Last news in Fakti

9 Март, 2021 16:44 14 807 34

Германия изпревари САЩ

  • германия-
  • коли-
  • сащ

Страната е вторият най-голям пазар за електрически автомобили

Германия изпревари САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германия изпревари САЩ като вторият най-голям пазар на електрически автомобили в света, съобщи Ди Велт.

Данните са от миналата година. Статистиката показва повече новорегистрирани електрически автомобили в германската държава.

Това до някъде се дължи и на увеличените субсидии, които достигат 9000 евро. Това позволява на Германия да изпревари САЩ.

Лидер по показателя остава Китай. Страната е обяви 1.25 млн. новорегистрирани автомобила от този тип.

Това означава, че там са съсредоточени една трета от всички електромобили в световен план. Делът на страната обаче постепенно се свива.

Това се дължи на големия скок в търсенето в Германия и Европа. Европа отчита повишено търсене, като общият брой на регистрирани електрически автомобили надхвърля този в Китай.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Груйо

    36 14 Отговор
    Няма нищо чудно че Китай е на първо място, тъй като той е с население 1.4 милиарда. Всички други страни с изключение на Индия са с пъти по-малко население.

    Коментиран от #6, #14, #23

  • 2 Шофьор

    76 28 Отговор
    Тези си закриха ядрените централи и сега са само на въглища - голяма екология правят с електрическите коли.

    Винаги съм казвал че германците са тъпо племе и пропагандата много върви при тях.

    Коментиран от #7, #13, #26, #30

  • 3 S Class

    20 8 Отговор
    бай бай тислъ
  • 4 Хахаха..

    29 7 Отговор
    Скоро и Ким ще ги изпревари тези оръфляци..
  • 5 реалистъ

    33 16 Отговор
    Тя ги беше изпреварила и по продажби на "екологични" дизели преди време, докато в САЩ си караха с 4-литрови бензинови двигатели, и какво стана накрая? Оказа се че дизелите яко ни тровят. Особено с изтърбушени филтри "нов внос, отлично състояние" при нас, бедняците.
  • 6 Просто природен закон

    17 32 Отговор

    До коментар #1 от "Груйо":

    Старая се да не купувам китайски стоки. Дори телефонът ми е виетнамски. Хауей падна на 4 то място от продажба на телефони ,а беше първи през 2019.
  • 7 Гост

    12 10 Отговор

    До коментар #2 от "Шофьор":

    Много покриви на къщи ,големи селскостопански и фирмени сгради ,училища,терени които са нерентабилни за селско и горско стопанство се използват за слънчеви панели.

    Коментиран от #8, #28

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Шайка

    17 0 Отговор
    Прав си Стойчо. Но много постна статия. Напиши САЩ и Европа от кога започнаха и колко спънки имаха! Има хора българи които работят в много от компаниите. Напиши нещо свястно. Пълен фарс ...
  • 10 Лайка

    10 4 Отговор

    До коментар #8 от "JEB":

    Кои германци си закриха ядрените централи?
  • 11 JEB

    3 8 Отговор
    имат меморандум да ги затварят значи знаят как ще стане..при тях случайности и закъснения няма такъв им е модела..ти да не мислиш че тия 30 милиарда дето ги дава дания за водородна централа са само техни пари..просто тая технология е такава че ако работи може да срине световната икономика за 2 години..тогава терминатор филма ще ви се струва като детска приказка
  • 12 Леле леле леле

    28 3 Отговор

    До коментар #8 от "JEB":

    Според твоята логика германците ще се спасят от руската бомбандировка като са си закрили ядрените централи ???
    А ти, с какво мислиш, че ще ги "бомбардират" руснаците ?
    Може би с обикновени бомби, като през втората световна война или ...???
    А бе ей умньо та нали, ако се стигне до такова нещо руснаците ще ги издумкат с ядрените си ракети бе, голяма работа, че са си закрили ядрените централи. От къде ви изкопават такива умници не знам. Тези 31 години преход са създали уникални творения като теб на титаничната мисъл.

    Коментиран от #17, #33

  • 13 Едуард Петров-Едо

    20 3 Отговор

    До коментар #2 от "Шофьор":

    Донякъде имаш право, защото германците са простодушни християни, много силно доверяващи се на своите политически лидери! Но , немските политици, начело с женицата Меркел, видимо предават народа си, особено от 2015 година насам! Германия от едно добро място за живеене, се превръща в едно недобро място за съществуване! Само партията на Сара ВАГЕНКНЕХТ в Германския Бундестаг държи за Правдата! Бог да пази и благославя тази радетелка за Доброто Свише! Амин!
  • 14 Алфа Чакал

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Груйо":

    Добре,че го обясни на прост език,че ние не знаехме.
  • 15 теcтисла

    12 1 Отговор
    алооооо къде си бе теслата , днеска някакъв фанатик на тема тесла бълнуваше някакви фантасмагории че тесла унищожила немските фитми хахахахахаха

    Коментиран от #25

  • 16 JEB

    5 3 Отговор
    сега има ли нужда да ти обяснявам че изотопите при конвенционално ядрено оръжие и ядрен реактор са различни..в момента хората ходят на туристически екскурзии до остров бикини да гледат потопеният флот там от друга страна непосредствената зона до фукушима и чернобил са необитаеми за хиляди години..
  • 17 JEB

    3 13 Отговор

    До коментар #12 от "Леле леле леле":

    прав си да еа някой не са спали в час по химия и физика..и представи си между ядрен реактор и ядрена бомба има разлика..ама тъй е под ушанката само въшки и въздух виреят..
  • 18 Леле леле леле

    10 3 Отговор
    Започва да става все по интересно. Я се поразвихри и ме ограмоти. Сега да видим дали правилно съм те разбрал. Опитваш се да ме убедиш, че ядрения реактор е по-опасен от ядрената бомба или обратно? Или се опитваш да ми обясниш как едно от двете е безопасно ???
    Както ти сам го написа германците си закривали ядрените централи, защото имало опасност от руски бомбандировки. Е това автоматично води до извода, че ядрените централи представляват опасност нали? С това съм съгласен. А ядрените ракети с техните заряди по безопасни ли са ??? Защото както вече казах руснаците няма да ги бомбят с обикновени заряди.
    Та сега последно според теб, кое е опасно и кое не, защото нещо ми ръсиш мозък за това, че има разлика мeжду ядрeн рeaктoр и ядрeнa бoмбa. С това, какво твърдиш, че нещо от двете е безопасно или какво ? Нима не са и двете опасни ако се взривят, след като последствията ще са едни и същи?

    Коментиран от #21

  • 19 Нане

    4 3 Отговор
    5 години и на боклука за рециклиране
  • 20 Alex

    6 2 Отговор
    Субсидирането ми се струва губещ икономически лост. Субсидията беше слабото звено в социализма. Субсидията погуби СИВ и СССР. Сега и Германия и Норвегия яко субсидират. Това няма да доведе до нищо хубаво и разумно. Разпада е все по-близо.
  • 21 JEB

    3 4 Отговор

    До коментар #18 от "Леле леле леле":

    първо не знам какво ще направят руснаците но знам кое е много вероятно да стане..щом трябва разяснение ще получите..каква е концепцията за ядрена бомба-малък по обем заряд прави голяма експлозия и поразява голям район на картата..сега няма да изпадаме в детайли че има няколко вида ядрени бойни глави с различна сила в зависимост от начина на разпад на атома..но облъчването и остатъчната радиация там не са приоритет..приоритет е силата на бомбата..дали такава бомба заразява района в който се случва експлозията да..понеже праха който се образува на място е радиоактивен..ако тоя прах се изчисти от мястото проблем няма..ако епицентъра е един километър..и това е мястото в което пада праха въпреки че взрива е много по голям всичко извън 1км ще е безопастно от радиация..от друга страна ако се взриви ядрен реактор горивото на реактора се преобразува в радиоактивни изотопи различни от тия при ядрена бомба и те имат необикновено дълъг период на полуразпад..на практика замърсява малка площ но завинаги..на пример ако си в защитно облекло и те поръси прах от обикновена ядрена бомба и после го измиеш нищо чудно да ти няма нищо от друга страна ако се изложиш на лъчението на гръмнал реактор за определено време дори и да се обеззаразиш външно задължително после си умря..от гледна точка на физиката процесите са различни и се отделят различни изотопи..

    Коментиран от #24

  • 22 JEB

    1 5 Отговор
    когато правели първите тестове в атола бикини..гръмнали 2 атомни бомби..първата в атмосферата и втората под водата..след 3 дена измерили радиоактивният фон при първата..нещата били почти нормални..при втората обаче понеже вдига материал от дъното и заразена вода..корабите на място били трайно заразени..в общи линии е това..
  • 23 Rado

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Груйо":

    Ха Ха. Значи според русофилската логика Китай са най-големите джендъри.
  • 24 Леле леле леле

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "JEB":

    Аха значи според теб ядрената бомба е по-безопасната. Да де ама реактора може да унищожи най вече територията около себе си и толкова, а ядрените ракети не са една или две нали?
    Та в този ред на мисли АЕЦ може да навреди на прилежащата и в близост територия, а ядрения облак да кажем малко по далеко, а какво ще кажеш за изстреляни хиляди ядрени ракети паднали на една огромна територия на един континент без да уточнявам кой. Това е напълно допустимо при един ядрен конфликт. Така, че закритите АЕЦ просто няма да спасят никого. Така, че се моли да не се започва, защото АЕЦ ще ти е най малкия проблем. Докато разбереш, че ядрените ракети експлоадират и ще бъдеш изпарен. От АЕЦ може и да успееш да се спасиш, но от ядрените ракети няма къде. Така, че резултатът все ще е един, летален и няма да е от значение кое колко заразява и кое как и за колко време се разпада.
  • 25 Rado

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "теcтисла":

    В статията пише новорегистрирани, а не произведени. Може да са Тесли или други.
  • 26 Кико

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Шофьор":

    Вие сте капацитет! Топ анализатор явно!Такива като Вас ще направят България рай на света, сигурен съм!
  • 27 Един

    4 8 Отговор
    И защо в градовете през зимата въздухът е по мръсен А самолетите дали не замърсяват много повече от колите А за автомобилите с газови уредби ни дума за облекчения Вече ясно личи че всичко се прави за спасение на заводите за коли и разбира се и банките дето ще дадат кредитите на баламите дето ще си купят електрокар и бензинов генератор за ток щото ако отидат в планината там колонка за ток няма И най важното е че УЖ всичко се правело за екологията в името на човека Лицемерие без край
  • 28 Антиелектрика

    0 7 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    А през нощта и в облачни дни ток от къде ???
  • 29 УШАНКИ

    9 2 Отговор
    А КЪДЕ СА РУСНАЦИТЕ, ПОСЛЕДНАТА ДУПКА НА ДУДУКА.
  • 30 70ГодиниГерм

    3 9 Отговор

    До коментар #2 от "Шофьор":

    По-лошото е, че ние ги подкрепяхме 2 пъти през първата и втората световна война ... и сега за 3-ти път от 2007-ма насам в ЕС. От предния си избор 70 години не можахме да се възстановим, сега ще видим пак колко ...

    Коментиран от #31

  • 31 Иван

    8 1 Отговор

    До коментар #30 от "70ГодиниГерм":

    По-точно - 75 г. не можем да се оправим, но не заради избора си, а заради нашествието и окупацията ни от Сталин, и натрапването на комунизма !

    Коментиран от #34

  • 32 сноу

    1 1 Отговор
    Мюмюните от Мюнхен не обичат електричките...
  • 33 Кажи честно..!

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Леле леле леле":

    Брато, бягай да се ваксинираш в Русия, бързичко!
  • 34 МислещЧовек

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Иван":

    E ти като загубиш война ... не се ли сещаш, че ще бъдеш окупиран от победителя. Понякога толкова ви стяга русофобството, че не признавате - че окупацията е в резултат на загубената война... а ние просто сме били от страната на губещите. Историята не познава някой да загуби война и после да просперира. Затова казвам - търсете не резултата, а първоизточника ...а той е именно във връзките ни с Германия ;)
Новини по държави: