Last news in Fakti

19 Декември, 2012 11:46 5 351 3

Депардийо: Путин вече ми изпрати паспорт

  • жерар депардийо-
  • депардийо
Депардийо: Путин вече ми изпрати паспорт - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Путин вече ми изпрати паспорт. По този начин френският актьор Жерар Депардийо коментира в центъра на Париж къде ще живее след като обяви, че се отказва от френското си гражданство заради високите данъци.

През последните седмици Депардийо възбуди разгорещен спор между Франция и Белгия. В редица френски издания дори се появиха спекулации, че актьорът всъщност се стреми към Монако, но в разгара на дълговата криза на Стария континент не иска да дразни сънародниците си.

Все повече се засилват спекулациите, че Жерар Депардийо дори може да живее в Черна гора и Русия.

Жилището на актьора в Белгия се намира в Нешен, провинция Ено - на границата с Франция. Градът става все по-популярен сред френските милионери, който бягат от високите данъци, но същевременно могат да връщат, когато си пожелаят.

Въвеждането на данък "разкош" бе едно от предизборните обещания на френския президент Франсоа Оланд. Правителството се надява така да попълни хазната с 10 млрд. евро, които ще отидат за погасяване на бюджетния дефицит. Данъкът е въведен като временна мярка - за 3 години, считано от 1 януари 2013 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Влака

    0 0 Отговор
    Горкия,как се е съсухрил...и с тоя данък ще го довършат направо!
  • 2 хана

    0 0 Отговор
    данък "разкош" e една голяма глупост. Цялата тази история да се взимат пари наготово от хора които работят за да се хранят разни лумпени. които дори не искат да работят няма да доведе до никъде и нищо добро. Естествено хората, които не искат да работят и да са на социални стават все повече, те са и млади, пълни със сила, но не за работа, а за пиене и лентяйство. Има и такива които екстра идват тук за да ги храни държавата с куп деца. Това е поне в Германия положението. Има хора които заслужено са на социални, болни, по възрастни работили хора изпаднали в лошо положение, но те са малко, по голямата част не са такива, а лумпени и азиланти за пари.
  • 3 мариана

    0 0 Отговор
    Французите вместо да обират богатите, да помислят как да ограничат прилива на всякакви емигранти от третия свят! Защо трябва да ги отглеждат до 9-то коляно ?
Новини по държави: