Last news in Fakti

23 Декември, 2012 18:28 4 283 8

Принц Хари ликвидирал командир на талибаните

  • принц хари-
  • военни действия-
  • афганистан

Принц Хари е ликвидирал един от полевите командири на талибанското движение в хода на спецакция в Афганистан, писа днес британският в. „Сън“, позовавайки се на собствени източници. Това обаче се е случило още в края на октомври. Името на убития лидер не се съобщава.

Принцът е пилотирал вертолет Apache и е поразил целта с ракета Hellfire по време на патрулиране над територията на южната провинция Хелманд.

Таблоидът изтъква, че Хари се ползвал с огромна популярност сред колегите си в армията, които със симпатия го наричали Big H. 

Това е втората военна мисия на по-малкия син на Чарлз и Даяна в Афганистан. През 2007-2008 г. в течение на 77 дни принцът служи там, но се завърна у дома предсрочно поради съображения за сигурност, тъй като медиите узнаха за местонахождението му. През следващата година той започна да се обучава да управлява боен хеликоптер и след 10 месеца успешно положи изпит за квалификация.

През септември 2012 г. 28-годишният капитан Уелс отново замина за Афганистан в качеството си на втори пилот-стрелец. Командировката му трябва да продължи 4 месеца.

Принц Хари е първият от 1982 г. насам представител на британското кралско семейство, който се включва в бойни операции. Преди него във военни действия е участвал чичо му принц Ендрю по време на службата си в Кралския военноморски флот. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 187

    1 0 Отговор
    тоя не беше ли пияница :DDDD
  • 2 Кофти

    1 0 Отговор
    Само като му гледам дебилната физиономия и си представям как са натиснали от Двореца вестничето да "измие" накърнения имидж на въпросното пиянде...
  • 3 пламен бузев

    1 0 Отговор
    олеле талибанина е умрял от смях
  • 4 SSSR

    0 1 Отговор
    Присмел се хърба на щърба. Вие сте явно големи бойци .
  • 5 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    Това не е хвалба за кралството!.........Талибаните бранят земята си,
    какво у.. му търси приц ХАРИ в АВГАНИСТАН!......
    .....даже извършил и убйство!ИРАКЛИ
  • 6 ебенизър скрудж

    0 0 Отговор
    По вероятно е ликвидирал няколко бутилки с уиски и след това са го разходили с вертолет , а след като изтрезнял му казали че бил убил талибан . Сега чистят кокпита от повръщаното.
  • 7 Криси

    0 0 Отговор
    Браво на Хари! Той за пореден път доказа, че за разлика от п.тьо като брат си, който може само да се вее по курортите с тъпата си жена, е истински мъж и войн. За да отидеш на война, трябва да ти стиска. Не всеки го може. На много мъже просто не им стиска. Малко останаха в днешно време истинските мъже. Хари е един от тях. Аз мисля, че като член на управляващата династия Хари ясно съзнава, че след като в момента политиката на Великобритания в Афганистан е такава, след като хиляди британски войници са там и стотици от тях са загинали, той не може да се крие зад своя произход, връзки, обществено положение и пр., а трябва да поеме своята отговорност за тази политика. Малцина са способни на такава смелост и отговорност. Нейно величество Елизабет ІІ и принц Чарлз могат само да се гордеят с такъв внук и син. Всички ние знаем и в български, и в световен мащаб колко много деца на големци само мързелуват, безделничат, скитат от курорт на курорт и не вършат нищо в полза на обществото. Затова още веднъж казвам- поклон на Хари за всичко, което е.Малко останаха истинските мъже в днешно време. Всеки се е затворил в тесните семейни рамки и в ограничения си семеен живот и не го интересува нищо друго. Затова мисля, че Хари е не просто истински мъж. Той е герой. Герой е, не само защото му стиска да отиде на война, но и защото смело припомня на политици, управляващи и медии никога да не забравят за ветераните от войните, за загиналите и осакателите в тях и за това, че техните семейства трябва да имат богат и достоен живот. Поклон на такива млади хора! Талибаните са едни прости,нецивилизовани, злобни и страхливи хора. Те са ограничени тъпаци, чужди на всякакво модерно и напредничаво развитие. Но иначе не може и да бъде. Какво да искаме ние, цивилизованите европейци, от хора, чийто кръгозор и знания се изчерпват с Корана? Като са толкова против Съединените щати, защо не обявят война на тази държава и да воюват с нея? Нека да воюват с нея открито, а не да се занимават с абсолютно осъдителни терористични действия. Това доказва, че талибаните са едни комплексирани страхливци. Те не са войници. Терористът не е войник, защото да си войник е гордо и достойно призвание. Истински войник на своята държава е Хари, от когото те толкова много са се уплашили. Бог да помага и на Великобритания, и на САЩ, и на всички прогресивни сили в борбата им срещу изостаналото и неграмотно варварство! Нека Хари да е жив и здрав и Бог да го пази от талибаните! Жалко, че няма да стане крал, защото е сто пъти по-качествена и кадърна личност от батко си.
  • 8 John Smith

    0 0 Отговор
    Е този ако е убил командир- талибан вече да има награда обявена за главата му :) А някаква Криси чак и герой го изкара. Отишъл в чужда земя да убива ,без да са го канили и вече е герой.
Новини по държави: