5 Април, 2021 20:46 29 536 61

Избори 2021: Ето така гласуваха българите в чужбина

  • чужбина-
  • българи-
  • българи в чужбина-
  • гласуване-
  • избори-
  • парламентарни избори-
  • има такъв народ-
  • герб-
  • бойко борисов-
  • слави трифонов

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" печели категорично вота на българите в чужбина

Избори 2021: Ето така гласуваха българите в чужбина - 1
Снимка: БГНЕС

Известни са резултатите от вота на българите в чужбина. При обработени 100 процента протоколи от секционните избирателни комисии (СИК) най-много гласове получава партията "Има такъв народ" (ИТН).

Както показват официалните резултати, за вота на българите в чужбина, поместени на сайта на ЦИК, за партията на Слави Трифонов са гласували общо 52 317 души. Това означава, че 30,75% от българите, гласували зад граница, са дали своя глас за "Има такъв народ". По страни: във Великобритания, Испания и Португалия ИТН обира над 40 процента от гласовете на българските избиратели в тях, в САЩ подкрепата за партията на Слави Трифонов е 33,75 на сто, а в Германия - 36,38%.

Втори най-добър резултат на вота в чужбина постига "Демократична България - Обединение" (Да България, ДСБ, Зелено движение) – 17,56 процента. Общо за коалицията са подадени близо 30 хиляди валидни бюлетини, или с около 12 500 по-малко, отколкото за партията на Слави Трифонов. В Германия "Демократична България - Обединение" са били подкрепени от малко под 20 процента от гласувалите във Федералната република българи. Най-голяма подкрепа е регистрирана в Мексико - 44 процента от гласувалите там българи са пуснали бюлетина №11.

Във вота на българите в чужбина следват: ДПС – 13,17%, ГЕРБ-СДС – 8,66%, "Възраждане" – 7,42%, БСП – 6,52% и други. Бюлетина с "Не подкрепям никого" са пуснали 1 700 български избиратели зад граница, става ясно още от публикуваните на сайта на ЦИК данни след 100 процента обработени протоколи от СИК за гласуването на българите в чужбина.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Четник

    54 65 Отговор
    Българите в чужбина наказаха с вота си българите живеещи в БГ.

    Коментиран от #5, #7, #15, #18, #19, #26, #50

  • 2 Проста Кърджалийска Будка

    88 7 Отговор
    Всеки който е бил патерица на ГРЕБ втори път не е помирисвал парламента.

    Коментиран от #6

  • 3 честен ционист

    32 37 Отговор
    Няма страна спечелила от вота на избягалите в изгнание.

    Коментиран от #41

  • 4 кей кей джоса

    87 9 Отговор
    Нашите сънародници бяха умишлено ограничени да гласуват чрез премахване на изборни секции по места.Иначе резултатите щяха да бъдат убийствени за мутрата от Банкя!!!
  • 5 Брендица

    47 10 Отговор

    До коментар #1 от "Четник":

    Неее! Там не могат да подменят протоколите, чат ли си?
  • 6 Да ама не

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "Проста Кърджалийска Будка":

    С изключение на ДПС?
  • 7 zuev

    43 4 Отговор

    До коментар #1 от "Четник":

    Абсолютно вярно!Но уточнете,че тях просто не ги беше страх и нямаше как да ги подкупи Бащицата!
  • 8 античалгар

    31 35 Отговор
    За това не трябва да се гласува в чужбина! Да си вземат шута при тях, да ги управлява.

    Коментиран от #22, #39, #59

  • 9 ТОЧКАТА

    22 4 Отговор
    скептично ама дали вместо жипката ще псуваме ,,харлей дейвидсън,,!!!!!!и вместо калинки ще ни налазят колорадски бръмбари....Все още помня Мирослав Севлиевски от,,гергьовден,,!!!!!
  • 10 007

    28 19 Отговор
    Какво е различното за циркаджиите в Украйна, Италия и у нас; това кой стои или ще застане зад него. Зад Зеленски, например е Байдън, Меркел и т.н.; зад нашуто монче/та като че няма кой да се цани, та дори и загубила Нинката си има Путин, а това си е сериозен гръб; най-вероятно той не и позволява да подаде оставка. Не мога да си представя, че Меркел ще се ръкува със Слафчо или Тошко наш, а да не говорим за Фондерлаен, Байдън; ужес и ужас! Млади хора, какво надробихте; това ли ви е идеалът с който ще живеете от тук нататък? Да не говорим за трите танкистки, които заедно с тримата отровни глупака, всъшност двама, просмукали се в последния момент; а те какъв идеал и на кого могат да бъдат. Наистина, за щастие и в чужбина оказа се, няма изтичане на мозъци; пълна, безпътна посредственост.

    Коментиран от #20, #45

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хахаха..

    14 34 Отговор
    Изгнаници клети,чистят к.лозети и прочее.И като дойдете тук,какво? Разнасяте пици там,чистите домове,сменяте памперси на непознати и чужди вам хора,получавате нещо,ами ако се върнете тук? Пак ще избягате,ако ще и на Слави Ванката да стане социален министър.Ама добре че помогнахте от душа наболяла да паднат тулупите,скромен поклон..

    Коментиран от #28, #53

  • 13 БКП=герп+дпс

    50 15 Отговор
    В чужбина отидоха можещите и знаещи българи!
    Те не се страхуват от режима на пожарникаря, че утре може да си загубят работата.
    Браво на тях!
  • 14 До коментар 8

    33 2 Отговор
    В чужбина са гласували за Слави 50 хиляди,а в България 450 хиляди или 9 пъти повече.Но на българите все някой друг им е крив...
  • 15 Doko

    32 8 Отговор

    До коментар #1 от "Четник":

    Не, българите в чужбина наказаха герб. Справка - статията по-горе.
    Публикувано във факти.бг: Във вота на българите в чужбина следват: ...ГЕРБ-СДС – 8,66%
    Ако имаше електронно гласуване, герб, бсп и дпс щяха да имат едноцифрени резултати. герб и подпорките им направиха всичко възможно вчера да ограничат гласуването, както и да компрометират машинното гласуване.
  • 16 гост

    27 7 Отговор
    ПРОЦЕНТИТЕ НА ИМА ТАКЪВ НАРОД ОТ 19 ПАДАТ НА 17 . КЪДЕ СА ПРОЦЕНТИТЕ ОТ ЧУЖБИНА , ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ , ЧЕ ТАМ ВОДИ С ОГРОМНО МНОЗИНСТВО . В СЪЩОТО ВРЕМЕ СЕ КАЧВАТ ПРОЦЕНТИТЕ НА ГЕРБ . ИЗМАМА НА ЦИК . УВЕЛИЧАВАТ СЕ И ЗА ДПС , А ПАДАТ ЗА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ И МУТРИ ВЪН . ДО УТРЕ НЕ ЗНАЕМ КАКВО ЩЕ ИЗМИСЛЯТ . ТОКУ ВИЖ И ШКЕМЕ ВОЙВОДА Е ВЪТРЕ .

    Коментиран от #17, #25, #56

  • 17 ла верита

    15 1 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Нищо чудно,натам отиват работите,на Мишока брояч сега му е жътвата.Ден години храни!!!
  • 18 Готованец

    25 3 Отговор

    До коментар #1 от "Четник":

    Ах,българите в чубина това,ах българите онова! Ами вместо да хленчиш,можеше да си закараш дупата и да гласуваш.Ти и всички онези хлечещи “патриоти” който се борите срещу корупцията и неправдата в нашата държава,които се борите с мизерията,ниските заплати и пенсии,закъсалото здравеопазване и закъсалият малък и среден бизнес,освен да се жалвате и да се продавате,препродавате и подарявате какво толкова направихте за тази държава?Тези които са в чужбина,не са от хубаво там! И докато не си отвориме очите и не се обединим всички заедно като нация(народ),от калта не ще излезем!Плюс това,незнам как чак толкова ви се объркаха сметки с тези по-малко 200хил гласа на онези,които наричаш “българите в изгнание”.Хайде малко по-позитивно и благодари,че тези в “изгнание” все пак се сещат откъде са и за какво се борят!

    Коментиран от #21, #36

  • 19 И как гласувалите

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "Четник":

    160-170 хиляди българи в чужбина наказаха 6-7 милиона в България? Действително ли мислиш, че гласовете от чужбина решават изборите? Да не говорим, че не е ясно, доколко се подправя и какво се случва с гласовете на негласувалите.
  • 20 ТОЧКАТА

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "007":

    Набайдън НЕ му пука кой и КАК ще ни управлява,СТИГА ДА ПАЗИ АМ>ИНТЕРЕСИТЕ И ,,инвестиции,, И ДА Е ГОТОВ ДА СЕ БИЕ С Русия!!!!!!!Просто ми се струва че вмесо калинки ще се пощим от ,,куку,,вички......А то и ИСТИНСКОТО име е ,,НЯМА такъв народ,,/промени го НАСИЛА!!!,/а това си е доста обидно...
  • 21 Готованец

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Готованец":

    Извинявам се за коментара в отговор на “Четник” не беше умишлено насочен към него.

    Коментиран от #23

  • 22 Антигерб

    17 5 Отговор

    До коментар #8 от "античалгар":

    Така така развали ви рахатлъка "чалгаря" на вас герберчетата - я как хубаво си крадяхте със пишман патриотите и шиши.

    То според вас не само на българите в чужбина ами и на тези в България трябва да се забрани да гласуват че не можете спокойно да си крадете.

    Ами тези българи в чужбина са там тъкмо заради мафиотското управление на герб - всеки по свестен избяга но България съществува тъкмо заради парите които пращат тук.
  • 23 Не си сгрешил много.

    8 0 Отговор

    До коментар #21 от "Готованец":

    Ако изключим, че това за "българите/избягалите в изгнание" го е споменато в коментар 3, то коментарът ти всъщност е достоен отговор и за коментар 1 ("Четник"), и за коментар 3 ("честен ционист"). С един куршум - два заека. 😄😉
  • 24 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    8 9 Отговор
    Според мен е възможно Слави да се коалира с герб.
    Под натиск на САЩ посолството
    Геополитическата обстановка го изисква.
    Просто това е мое мнение.

    Коментиран от #30

  • 25 Doko

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    За вмро не се притеснявай, няма да минат 4%. Джамбазки даде всичко от себе си, за да забие вмро в дупката, откъдето няма излизане. Лика-прилика са с "младежа" Георг от герб...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Очевидец

    3 3 Отговор
    Гласували са против герб. Наказатемен, защо ли, защото и теб, вас, ако ви затворят сами в стая, добре ли ще сте. Старци побелели по на 35 години и нагоре. Като гледаме тяхните набори, като арменпето по БТВ, дами им е гот там. Инженери, юристи, икономисти с бг и чужди дипломи психолози. Пандемията може и с години. Някои си дойдоха временно. Очакванията им са да се завърнат по родните си места. Лежат на легло баба им, кво сте тука, лигави. Учили са и то деца на не комунисти. Заможни, от гърция са дошли с много злато. Родена е 1993,Франкфурт на Майн, психология. Чакат, в София. Банкя дано не се наложи да дойдат, да вудиш, не само да си хвалите с пари на народа вашите, то бетер старата номенклатура сте бойко борисови
  • 28 Леле-леле

    15 2 Отговор

    До коментар #12 от "Хахаха..":

    Откъде идват тези изкривени разбирания за живеещите в чужбина българи? Нещо за българи с висше образование, работещи по специалността си не ви ли е хрумвало някога? Или си мислите, че и в чужбина хора с по две-три висши са принудени да работят като чистачи в жилищния блок?!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Doko

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺":

    Май нещо преиграваш със Слави и евентуална коалиция с герб. Случайно да си мернал САЩ доклада от миналата седмица за корупцията в България? Опорката на герб троловете от колцентъра не работи...
  • 31 Анонимен

    4 1 Отговор
    Вземи пример от Байдън. Може жена му да каже, що да работя, но работи, защото не е байганю да краде народна пара. Изобщо не е трябвало да сваляте Т. Живков.
  • 32 Някой

    6 2 Отговор
    за партията на Слави Трифонов са гласували общо 52 317 души Зад граница няма ли 2 милиона дори 3 милиона българи... демек излиза че само 200 хиляди са гласували .... Че то в Чикаго са половин милион българи... Пак нещо намирисва

    Коментиран от #33

  • 33 Хм...

    10 1 Отговор

    До коментар #32 от "Някой":

    И половин милион да са в Чикаго, то колко са били избирателните секции? Имай предвид, че в много държави, особено тези, които празнуваха Великден, беше въведен пълен локдаун, което затруднява, по ред причини, пътуването до някоя от секциите. Със сигурност има и много карантинирани хора, за които също не беше предвидена алтернативна възможност да гласуват. А и колко човека може да поеме една секция?! Сутринта нали писаха за подобен проблем в Лондон, мисля - чакащи на опашка хора, които обаче не могат да гласуват, защото секцията трябва да затвори в 21 ч. Кофти работа... Цялата организация на изборите е под всякакво ниво. Кой знае и колко бюлетини са били обявени за невалидни...
  • 34 Стефчо

    12 3 Отговор

    До коментар #26 от "Stéphanie 🎲":

    И кой ще им осигури по - високи заплати и пенсии... чалгарят СлаФчо ли? Боже, колко простотия има на този свят, Боже.....

    Коментиран от #46

  • 35 Абе тия

    8 5 Отговор
    Българи в чужбина сега да идват да си сърбат чорбата дет сготвиха ,който иска да гласува да си сърбат супата .
  • 36 Четник

    9 6 Отговор

    До коментар #18 от "Готованец":

    Колко патетично!Аз живея в чужбина също.Гласувах.Но ,още като се наредих на дългата опашка ми стана ясно,че и тези избори са обречени
    ГЕРБ ще ви се струват като пионерска организация спрямо чалга—талибаните на Трифонов,изгладнели маргинали искащи и вероятно ще заемат високите номенклатурни постове гарнирани с тлъсти заплати и комисионни.Да,това е наказание за останалите граждани несподелящи чалга културата на Учиндолеца откъдето и да го погледнеш.Приятно забавление.Аз моят избор съм си го направил.
  • 37 Сериозно ли мислите,

    12 0 Отговор
    че 50-те хиляди, гласували от чужбина за ИПН са решаващите за високия процент. Казаха ли вече, колко гласа е получила ИПН от живеещите в България? Тъжно, но факт, че въобще има гласували за Трифонов, но гласовете, дошли от чужбина, са само капка в морето. Каквото е надробено, е надробено от хората в България - няма как 170 000 гласа общо от чужбина да са решаващите, освен, ако и в родината не са гласували под 200 000 души.

    Коментиран от #38, #61

  • 38 Корекция

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Сериозно ли мислите,":

    "ИПН" да се чете "ИТН".
  • 39 Клик

    8 5 Отговор

    До коментар #8 от "античалгар":

    Чалгарят е наказание за местните ,които толкова време търпяха Борисов.Всеки уважаващ себе си си българин в чужбина се напива в почивният си ден заедно с неговите “мейтове” под звуците на дива чалга made in Tрифонов.Заболяването е някъде към 90%.Медицинският термин е Трагедикус Булгарикус.Успех на местните от племето БАНТУ
  • 40 Анонимен

    6 7 Отговор
    Шапки долу за българите в чужбина! Браво българи! 🇧🇬
  • 41 странгер

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Ние не сме изгнанници "приятелю" ние се учиме от старите демокрации и сме приети тобре тук - апропо ,. чинийте мият рускогоборящите....
  • 42 цитати

    5 1 Отговор
    Изборните резултати от гласуванията на българите в чужбина доказаха, че не са изтекли мозъци от България към чужбина - цитат от нета, който напълно показва нивото на българите в чужбина (т.е. на мнозинството поне).

    Коментиран от #44

  • 43 бай Даньо

    4 3 Отговор
    Толкова за изтеклите мозъци на България ... Като си помисля че любимия лайтмотив на анти-Бойковата истерия беше "тиквата" и ме напушва на смях като се види за какъв хубавец очакват да ги оправи младите , умните и в чужбините .... Няма да я бъде тая "държава" с тоя "народ", малко остана.
  • 44 Бачо Киро

    8 1 Отговор

    До коментар #42 от "цитати":

    Изборните резултати в страната пък, както и нулевото реагиране на ЦИК относно нарушенията на закона от страна на управляващите, показват, че и в България ги няма мозъците. Какъв е извода? Че Ганьо си заслужава пожарникарите, чалгарите и тн...
  • 45 Бачо Киро

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "007":

    Ми 30 години ви чакаха да сътворите вие, сега гласуваха наказателно. Колко още да ви чакат? 30 години само се въртите едни и същи некадърници, последните 11 хептен едни и същи и пробвате едно и също, а чакате различен резултат. Нали знаеш това как се нарича? Наказателният вот бе нужен, за да поразкърти бетонирането, иначе чалгарят и той, поне след онова интервю с ББ, както и според имиджа му в шоуто, е същият комплексар и диктатор, демек трудно да се очаква от него да назначи експерти и да слуша, отколкото да управлява еднолично. Въпреки това наказателен вот беше нужен. Както и да се завърти, по-лесно се сваля отколкото бетонираният ББ.
  • 46 Бачо Киро

    5 3 Отговор

    До коментар #34 от "Стефчо":

    Тц, ББ след още 11 години. Да правиш едно и също, а да чакаш различен резултат е лудост. Знаеш ли кой го е казал? Не бой се, чалгарят пада лесно при нужда, никога не трябва да се оставя никой да се бетонира като пожарникаря. Лошото е, че тея всичките, дето уж са съперници, ще се обединят за "доброто на народа" като след 89...
  • 47 бай Даньо

    4 9 Отговор
    Избора на българите в чужбина си е толкова неадекватен като на тия в България. Никаква изненада след като ганчовците масово в Америка гласуваха за Тръмпи, един друг спасител на угнетените ...
  • 48 Гост s3

    11 0 Отговор
    На опашката във Франкфурт на Майн като в Столипиново. Турска и циганска реч. И се гласува за Народно събрание. Е те тия ще ни определят управлението през следващите 4 години

    Коментиран от #49

  • 49 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "Гост s3":

    Така е и пред опашките от където пращат пари за България
  • 50 нечетник

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Четник":

    Българите в чужбина не са отишли от рахатлък. Те имат близки тук. Изпращат им голяма сума пари, които остават тук. Аз ги уважавам, защото са напуснали зоната на комфорт и се трудят в качеството на вечни чужденци. А ти, уважаеми, бистриш политиката вечер пред телевизора на ракийка, салатка и пълен пепелник. Е, кой има по-вярна преценка за политиците и чий глас е по-справедлив?
  • 51 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    ЧЕРВЕНА ЛОГИКА В ИЗБОРНАТО ЗАКОНОДАТЕРЛСТВО : Б.Б. НЕ ПРОМЕНЯ НИЩО , ЗАРАДИ БРАТОВЧЕДИТЕ . С БСП СА СИ В ЧЕРВЕНО РОДСТВО, И СИ СЕ ПОЗНАВАТ. ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАКВА СУМАТОХА БИ НАСТЪПИЛА ПРИ СИНИ ЗАКОНИ .
    1.ДЪРЖАВАНА ИЗМЯНА Е ВСЯКО РЕШЕНИЕ , ВЗЕТО БЕЗ СУВЕРЕННО МНОЗИНСТВО .
    2.СУВЕРЕННО МНОЗИНСТВО СЕ ИЗИСКВА ПРИ ВЗЕМАНЕ , НАЛАГАНЕ , ИЛИ ПРОМЯНА НА ВСЕКИ ЗАКОН .
    3.РАБОТЕЩИТЕ НЯМАТ НУЖДА ДА ГИ НАСТАВЛЯВА ОРГАНИЗАЧЦИЯ НА НЕУКИ , НЕГРАМОТНИ И НЕУМЕЯТЕЛНИ .
    4. ЗА ВСЯКА НЕПРОИЗВОДСТВЕНА СТРУКТУРА ИЗДЪРЖАНА ОТ БЮДЖЕТА , СЕ ИЗИСКВА СУВЕРЕННО МНОЗИНСТВО .
    5. ...
    1000. ....
    НАПРАВО ЩЕ ИМ ИЗТЕЧЕ НА САМОТЕК , ЧЕРВЕНОТО ОТ ВЕНИТЕ .
    НЯМА МЯСТО ЗА ОТЧАЯНИЕ , ОХО БОХО Е С РОГА ,
    НО СЪС СИНЯ КРЪВ .
  • 52 Биби Кинг

    2 4 Отговор
    Много гласували у чожбина,около 20%? 50х за Славунка яловата? Пак са избрале празнио плик!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 един там

    0 0 Отговор
    За да се намалят манипулациите и да не се изкривява вота трябва най-после да се направи адекватен закон за гласуването. Да има електронно, машинно, по пощата, а който иска да се реди пред урните. Също така от изключителна важност е да има някакви минимални изисквания за гласуващите. Поне 8-ми клас или завършено средно образование. За хора лежали в затвора през последните 5 г. или такива, които в момента са на топло да нямат право на глас. По този начин, платения вот ще бъде намален до минимум.
  • 55 ВИЕНА

    0 1 Отговор
    ОСТАВКАААА ЗАТВООООООР
  • 56 бай шиле

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Явно не си наясно,че бюлетините от чужбина бяха от първите в ЦИК защото най-бързо се обработват/там няма преференции/.Затова по късно се променят резултатите в проценти.Въпреки това всички гласували в чужбина правят само 4/четири/мандата от общо 240,така че нямат голямо значение.Не е нужно да умуваш много.
  • 57 aasssddds

    2 4 Отговор
    Бойко пак удари всички.Браво Бойко.++++++++
  • 58 Бъбу

    3 3 Отговор
    Гастарбайтерите и чалгаджиите ни избират парламент и това ако не е парадокс. И колко му трябва на човека бачкал 12 часа като се прибере и си сипе ракийката, па като се разчувства за България, па като си пусне патриотарския рев на шута на мутрите славчо и как няма да гласува за него. То интелигентните и занимаващи се с бизнес хора нямат време за такива занимания като избори.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Фери

    1 3 Отговор
    Така гласуваха предателите от чужбина.
  • 61 dsсса

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Сериозно ли мислите,":

    Първо, какво е ИПН?

    Второ, сега имаме министри, които затваряха планините, да не се заразим от някой кихнал на 17 километра от нас, но отваряха дискотеките, защото няма никаква опасност, някой като кихне на 17 сантиметра от нас. Изключителни трудно, практически невъзможно е да си намерим по-прости управляващи от тези в момента.