Last news in Fakti

27 Февруари, 2021 13:47 3 130 7

Продължава издирването на 317 ученици

  • нигерия-
  • студенти-
  • ученици-
  • отвлечени-
  • спасени

Освободиха студенти заложници

Продължава издирването на 317 ученици - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Група студенти и сътрудници на Нигерйския държавен колеж в Карага са освободени след преговори между властите и похитителите. Те бяха държани близо седмица в плен. Не е ясно дали е платен откуп.

Въоръжени лица нападнаха корпус на колежа на 17 февруари и взеха в плен 41 души, сред които 27 студенти.

В същото време властите на съседния щат Замфар продържават издирването на 317 ученици, похитени на 27 февруари от държавно средно общообразователно училище за момичета в град Джангеб. След инцидента губернаторът на щата нареди всички училища в района да бъда затворени.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човека Коза

    19 3 Отговор
    Гадните Боко харам... Изглежда ислямът е религия в криза навсякъде по света...

    Коментиран от #2

  • 2 Gost

    12 9 Отговор

    До коментар #1 от "Човека Коза":

    Това че се се крият зад името на Исляма и правят зверства, не значи че Исляма ги одобрява!По тази логика, защо вярващи ще нападат други вярващи, нали всички са мусюлмани! ТЕРОРАЗМА НЯМА ЕТНОС И РЕЛИГИЯ, ТОЙ Е ПОЛИТИЧЕСКИ ОБВЪРЗАН, НО НА ПРЕДЕН ПЛАН СЕ АФИШИРА ОПРЕДЕЛЕНА РЕЛИГИЯ!!!

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Не точно

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Gost":

    Религията е била вид политика цели 20 века , исляма 15 века ! В исляма е заложена концепцията за проливането на кръвта на неверниците и това лично Мохамед го е казвал, при условие, че изначало не е имало разновидности на исляма. Исляма, не признава други вярвания, всеки причислил се към религия различна от исляма е неверник, и отново е догма лично наредена от Мохамед. Ако пък мюсюлманин отрича повелята на Мохамед, то несъмнено му противоречи. Идеята в религиите в никакъв случай не е да се тълкува или да се разсъждава или променя по лично усмотрение , и Исус и Мохамед са диктували психиариите си с целта да се приемат буквално, а не да ги тълкуваш. Но това се отнася и за християните, Исус рекъл, че храма е за молитви, а не за търговия, а християните са превърнали храмовете в стокова борса, продават ,,чудотворни,, икони по 1000 лв. а като ги питаш защо така, винаги измислят някакви необосновани щуротии

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Бай Иван тракториста

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Не точно":

    Ти скоро не си посещавал личния си лекар,от много далече ти личи.Между другото и твоите родители да посетят някоя църква щото ще ти е от полза и на теб

    Коментиран от #5

  • 5 Да добре

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Иван тракториста":

    Айде не казвай на хората къде да ходят , омръзна им от фашоидни , епохата на невежеството приключи , през епохата на разума, е необходимо да доказваш твърденията си, за да не бъдеш класифициран като лъжец , стига вече с тия вашите лъжи. докажете си фантастиката и тогава ще говорим пак, а до тогава стига сте лъгали и не се бъркайте на хората в личния живот, така както не се бъркат във вашия.
  • 6 Човека Коза

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Не точно":

    Не бих могъл да го кажа по-добре, адмирации за коментара. "Религията е опиум за народа" и същевременно маша в ръцете на определени властимащи кръгове за контрол (и терор) над въпросния народ...
  • 7 Бледолики

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Gost":

    Исляма го одобрява виж за френския учител който го обезглавиха и целия ислям с подкрепа