Last news in Fakti

19 Февруари, 2021 07:39 1 946 5

Франция планира да разреши фестивали и концерти при ограничена публика

  • франция-
  • коронавирус-
  • пандемия

В същото време управителят на френската национална банка заяви че властите трябва да намалят постепенно подкрепата за икономиката през следващата една година с премахването на ограниченията, свързани с коронавируса

Франция планира да разреши фестивали и концерти при ограничена публика  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във Франция властите планират да разрешат провеждането на фестивали и концерти в края на пролетта и през лятото, ако на тях присъстват не повече от 5 хиляди души. Това заяви пред местна телевизия министърът на културата Розлин Башло.

Тя поясни, че наличието на точно толкова публика ще бъде възможно само при условие, че за всички ще има седящи места, а зрителите ще се придържат към предписанията да спазват дистанция и да носят маски.

Башло съобщи още, че френското правителство ще задели фонд от 30 милиона евро в случай на отмяна на събитие заради обстановката.15 милиона пък ще бъдат насочени за поддръжка на запис на мероприятията, така че те да достигнат възможно най-широка аудитория през интернет.

В същото време управителят на френската национална банка Франсоа дьо Гало заяви че властите трябва да намалят постепенно подкрепата за икономиката през следващата една година с премахването на ограниченията, свързани с коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 попара

    1 1 Отговор
    министърката на културата Розлин Башло. Брашно.
  • 2 Фестивал с ограничена публика?!?

    1 1 Отговор
    Това е оксиморон! Още повече, че на тези, дори ходенето на гости им е забранено!
  • 3 Слава на Русия !

    0 1 Отговор
    Бързат,защото наближава гей-парада,гордостта на западните отпадъци !

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Друго знаеш ли

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Слава на Русия !":

    Ми махай се в руската Ко...НА бе копейкин.през 1904 г. Ленин пише, че "разкрепостяването на чувствителността на духа и отклоняването на неговата енергия от псевдосемейните ценности ще помогне за победата на социализма".

    И действително веднага след Октомврийската революция в Русия Ленин отменя царските закони, които предвиждали строги наказания за содомитите, както по онова време наричали хомосексуалистите. По този начин Съветският съюз става първата страна в Европа, където те не са преследвани.