Last news in Fakti

16 Март, 2021 14:02 4 266 36

Япония и САЩ изразиха безпокойството си от Китай

  • сащ-
  • япония-
  • китай-
  • брегова охрана-
  • антъни блинкън-
  • сенкаку

Китайското законодателство за бреговата охрана, което влезе в сила на 1 февруари, обезпокои Япония

Япония и САЩ изразиха безпокойството си от Китай - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Министрите на външните работи и отбраната на САЩ и Япония изразиха днес сериозно безпокойство от влязло неотдавна в сила китайско законодателство, позволяващо на китайската брегова охрана да стреля по плавателни съдове, преминаващи покрай островите Сенкаку, които според Пекин са китайска територия, предаде агенция Киодо, цитирана от БТА.

"Съединените щати и Япония продължават да се противопоставят на всяко едностранно действие, чиято цел е промяна на статуквото или оспорване на японското управление на тези острови", заявиха министрите в съвместно изявление, публикувано след разговорите им в Токио.

Китайското законодателство за бреговата охрана, което влезе в сила на 1 февруари, обезпокои Япония, тъй като китайски кораби често навлизат в японски териториални води и с това поставят под въпрос контрола, който Токио упражнява върху тях.
Визитата на американския държавен секретар Антъни Блинкън и на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин в Япония е първото посещение в чужбина на министри от правителството на президента Джо Байдън. В Япония Блинкън и Остин се срещнаха с японския външен министър Тошимицу Моеги и министъра на отбраната Нобуо Киши.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вова император

    19 20 Отговор
    По трябва да ги е страх от Русия, защото от Владивосток и от Сахалин сме за половин час у Токио.
  • 2 Японец

    12 34 Отговор
    островите които Китай смята за свои за японски дадени за бази на Америка, така че американците са длъжни да стрелят по всеки бял китаец с дръпнати очи и малка пишка и да отидат в небитието

    Коментиран от #6, #30

  • 3 ай де бе

    43 8 Отговор
    А цяла Азия изрази безпокойството си от сащ. Ама това не го пишат.
  • 4 Руснака

    17 21 Отговор
    Русия е най голямата държава в историята по голяма от Биранската империя и Монголската империя , когато е имало Руската империя Монголия половин Китай и половин Япония са били руски, дори Джибути Сомалия Судан са били руска територия половин Канада и Аляска и Южна Калифорния са били руски, дори цяла Източна Евроа Балтика Скандинавието са били руски, имало е Германска рска република турска руска република и дори е имало иранска руска република. Най модерната армия е руската свиквайте Натовци Запад и Американофили и Европеиди

    Коментиран от #11, #19, #26

  • 5 ****

    24 4 Отговор
    Ами свиквайт вече,че сте бита карта и хората изкат да си живеят по свои собственни правила,а не по ваши които искате да налагате.
  • 6 Sieg

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "Японец":

    Абе не им отвърнат, че...... 😄. Те САЩ освен с Виетнам и Афганистан май не са се били. Сирия не я броя, където избягаха и отстъпиха.

    Коментиран от #31

  • 7 Българин

    9 36 Отговор
    Руснаците трябва да бъдат изгонени от България за да има бъдеще

    Коментиран от #24

  • 8 Знайко

    22 4 Отговор
    САЩ можело да обявят Гуам, Хавай ... за американска територия. Но другите държави не можело да правят същото. САЩ можело да отделят Косово, а Русия Крим, Донецк ...

    Коментиран от #15

  • 9 Киро Краваря

    0 3 Отговор
    Един сиромах от козлодуй и той.
  • 10 мародер

    18 4 Отговор
    За Японците - ийди-прийди комшии са ама сащисаните какво търсят там???
  • 11 Д. Петров

    7 6 Отговор

    До коментар #4 от "Руснака":

    Леко бре. Изтърва матрьошките!
  • 12 Смеех

    7 3 Отговор
    В същото време Сащ масивно инвестира в Китай.

    Коментиран от #21

  • 13 ХАН КРУМ

    13 3 Отговор
    дракона се събуди.нормално е да са притеснени. и като ,че ли по притеснени ще бъдат.трудничко ще е . с китай е пакистан,иран ,русия , сев .корея,а до някъде и турция. трудно е като трябва да внимаваш на кого размахваш пръст. а и китай е обвързал икономически всички съседни страни изпреварвайки сащ.трудно ще им е.
  • 14 Вовича

    3 4 Отговор
    Ко ми ги показват тия корита, на 100 ядрени ракети, насочени на едно място от СССР времето, ще издържат ли
  • 15 💢Demon😈

    6 19 Отговор

    До коментар #8 от "Знайко":

    Не на твойте глупости, Америка когато се образува отдавна тогава е привлякла Хаваите , Тексас с война, Филипините го връщат Аляска купуват а през 2008 в 21 век Русия окупира и запазва Северна Осетия напада грузия запазва войски в Молдова исползва влиянието си в Сирия да запази двете си бази и анексира Крим незаконно къде е дипломацията при Русия доката Америка е водила войни по цял свят никого не е анексирала докато Русия където води война в повечето случаи анексира и територията

    Коментиран от #32

  • 16 Не е така

    7 17 Отговор
    Там където има американски войски, бълват филмите в кината , там където воюва руснака никнат концетрационни лагери, а там където е проникнала технологията на хуавей вече ядете още един хуавей от китай
  • 17 Комонист

    4 18 Отговор
    Бягайте от руските мародери
  • 18 ЯПОНИЯ🇯🇵

    24 4 Отговор
    Правителството в Токио е благодарно на САЩ за атомнире бомби метнати 1945 г. над два японски града, затова сме винаги със САЩ!
  • 19 Знайко

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Руснака":

    Една армия не е само оръжие. Армията е технологии, промишленост, гориво, суровини ... и брой население. САЩ са 330 млн. Русия са 144 млн. Икономиката на САЩ официално е 14 пъти икономиката на Русия. И 4 пъти повече по ППС. САЩ добиват същото количество петрол годишно каквото добиват Русия или Саудитска Арабия. Другото е, че при една ядрена война нито Русия, нито САЩ ще са победители. Освен, че ще се унищожат взаимно, ще унищожат и сегашната човешка цивилизация, икономика, наука ... И двете империи на злото имат по над 1000 атомни бойни глави и ракети. Дори само една от 10 атомни ракети да премине от отбраната на другата, това са 100 унищожени града. Дори една на 100 атомни ракети да премине това са 10 унищожени града.

    Коментиран от #22, #33

  • 20 Бай Манчо

    14 3 Отговор
    Тайван е Китайска провинция , а островите явно са харесани от янките за поредната база , затова е тази "загриженост" .
  • 21 Смяхххх

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Смеех":

    А не е ли обратното?

    Коментиран от #25

  • 22 Ха ха

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Знайко":

    Знайко, я си оправи нулите в края на поста.Противоречиш си нещо.Сигурно от много акъл.
  • 23 Знайко

    12 1 Отговор
    Правителството в Токио след двете атомни бомби метнати 1945 г. Безусловно е копутулирало и оттогава безусловно изпълнява каквото му каже САЩ. Ако САЩ им кажат да благодарят за атомните бомби ще благодарят. Ако САЩ им кажат да се скарат на Китай или Русия ще го напрявят. Остров Окинава на 75% е американска територия заета от голяма военна американска база. Която за 24 часа може да окупира цяла Япония и да сложи каквото си поиска марионетки правителство или император.
  • 24 Знайко

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    И руснаци/московски олигарси/ и американци трябва да бъдат изгонени от България. Също и британци, французи, италианци ... т.е. всички днешни и минали империи. След поражението на Руската империя в Кримската война французите взимат "Румъния"/Влахия/ и заменят българския език който се говорифтом с румънски. И българската писменост с латиница. Преди това румънците са говорили български и са пишели на кирилица.
  • 25 Смеех

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Смяхххх":

    Не не е чети за Гейтс Бъфет и Безос
  • 26 Казуар

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Руснака":

    В Москва монголците са присъствали 90 години.
  • 27 ПЕНКО

    7 1 Отговор
    ЗАЩО САЩ ОЩЕ ИЗПОЛЗВА-- ПАКТОВЕТЕ ЗА КАПИТУЛАЦИЯ НА ГЕРМАНИЯ И ЯПОНИЯ / НО НЕ ЗА ИТАЛИЯ /- ЗА СВОЯ ИЗГОДА - ВОЕННИ БАЗИ И СИЕ , А РУСИЯ НЕ СЕ ЗАНИМАВА С КРЕТЕНИЗЪМ !?+!?!? ОТГОВОРЕТЕ ШВАЙНЕ ДЖЪРМАНИ И ДЖАПАНКИ КОЛОРИТ !?!?!?!?!?
  • 28 28 коментар

    4 0 Отговор
    Изпитвам оргазми когато САЩ изразяват безпокойство
  • 29 Знаещ

    4 0 Отговор
    много много важна новина
    проспана или премълчана от водещите чужди медии у нас.

    Спора за островите Дяоюйдао почти приключи.
    Китай си осигури непотопяем самолетоносач, бъкан с артилерия, в противовес на самоназначилите се за Владетели на Земята и нос напъхан във всяко Земско кътче. То да бе за добро, но където е стъпил американски чепик сичко е проплакало
  • 30 Знаещ

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Японец":

    Бе, Японец, те само на Окинава имат към 30 бази. Не ви ли стигат. И Местните на Окинава не искат американски бази, както и всички редовни хора навсякъде не искат чужди бамеиканзи. Американските бази по Земята са над 750. Още ли ? Задушиха света отвсякаъде, не се диша от американски бази и влияние
    Японското правителството още е под американско владичество със засилено военно присъствие в страната и не може да мърда.

    Май ви е кеф да ви таковат американци, а Японец
  • 31 Бодак

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Sieg":

    Американците имат яка тактика - бомбардирай и бягай
    Понеже военните се крият, маскират се, американците бомбят цивилни, мирни хора по градове, села, в болнииц и телевизии, без оглед.
    Така бе и през Втората Световна - бомбардираха повече цивилни отколкото военни. Върха на твзи престъпления бе, когато пуснаха атомните бомби над Япония - не по военни бази, а над градове с децс, жени и старци. После във Виетнам използваха химическо оръжие, в т.ч. по цивилни, а във Ирак, Афганистан и Югославия - обогатен уран.

    Пре Втората Световна бомбиха почти цяла България, не само София, бомбардираха мирни селища, цивилни.
    ------
    Тук е мястото да си спомним неравната битка за небето на България в която Въздушните на Негоово Величество войски -- към 100-150 самолета и 11 тежки ПВО батареи (56 бр. 88 мм ЗО) унищожиха 185 американски и английски самолета, като загубиха 28, а 23 летци загинаха. Димитър Списаревски, привършвайки боеприпасите направи таран за да спре бомбардировач летящ с бомби към София. Нашите се сражаваха за родината срещу военнопрестъпниции воюващи не срещу войски, а срещу цивилни.

    Коментиран от #35, #36

  • 32 Хирошима

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "💢Demon😈":

    Тва е върха на цинизъм -- Америка водела войни но никого не е анексирала. Тя си ги граби - за какво да ги анескира. Оставя там свои корпорации и грабежат си тече. За около 250 години съществуване, това зло създание Масонска държава САЩ е участвала в над 270 войни и военни действия срещу други страни. САЩ имат военни разходи повече от сбора на останалите 10 в класацията, имат над 750 бази по Земята, а ти сравняваш 2-те руски в Сирия, по искане на Асад. И какво правят САЩ в Сирия неканени от никого - крадат нефт И кое е това място където е стъпил американски чепик и е прокопсало -- Либия, Афганистан, Ирак, Сирия ...?? Лъжците излъгаха цял свят за оръжията на Садам и тази лъжа струваше към 1 милион избити.
    Самите САЩ какво са - завладени от англичани чужди земи. По американски данни европейци и американци са унищожили над 100 милиона местни , индианци, най-големия геноцид в Историята. Британската колония Масонска държава САЩ по настоящем са завладели почти целия свят. И сега се целят в останалите невасали и незавладени - Китай, Русия, които могат да сринат властването им, а срещу Иран скачат по прищявки на Израел.

    Коментиран от #34

  • 33 хирошима

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Знайко":

    Не са двете империи на Злото.Империя на злото е само САЩ - именно то тях светя пропищя.
    Руснаците се бяха кротнали след 1990, но Запада начело със САЩ станаха толкова нагли ( бяха пускани карти за раздробяване на Русия на няколко парчета) че това принуди руснаците да се задействат за да се защитят от САЩ.
    американците са анексирали целия свят а двойния стандарт ( Косово - Крим) си го прилагат по свой кеф
  • 34 Знайко

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "Хирошима":

    Давам ти 2 много известни примера където са стъпили САЩ и народите са прокопсали много. 1. Япония; 2. Северна Корея. И те е само това. Смятам, че може да се добави и Германия. ФРГ погълна ГДР, не обратното. След Втората Световна Война СССР е имала окупационна зона в Австрия. Но СССР, набързо я е продало за пари. Защото изведнъж се оказало, че всички читави австрийци я напуснали и отишли да живеят в окупационна зона на САЩ. А в съветската зона останали само некадърните и мързеливи австрийски комунисти. А относно Афганистан, преди американците там бяха стъпили руснаците. Резултата под руско управление в Афганистан беше дори по-лош.
  • 35 Знайко

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Бодак":

    Още Наполеон го е казал: "На война, като на война". Има и още една поговорка: "Целта оправдава средствата." Така, че за да няма зверства не трябва да има войни. САЩ и Русия да вземат да се кротуват.
  • 36 къса памет

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Бодак":

    Обявяваме война на САЩ и Великобритания какво очакваш да пускат. Не забравяи че СССР също бомбардира Стара Загора, Казанлък, Горна Оряховица, Русе, Добрич, съветска подводница атакува и потапя кораба „Струма“, при което загиват над 700 пътника.
Новини по държави: