19 Февруари, 2021 09:59 7 094 21

Влад Тенев пред Конгреса на САЩ: Извинявам се

  • влад тенев-
  • конгрес-
  • сащ-
  • българин-
  • изслушване-
  • геймстоп-
  • фондова борса

Това никога повече няма да се случи, каза българският предприемач

Влад Тенев пред Конгреса на САЩ: Извинявам се - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ключови участници в драмата с ГеймСтоп бяха изслушани от конгресмени в Камарата на представителите на САЩ, обезпокоени от това, че макар инвестирането да става все по-достъпно, големите играчи на Уолстрийт все още оказват доминиращо влияние, предаде БТА, цитирайки AP.

Цената на акциите на ГеймСтоп падна с 1600 процента през януари, преди да скочи рязко. В драмата бяха въвлечени огромни хеджфондове, управителният съвет на социална медия и обикновени инвеститори, стремящи се да се възползват от борсовата истерия.

Някои от най-трудните въпроси и най-сурова критика бяха отправени към Влад Тенев, главен изпълнителен директор на инвестиционната онлайн платформа Робинхуд, която е популярна сред индивидуалните инвеститори. Тенев защити компанията си от твърденията, че търговските ограничения, които е въвела в пика на треската около ГеймСтоп, са ощетили онези дребни инвеститори в полза на големите клиенти.

Тенев каза, че Робинхуд е наложила търговски ограничения единствено за да изпълни капиталовите изисквания, установени от регулаторите. Въпреки това той се извини на клиентите на Робинхуд. "Въпреки безпрецедентните условия на пазара през януари, в края на краищата, това, което се случи, е неприемливо за нас. Извинявам се на нашите клиенти и, моля ви, знайте, че правим всичко по силите си, за да гарантираме, че това никога повече няма да се случи", заяви Тенев.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шекел

    51 17 Отговор
    Щом Сащ допусна българи на територията си краят им е близо.

    Коментиран от #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българина

    65 3 Отговор
    А Зукърбърг колко пъти се извинава? Целия бизнес а акции и виртулни безмислици са паразити за икономиката. Купуват и придават цифри от екран остойностяващи надежди и фантазии

    Коментиран от #5, #10, #11, #12, #13

  • 4 Asdfg

    28 1 Отговор
    “Извинението” е като зад...ка! Всеки си го носи.
  • 5 Верно ли

    39 5 Отговор

    До коментар #3 от "Българина":

    Toчно. И заради тази паразитираща икономика на краварите, сега сме във филма Ковид.
  • 6 Божков

    19 4 Отговор
    А мене ме удари Тиквата през ръцете дето не му пускам сухо в касичката. Сега Б.С.Тотализатор бил на зелено вече ? Къде отиват парите ?
  • 7 Даа!

    20 2 Отговор
    Извинявам се,ама страшно се извинявам,че ви го нахендрих със все грамажа и окосмяването!..Иначе,у нашенско ,пак по нашенски ,го изкараха гения на века! Чиста проба дилър на метален,къс повод.Играе предна линия, като параван на Големите.Случая е учебникарски,че е Параван.Големия създава рязко огромен марж, и Паравана блокира дребните играчи.В краен резултат- Големите с милиардна печалба,от виртулни числа на екрана.Такива измислени милиардери-" гении" ще се събудят в ден Х, с празни джобове и сметки.Денят Х ,в който започне пълното зануляване на борчовете.Ако се надява,че ще бъде милиардер,когато нахлуе цунамито от електронна валута,е пълен наивник.Безспорно няма да е клошар.Нито средно статистически богат бюргер.Но и милионер няма да бъде.Играта е такава.

    Коментиран от #15

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 100

    9 4 Отговор
    Да внимава да не влезе в панделата, че там негрите ще му се извиняват.
  • 10 Ein Stein

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българина":

    абсолютно е вярно е това което пишете!!! американското ПОЛИТБЮРО се тресе от 20 години насам, защото НЯМА такъв вариант да минава номера. Великият американски режосьор Oliver Stone (множество награди Oscar,...) 2012г. направи документалната поредица(9части) "Неразказаната история на Америка" и Майкъл Мур (Fahrenheit 9/11(Oscar); ... както и 2018г. Fahrenheit 11/9, два изключителни документални филми пказват действителността в САЩ). Има ги в dokumentalni.com с БГ-субтитри! А един от най-известните журналисти в Европа, немеца/французин/евр., Peter Scholl-Latour описва в последната година от живота си подробно провала на запада в Ориента "Проклятието на Злото Дело", издадена е и на български!
  • 11 куку руку ку

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българина":

    И за какво им се извинява? Че цаците ухапаха акулите?
    Не извинение, а трябва да им се изсмее в муцуните!
  • 12 зле си

    2 11 Отговор

    До коментар #3 от "Българина":

    Фейсбук и фирма Гугъл продават реклами. Само бизнеса на Апъл е най-читав - хардуер и софтуер, без реклами.

    Коментиран от #21

  • 13 Ein Stein

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българина":

    има един документален филм (от държавния евро-канал ARTE.tv /en, de, fr, sp, ...) за ENRON, фалита-начало на американската "черна дупка". Всеки вторник има тема. Тази седмица беше показан док. филм на BBC за Руперт Мърдок, австралийският медиен олигарх ( най-голямата медийна компания в света /GB, USA,.../ който с шантаж, криминални практики, манипулация направлява политиката в цял свят! Защо в БГ не се говори нищо за това? Защото сме в американският/англосаксонският сектор на манипулация. След 1989 се прекрои света и "салфетката договор" между Сталин и Чърчил се промени. Това беше грешно, трябваше да преминем към "нейтралният блок" Щвейцария, Швеция, Австрия,... Б.Ган. все се хваща с грешниците на историята.
  • 14 Иван4о

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Шекел":

    Няколко империи се бяха хванали с нас: византийска, турска, хитлерийска, съветска и рухнаха. Даму мислят САЩ.

    Коментиран от #20

  • 15 Нищо не си

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Даа!":

    разбрал. То, за някои неща се иска и акъл. Само с пропаганда и дезинформация не става. (Северната кална локва е пример за това)
  • 16 Ein Stein

    5 2 Отговор
    Apple, продава всичко на службите, Patriot Act! Но така го правят и немците, и французите (Qwant.com), и руснаците, китайците, японците, ... а останалите се прегръщат с американските посланици. Кашата е абсолютно същата като 1914 г.! HWare'а на Апъл е на оновата INTEL, или ARM!!! Има и AMD. Но други архитектури на се разрешават!!! Всички Ядра(кернел) работят с тези архитектури. Най-големите спонсори на LINUX-Kernel са INTEL , MicroSoft!!! Защото достъпът до архитектурата се прави през кернел'а (Intel-Management console, ....etc). За да може да се контролира всеки какво прави, и Влад, ...всеки. Американската професорка S. Zubow го обясни прекрасно: Всичко, което може да бъде направено, ЩЕ СЕ НАПРАВИ! Това е гравитацията на злото дело! Първите, ще са последните,...
  • 17 Антигерб

    13 2 Отговор
    Ето това е великата американска икономика (първата в света ама вече не е) - борсови фалшификации и измами и игри с числа на екрана а реално производство почти никакво. 70% от БВП на САЩ е от услуги - какво да говорим.

    Коментиран от #18

  • 18 Ein Stein

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Антигерб":

    САЩ по времето на Никсън стоеше пред фалит! За това се отказаха от златният резерв и обявиха "Военният Резерв"! Така го правят до някъде и руснаци и китайци. Но това е "танца около златният телец"- черната дупка. Ние живеем на върха на вулкан. Англосаксонската икономика е същата, като щатската. За това отидоха на Брексит! Преди 50 г. в Англия имаше реално призводство!!! Сега само Cambridge-Analytica/Hedge-fonds, ...и "военната"-система, която знаем след фаш. Германия, че работи за ВОЙНА, и само след ВОЙНА, може да даде възвращаемост. Но винаги печели третият! Това ще е Китай! Тихо ни опакова в тяното ПОЛИТБЮРО. за това, Бертолд Брехт е казал: "преставрте си че е война, и никой не отива там"! Ние сме залепнали към цялата виртуална магия на демони, коиго ни казват, че за да не сме "ЛУУУУЗЕР'и" трябва да купим това, онова! Но вече не е така забавно, както Марк Твейн описва в "Един Йенки в двора на крал Артур". Но сега огъня вече гори силно, въпрос на минути е ...
    Billy Joel: "we didnt start the fire!"
  • 19 Ein Stein

    1 0 Отговор
    за всички, които се кълнят в ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА: ...___ Peter Thiel основателя н PayPal и съдружник с X.com основателя Elon Musk(сега TESLA), е обявил на 22.01.2015 в N-TV(немският клон на CNN) открито, че "...Конкуренцията е само за Губещи/looser's!", отдавна ВОЙНАТА се води за МОНОПОЛИ, защото тяхният бог е Дарвинизмът! Само че Дарвин никъде не обяснява защо има два комлементарни пола, които се събират да продължат рода - "Биологията на Любовта" на известният немският проф. Gerald Huether показва, че цялата биология действа противоположно на конкуренцията. Конкуренцията е същият fake-(менте), както и свободата. Животните са от всички най-свободни и нашата цивилизация върви с устрем към затъпяване и към животинското. Защото масата не е в състояние да проумее на къде ги влече гравитацията. А тези, които концентрират все повече и повече маса, пари, власт, еротика, умраза, суета и надменност,... потъват като католика Хитлер (42 неуспешни атентата) и Юда в собствената дупка. Това, което е от плът, плът ще си остане...! Матей гл.12,43 нечистите души ..., ще се върнат в почистеният (няма да си спомнят за преди) и украсен дом, и ще се съберат с 7 по-зли души. И ще бъде по-лошо от преди (цитирам по смисъл)
  • 20 Дан40

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Иван4о":

    Много тъпо и несъстоятелно твърдение, защото и много други империи БЕЗ да са се хващали за нас , пак са рухвали...!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.