Last news in Fakti

12 Февруари, 2021 15:00 2 496 3

„Проляхме достатъчно кръв”

  • мианма-
  • мианмар-
  • военен преврат-
  • кръв-
  • aleteia

В Мианмар беше извършен военен преврат

„Проляхме достатъчно кръв” - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

След военния преврат в Мианмар епископската конференция на страната отправи призив за мир към враждуващите страни и международната общност. „Пътуваме през най-предизвикателните времена от нашата история“, пишат епископите в съвместно изявление, предаде Aleteia.org, позовавайки се на организацията „Помощ за Църквата в нужда“ (ACN).

Епископите призоваха хората в Мианмар да запазят спокойствие въпреки „неочакваните, шокиращи събития“ и да се въздържат от прибягване до насилие. „Проляхме достатъчно кръв". Те напомнят на хората, че има и ненасилствени форми на протест.

Конференцията призова лекарите и доставчиците на здравни услуги, които стачкуваха в знак на протест срещу действията на военните, да не изоставят хората си в нужда по време на пандемията. В Мианмар беше извършен военен преврат, който бе осъден от международната общност.

Твърденията за нередности при гласуването по време на парламентарните избори през ноември, които бяха повдигнати от военните, можеха да бъдат разрешени „чрез диалог в присъствието на неутрални наблюдатели“, посочиха епископите. „Сега обещавате по-голяма демокрация - след разследване и нови избори. Хората в Мианмар са уморени от празни обещания ”, казаха епископите, обръщайки се към военните. Военните твърдят, че превратът е извършен заради твърдения за нередности при гласуването по време на парламентарните избори през ноември.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асъл българин

    0 0 Отговор
    Хем се колят,хем се разкайват..
  • 2 Гринго

    4 0 Отговор
    Те това са патриоти.Изборни измами и влиза войската.
  • 3 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    ВСИЧКИ ПИПАЛА НА ИСЛЯМИЗЪМ В МИАНМАР ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОТРЯЗАНИ -ФИЗИЧЕСКИ !!!!!!!!!