Last news in Fakti

30 Март, 2021 16:12 2 174 10

Сръбските медии чистят имиджа на Китай

  • сърбия-
  • медии-
  • китай

Китайското влияние се разширява в страната

Сръбските медии чистят имиджа на Китай - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сръбските медии водят кампания за поддържане на имиджа на Китай. Това показва проучване на Балканската мрежа за разследваща журналистика.

Сърбия отдавна поддържа отлични отношения с Китай. Китайското правителство осигурява икономическа подкрепа, която поддържа добрия ръст на страната.

Това обаче води до тежка зависимост в сръбските медии. Оказва се, че разглеждането на теми, свързани с Китай, през последните години значително е нараснало в сръбските медии.

В огромен брой от случаите това се прави и с много позитивен тон. Отразяват се общите програми между двете страни и значимостта на китайската подкрепа.

В същото време се обръща малко внимание на това при какви условия те работят. Повечето медии с правителствен уклон, работят явно за подобряването на китайския имидж.

Признава се, че Китай има сериозно присъствие в Сърбия през последната година, като се разширява партньорството с местни медии. Това прави Китай една от най-одобряваните страни сред сръбските граждани.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    12 6 Отговор
    Ми супер! Нема да хвалят говедарите!
  • 2 мислещ

    2 9 Отговор
    Тикво-комунягите вършеят навсякъде. Само господарите им са леко различни, ама иначе никаква съществена разлика.
  • 3 Реалист 2

    10 2 Отговор
    Тoвa oбaчe вoди дo тeжкa зaвиcимocт в БЪЛГАРСКИТЕ мeдии. Oкaзвa ce, чe рaзглeждaнeтo нa тeми, cвързaни c ТУРЦИЯ И САЩ , прeз пocлeднитe гoдини знaчитeлнo e нaрacнaлo в БЪЛГАРСКИТЕ мeдии.

    Ето че и така стана : замених "сръбски" с "български" , а "Китай" замених със "саш и Турция" .

    Разбира се , Китай едва ли проваля и превзема сръбските енергийни проекти , както Турция и Саш източват България .
  • 4 Бай Манчо

    10 6 Отговор
    Нима има нещо по-хубаво от добри отношения с Китай , с американците които им разориха страната и ги отровиха с обеднен уран ли да се в добри отношения ? Китайците отдавна могат да посещават Сърбия без виза и инвестират в производства , а не като нашите "партньори" във военни бази и магазини .
  • 5 Sieg

    2 7 Отговор
    Кой има оплаквания от китайци и тук в бг? Никой! Китайците са дисциплинирани и работят. Не са като тия където идват от 3ти свят страни, те тия не ни трябват.
  • 6 неполиткорект

    1 2 Отговор
    Голям срам! Сърбия се бори с всички сили с Гърция за званието "Първа Китайска Европейска Република!" Практически Китай е собственик и управлява големи сектори от сръбската икономика, като металургията и минната промишленост, докато гърците дадоха на концесия двете си големи пристанища Солун и Пирея, които имат търговски оборот стотици пъти по-голям от нашите Бургас и Варна, Пирея е най-голямото пристанище в Източно Средиземно море. Цената на която сърбите и гърците се продадоха е такава, че може да се каже че направо подариха на Китай тия свои златни кокошки!
  • 7 обичам сръбкини

    1 1 Отговор
    Сърбия замени Русия с Китайската Комунистическа Партия, а Путин със Син Дзи Пинчо! ЧЕСТИТО!
  • 8 Кво толкова

    0 2 Отговор
    Просто Русия отива на заден план, а Китай излиза напред и навлиза в Европа! И уж най-независимите държави, като Сърбия предават независимостта си за жълти стотинки.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: