Last news in Fakti

11 Ноември, 2012 19:48 2 369 2

Депардийо бяга от Франция заради данъците

  • данък разкош-
  • франция-
  • жерар депардийо

 

Данъкът "разкош", одобрен неотдавна от правителството на Франция, е принудил Жерар Депардийо да се засели в съседна Белгия, предаде АФП.

Актьорът вече потвърди, че вече си е купил луксозен апартамент в Страната на шоколадите. Жилището се намира в Нешен, провинция Ено - на границата с Франция. Градът става все по-популярен сред френските милионери, който бягат от високите данъци, но същевременно могат да връщат, когато си пожелаят.

Депардийо съобщи, че води преговори и за покупката на неголям ресторант в Белгия. "Обичам Франция, но да ти вземат данък в размер на 75% от доходите е чудовищно", заяви 63-годишният актьор. "Колкото до ресторанта, искам да го купя не за да печеля от него, а заради страхотните вкуснотии, които приготвят в него".

Въвеждането на данък "разкош" бе едно от предизборните обещания на френския президент Франсоа Оланд. Правителството се надява така да попълни хазната с 10 млрд. евро, които ще отидат за погасяване на бюджетния дефицит. Данъкът е въведен като временна мярка - за 3 години, считано от 1 януари 2013 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кучката на шефа

    1 0 Отговор
    Особено велика простотия е да облагат хората с по няколко милиона а анонимните милиардери които стоят зад мегакорпорациите да остават не досегаеми и всички да им плащат !

  • 2 Владимир Йосифов

    1 0 Отговор
    Bonne journée, monsieur Depardieu !
    Кои останаха в социална Франция ?
    Докога ще останат ?
    Щом децата завършат училище ще си тръгнат още Х00 000 заможни французи, които не искат да изхранват безработни и неуки непознати ...