Last news in Fakti

13 Март, 2021 09:12 1 672 6

Нападатели отвлякоха ученици в Нигерия

  • отвличане-
  • ученици-
  • нигерия

Новото нападение е било извършено в четвъртък вечерта в колеж в щата Кадуна

Нападатели отвлякоха ученици в Нигерия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Въоръжени мъже нападнаха училище в северозападната част на Нигерия и отвлякоха 39 ученици, няколко седмици след друго подобно масово отвличане в региона, предаде Асошиейтед прес, като се позова на властите.

Новото нападение е било извършено в четвъртък вечерта в колеж в щата Кадуна, каза полицията. Според органите на реда е потвърдено, че в неизвестност са 39 ученици, от които 23 момичета и 16 момчета. Отвлечени са и няколко души от персонала на училището.

Властите заявиха, че армията се е намесила, предприемайки действия срещу нападателите, като е успяла да отведе в безопасност 180 души персонал и ученици. Неуточнен брой ученици са пострадали и им е оказана медицинска помощ.

Силите за сигурност провеждат операция за откриване намиращите се в неизвестност ученици. Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди отвличането и призова за "незабавно и безусловно освобождаване на учениците, които все още са в плен".

В края на миналия месец въоръжени нападатели отвлякоха 279 момичета от училище в Северозападна Нигерия. Ученичките бяха освободени след преговори с правителството, но не е известно дали е бил платен откуп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    7 2 Отговор
    Бай Дън защо чака още ! Веднага санкции , демократични бомбардировки....
  • 2 111

    3 0 Отговор
    На Сатанистите им е трябвал адренохром и са отвлекли деца да ги изтезават за да си го получат.
  • 3 Един

    5 1 Отговор
    защо ни занимавате с неандерталци? Проблемите с малките не.гр.и, си е техен!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 А генералният секретар

    0 2 Отговор
    На ООН казва ли на сатанистите от САЩ незабавно да спрат войната в Сирия или нещо за войните в Ирак, Афганистан, Либия и Сърбия? Сега много се репчи, прави се на велик и загрижен.
  • 6 Гинеколог

    0 0 Отговор
    А бе за момичетата разбирам, ама момчетата кво ще ги правят?!