хиляди,до шестедест хиляди евро.Да прсвилно съм посочил: шестдесет хиляди.Предполагам,че ще е за крайно твърдоглавите.Ниската ставка вевроятно.ще е за закъснелите.Явно тестват с,б,и рщ,ината,която е еднакво примиренческа навсякъде.