7 Април, 2021 10:00 10 847 110

Слави - продължение на бойковщината

  • слави трифонов-
  • бойко борисов-
  • герб-
  • има такъв народ

И както уж се бяхме преситили от политическия брокерлък на Доган-Пеевските Сараи, предстои съвсем да ни приседне

Слави - продължение на бойковщината - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Слави е продължение, преображение и превъплъщение на бойковщината, т.е. на байганьовщината в българската политика, смята Димитър Камбуров.

На 5-и април, в предаването "Денят започва” по БНТ, Владислав Миланов от СУ се захвана да критикува равнището на изразяване на кандидат-депутатите по време на предизборната кампания. И колкото и водещата да държеше, че употребата на разговорна, диалектна и жаргонна реч ще да е подстъп към избирателите, слизане и ходене сред хората, доцентът оставаше непреклонен: говоренето по телевизията изисквало официална публична реч; дори и да допускало диалектни употреби с цел ефект, то не търпяло неовладян диалект. На въпроса дали народът се впечатлява от тези пропуски в говорната култура на кандидат-избраниците, езиковедът беше категоричен, че народът не прощава такава неуместност.

Забавното на тази сляпа дълбокомисленост идваше от контраста ѝ с изборния резултат, според който първи мандатоносители предстоеше да бъдат Борисов и Трифонов - един от друг по-изтъкнати майстори на публичното просторечие. Впрочем в края на изборния ден снимките им една до друга покрай тъй близките резултати на партиите им разкриха стъписваща, почти близнашка прилика. Бръснатите им глави редом начаса ни припомниха, че и двамата притежават удивителния талант да превръщат езиковата си немощ в комуникативна ефективност.

Бегъл поглед назад ще покаже, че не са без ярки предходници: Симеон Сакскобургготски и Тодор Живков - впрочем натурално лиси - също умееха да превръщат езиковите си дефицити във всенародна любов и верноподаническа привързаност. Така, ако човек погледне към последните 60 години, с известна почуда ще установи, че българите са показвали настойчив пиетет към мъже, чиито голи глави (уязвимост, извисена до откритост и мъжественост) са съответствали на хитроумната им способност да обръщат езиковото си безсилие в покоряваща сила и власт над народонаселението. Не е за маене, че Станислав Трифонов, Слави за всички желаещи, откакто стана политик, реши да млъкне: ще да е прозрял, види се, че големите му предходници Живков, Симеон и накрая Бойко, прихватлив бодигард и на двама им, се събират в една характерна енигматична афористичност, в една фолклорно-пословична едносричност, в една сентенциална лапидарност, която вместо да се схваща като словесна оскъдица и скудоумие, минава за пророческа мъдрост, за боговдъхновена убогост. Безброй вождове и сатрапи са наясно, че мълчанието говори езика на вслушаните в него: в него те чуват именно себе си.

Възходът на Трифонов потвърждава жилавостта на модела Борисов

В следизборната нощ все същите коментатори, докато притичваха от студио в студио, се разминаваха във всичко, освен в едно - че българите са гласували за промяната, че протестният вот е надвил не само над този за управляващите, но и над целокупната парламентарна представеност, че летният Видовден най-сетне е дошъл. В един глас всички изтъкваха срива на ГЕРБ, провала на БСП, спада на ДПС, неочаквано високия резултат на ДБ и женския пробив на Манолова и Дончева, като не пропускаха и факта, че на окуцялия ГЕРБ ще му е трудно да не падне без националистическите си патерици. И все пак най-общото беше поклонението на влъхвите пред Слави, не само задето би БСП, но и защото от шоумен и въжеиграч се преобрази в оня, който ще дърпа конците на родния марионетен политически театър.

Може от перспективата на парламентарната аритметика България да изглежда на прага на голяма промяна, вещаеща края на епохата Борисов. От културно-политическа гледна точка обаче нищо подобно не се случва: възходът на Трифонов потвърждава жилавостта и на модела Борисов, и на българския политически модел на прехода от новото хилядолетие. Тъй че набиращата сили крилата фраза, че Слави е новият Бойко, всъщност трябва да се вземе съвършено буквално: Слави е продължение, преображение и превъплъщение на бойковщината, ерго на байганьовщината в българската политика. Слави идва като клонинг на Бойко, когото роди Симеон, когото роди Живков. Защото, освен бръснатите глави и мощта на слабословието, тях ги събира и запазената марка на точещия се преход - тази на чалгата.

Какво може шоуменът

Вече следва да се добави, че Трифонов - отколешен пръв бард на чалгата в родната публичност, с право се е усетил огорчен, че заетите от него ценности и мурафети задържаха на власт Борисов цяла дузина години. Ето защо, като същи нашенски Тръмп, Трифонов първо превърна своето телешоу в телевизия, която пък обяви за партия и хората взеха, че я припознаха. И как да не я припознаят, като тя им позволява хем да се изтипосат като радетели на промяната, хем всъщност да изберат непромяна. Слави им подари прекрасната възможност да се преживеят като искащи нещо друго, докато си остават непоклатими и непокътнати във вездесъщата си любов към чалгата на всички обществени етажи.

Защото Слави и сие не просто е корпорация, както основателно твърди Антони Гълъбов. Слави и сценаристите му са неспособни да мислят в категории различни от бизнес-категориите на алъш-вериша, на келепира и далаверата. За него вярната любов народна е подчинена на "Едно ферари с цвят червен - едно за теб, едно за мен". Тъй че в милата ни родна картинка на все по-отваряща се социална ножица, в чийто автопарк пословично съжителстват най-дъртите коли в Европа с най-многото новенички беемвета и бентлита, поршета и ферарита на глава от населението, се появи Слави с червеното си ферари. И както уж се бяхме преситили от политическия брокерлък на Доган-Пеевските Сараи, предстои съвсем да ни приседне: в политиката навлиза личност, чието едничко послание е това на мажоритарен собственик, пропагандиращ мажоритарен вот. Освен ако шоуменът не вземе да се вземе прекалено насериозно и не реши да заеме овакантеното от националистите място и с Чинтуловата песен на уста не предизвика нови избори… Ще зависи от "сценаристите". Не от тези от шоуто и телевизията му, дето от десетилетия му пишеха репликите, а от онези, истинските.

Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 105 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    106 42 Отговор
    Чалга в парламента

    Коментиран от #30

  • 2 Точка Омега

    93 42 Отговор
    Един сатанист наследява друг.
  • 3 Метлата

    106 24 Отговор
    Боклуците никога не свършват!

    Коментиран от #99

  • 4 Малиеее

    70 21 Отговор
    Вижте клипа на Пружината и ще разберете психиката на Славчо.
  • 5 vvvvv

    53 36 Отговор
    Щом не е начело партия, спонсорирана от Сорос, значи е грешно. Това е ДВ. ПРОПАГАНДА.
  • 6 Последния Софиянец

    96 40 Отговор
    Бях в Арена Армеец като член на секционна избирателна комисия.Говорих с много други.Слави ,Мая и Христо имаха 80 процента от вота.Мишо Константинов преправи 90 процента от протоколите и ги направи 35 процента.

    Коментиран от #27, #45, #72, #83

  • 7 Ей, тебе

    29 12 Отговор
    ще викна да ми пееш на сватбата, да кажеш в министерски че ще отсъстваш един ден... :-D
  • 8 8888

    84 42 Отговор
    Бойко за два дни прави цял учебник с простотии , Слави 2 дни нищо не казва и го приравняват на Банкянска мутра. Съгласете се , повечето хора в ИТН са завършили класическа гимназия , място където е елита на умовете в БГ , може да са всякакви но нямат общо с Ръбъла , ПКП и Бою кърлежа , много ви моля!

    Коментиран от #11, #78, #81, #102

  • 9 ЧЕСТИТО

    60 20 Отговор
    СЛЕДВА .............ПАРЛАМЕНТ ,.........КУ-КУ БЕНД...........!
  • 10 дръвник

    62 19 Отговор
    Помня го, имам и снимки, като подлога на Тиквун...
  • 11 Лелее

    53 14 Отговор

    До коментар #8 от "8888":

    гимназия, тея са яко учени
  • 12 Ггпв

    54 43 Отговор
    Автора на тази статия е завършен крет.н

    Коментиран от #64

  • 13 др Гей Билтс

    53 15 Отговор
    Ганчовците много си го нахендриха с тоя сектант, нарисувал 4-тия конник на Апокалипсиса на гърба си.
  • 14 xaxaxaxa

    31 10 Отговор
    Тиквопитеците още даже и не знаят за кого гласуват ...

    "-За кого гласува?
    -За Тиквьо!
    -Как за Тиквьо, ти живееш в Долноуйно, а Кухия Тиквьо е кандидат в Пловдив"

    Само си сменяте "Тиквьо" с останалите за коите "сте гласували"
    одрищяни питеци.
  • 15 324

    60 5 Отговор
    Добре, че последните 2 поколения усвояват бързо простащината и липсата на култура, защото иначе едва ли ще оцелеят в тази простащината. Жалко за народът, който се възхищава на пошлостта и кича, които са основополагащи вече 3 десетилетия.

    Коментиран от #62

  • 16 Мишки

    26 10 Отговор
    Когато Дойче зеле пише, значи работата е добре.

    Коментиран от #66

  • 17 Azz

    28 15 Отговор
    Хем досега мрънкане,че проста тиква еднолично управлява държавата и си пълни чекмеджетата,хем като се очертава някаква картинка различна от 30 годишната кочина - пак мрънкане!Няма угодия,дайте шанс пък тогава плюйте...

    Коментиран от #86

  • 18 Хмммммм

    29 7 Отговор
    Усещам началото на насаждане на нови опорни точки...
    Хора, четете и не забравяйте кой го прави. Помислете и защо. Ще ви подскажа - едва ли е от грижа за народа и българския избирател.
    По делата ще ги познаете.
  • 19 Абе коги

    20 5 Отговор
    минаха изборите коги го изтипосА бе Митко?
    Нито е превъплъщение, нито е преображение а е най-малкото продължение.
    Щото е само от три дни депутат.
    Може да стане всичко от горните, но засе не е.
    Ама си пишеш щот нали тре да бъде очернен за следващите избори, които може да са след 3 месеца, нали така, izмекяр?
  • 20 светло бадеще

    24 9 Отговор
    Споко бе, споко, ся кратун ще купи на целокупното население по "едно ферари с цвят червен", МАГАДАНС балет ще ви играе на масата, а Краси Радков и Куку бенд ще ви гонят скуката и отегчението.
  • 21 Айде пак

    18 22 Отговор
    хахаха, яко се н*сират от страх, че Слави влезе в политиката.
    Голям смях са тия дето прожължат да твърдят, че Боку и Слави са се разбрали.
    Вие гледайте големия майтап как Герп, Дпсъ и БСп ще се целунат заради общотото "благо" на народа и да съставят правителство!

    Коментиран от #61

  • 22 Шуши

    29 22 Отговор
    Пи-добре Слави отколкото Бойко, казах. Другият път пак за Слави дорде изметем Бойко
  • 23 яяя

    21 9 Отговор
    Прави са гейовете от DW, всички са боклуци в новия парламент! Любимата им партия на сорос-лгбт е в челото на списъка по отвратителност!
  • 24 Тоя па

    17 22 Отговор
    Поредният плиткоумник, който се чувства задължен да ни обЯсни колко е прост и ограничен Трифонов. Ма я си е м, бе.
  • 25 Отровното трио

    24 17 Отговор
    Слави може и да е като Тиквата, но важното е че Тиквата вече я няма, край, финито, Дойче Зеле. Вече ние сме на власт

    Коментиран от #32

  • 26 Ама

    26 9 Отговор
    какво чакате от някой , който винаги е търсил гръб от силните на деня и който е енергиен вампир , страхлив и нерешителен !!! Тоя ли ще ви оправя България ? Че той себе си не може !
  • 27 Лилява

    19 14 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Ти си навсякъде бе селяк(Не те наричам селянин,защото това са хора, които се трудят).И аз бях там !!!!!

    Коментиран от #36

  • 28 Ицо

    15 1 Отговор
    Авторът на това мнение пък отива в другата крайност - куп чуждици, с които българите би трябвало да са наясно. :)

    Коментиран от #77

  • 29 Оправите си сайта

    4 2 Отговор
    Не може да дам оценка 5, а да пише 2,4 от 1 глас.
  • 30 Факт

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    До сега какво беше!?
  • 31 Гост

    15 16 Отговор
    Адски плоска и елементарна статия! Човек трябва да е сляп, за да не види пропагандата в текста й! Авторът и ДВ продължават с манипулациите! Яко страх ги тресе всички!

    Коментиран от #55

  • 32 Ицо

    10 5 Отговор

    До коментар #25 от "Отровното трио":

    И каква е ползата от това?! От трън та на глог!

    Коментиран от #88

  • 33 Нежна

    47 14 Отговор
    Слави Трифонов е СРАМ за България - но и в същото време символ на падението и умопомрачението на хиляди хора - за него съм сигиурна че са гласувлаи битови алкохолици, нискоквалифицирани работници и всякакви дето се радват на елементарните смешки и цинизми на неговите сценаристи. Въпросът е, ако вземе властта какво ще прави с големите сили? Никой няма да му търпи номерата. През България минават най-сериозните канали на наркотици за цяла Европа - тука работят толкова чужди служби...никой няма да го остави ей така да си размята крачолите. ОСвен това се чува , че бил тежко болен...Ужас...българите търябва да изживеят очевидно безумието си

    Коментиран от #53, #92

  • 34 Балет магаданс

    14 4 Отговор
    Да станат квестори в парламента..или квесторки😉
  • 35 Накратко

    16 4 Отговор
    Безмислена и излишно написано. В началото почва добре, но продължава в стил бла бла бла блаа бла бла блааа блаа блааа...
  • 36 Последния Софиянец

    16 10 Отговор

    До коментар #27 от "Лилява":

    Значи знаеш каква манипулация се извърши от хората на Мишо Константинов с помощта на полицията и мисирките от телевизиите.
  • 37 ДжафДжаф

    21 8 Отговор
    Всъщност, обективно погледнато като миниму 80% от представителите на родният шоу бизнес дължат своята публичност и популярност именно на Славчо, може би с едно изключение- някои от "звездите" на Пайнера. Така, че рамкирането на Славчо единствено и само като чалгар е меко казано некоректно. Това, че човека е правил бизнес и пари всъщност не е никак лошо. Да вземем тогава да върнем начело Станишев, който преди години стана Премиер без нито един ден трудов стаж. Блъскал се е човека, включително и с човешката мърсотия. разочаровал се е от страшно много хора, които дължат кариерите си именно на него, а после му плюха в соратя, а това е опит, който така или иначе е полезен в политиката. Кво са се захапали със славчо!? В крайна сметка не той ходеше да раздава пакети и пари на циганите. Телевизията му добра или лоша си е негова, при това разходите не му ги плаща разградският Антибиотик! Който иска гледа, който не иска не гледа! Те това е положението другари!
  • 38 Ооо

    11 6 Отговор
    Камбуров пише от името на дойде веле, за да плюе други българи - типично по български!
    Хубав, лош - хората го избраха пред всякакви други алтернативи... аз също не го харесвам и не вярвам, че това е бъдещето ни ... но това не променя факта, че много хора виждат промяна там... чалга ... някой ще те разбере ли ако не е българин какво е чалга ? Масовата музика, която се слуша тука и се произвежда е чалгата.. извадете си главите от зад ниците и прогледнете с отворени очи какво има около вас! Това е околната среда... ако искаш да направиш чалгата - по-добра музика - направи го, но то пак ще е чалга!
  • 39 Ми да

    20 8 Отговор
    Сега ще гледаме сеира на Славчо Трифонов! Скочи на дълбокото, ама не може да плува и caмo ще гълта вода! Нали прикaзвaш мнoгo, нали искаш власт - eтo, народът ти я даде. А сега да те видим колко чиниш? Ама той го е страх да се покаже дори! Мишoк! Наистина сме мъдър народ!
  • 40 Последния Софиянец

    14 11 Отговор
    Като не ви харесват партиите на Протеста елате на площада и направете по добри.Правим каквото можем.Срещу нас са цялата държавна машина и медиите и Гешефтурата.От дивана е лесно да се дава акъл.
  • 41 Биде

    21 5 Отговор
    Слави си е поредния кьор фишек! Никога не съм очаквал от него да тръгне някаква радикална промяна, която да подобри живота на голяма част от народа ни! Думите са едно, но делата друго нещо! И резултата му от изборите мога да обобщя с пословицата:Удавника се лови и за сламка!

    Коментиран от #47

  • 42 гост

    18 4 Отговор
    Жалко наистина, България би била хубава държава,но не е случила на население.

    Коментиран от #44

  • 43 Дойче Лъже

    9 7 Отговор
    Когато сорошки медии и чужди посланници започнат да ревът и се оплакват, значи сме на правилния път, хвалят ли някой -то той не е добър за страната ни.
  • 44 Прав си

    7 2 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    Така е, много цигани и турци станаха и всичко се опляка
  • 45 Пипи

    13 7 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Човек, накарай някой да те тресне по главата за да превключиш. Четвърти ден едни и същи глупости ръсиш.

    Коментиран от #49

  • 46 име

    8 4 Отговор
    най-добре публикувайте текста на песента - няма такава държава . там слави си е излял душата..... парламента като новия бардак на слави. на глосоподавателите му - честито.
  • 47 Последния Софиянец

    9 12 Отговор

    До коментар #41 от "Биде":

    Слави можеше да си остане в БТВ и да си взима големите пари ,но си заложи живота срещу Хунтата.

    Коментиран от #56

  • 48 111

    6 4 Отговор
    Дойче Веле-били смотани,но те са гласът на Германия,е сравнете я България и да видим кой е смотания.
  • 49 Последния Софиянец

    3 13 Отговор

    До коментар #45 от "Пипи":

    Това е истината.В Арена Армеец,ДПС, ГЕРБ и БСП се сдушиха и подмениха вота на българите.
  • 50 Един Шоумен е по добре от една Мутра!!

    5 5 Отговор
    НЕЕ Крадец, най важното, Украйна е управлява доста години Зеленски!!! Милиардер Попошенко прибави още милиарди към богатството си!! Търсите Проблем?? Мутрите са проблема!!!
  • 51 Порошенко

    1 3 Отговор
    Порошенко
  • 52 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 4 Отговор
    Това лично мнение явно е добре подплатено от Чекмеджето на Чекмеджан....За разлика от гроб,който е запълнен до горе от ПКП и КАЛИНКИ,при ИТН,случайно видях едно пораснало вече дете световна шампионка по шахмат .....Та,Антоанета Стефанова струва повече от цялата шайка на гроб во главе с главатаря си!
  • 53 Точно

    10 4 Отговор

    До коментар #33 от "Нежна":

    Сега ще гледаме сеира на Славчо Трифонов! Скочи на дълбокото, ама не може да плува и caмo ще гълта вода! Нали прикaзвaш мнoгo, нали искаш власт - eтo, народът ти я даде. А сега да те видим колко чиниш? Ама той го е страх да се покаже дори! Мишoк! Наистина сме мъдър народ! Това е единственият начин да се запуши завинаги устата му!

    Коментиран от #57

  • 54 Айайай

    6 11 Отговор
    Мачкай Слави както трябва покажи на тези хора как се прави немога да разбера защо изкат да се показваш досега тези които ни управляваха все бяха на показ и обещания и какво

    Коментиран от #59

  • 55 точна статия

    10 2 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    И на мен ми се иска да са манипулации, това дето пише в статията, но уви - авторът е абсолютно прав. Къде точно са "манипулациите" както твърдиш - не е ли мажоритарен собственик Слави, не е ли певецът на мутрите у нас? Дай ми няколко основни точки от програмата му - освен този прословут мажоритарен вот. И как лесно и наивно българинът избира без да иска да знае какво му предстои, как ще ръководи ИТН икономиката, външната и вътрешната политика. Как един уж беден народ избира без да иска да знае каква ще бъде социалната политика на ИТН?! Аз не гледам тв7/8 и сега какво - значи съм тъпа патка и трябва да се абонирам за неговата телевизия ли, за да знам какво се случва в политиката на държавата? Изобщо, потрес пълен от този избор - ББ с ГЕРБ са първи и вторите са Слави с ИТН, ама каква е разликата между тях? Дай няколко думи, да ме убедиш, че има разлика. Или простите приказки на необразованите лидери опияняват българския народ, който гласува за тях?! Ами ние надминахме по глупост украинците - боксьор си избраха за кмет, клоун за президент и все повече затъват горките украинци.
  • 56 дааа

    5 0 Отговор

    До коментар #47 от "Последния Софиянец":

    Така изглежда от страни.
  • 57 Факт

    14 4 Отговор

    До коментар #53 от "Точно":

    Каква е разликата между Борисов и Слави? Приликите са много, двамата са болезнени нарциси, арогантни, сребролюбци, гьон сурати.

    Коментиран от #60

  • 58 Вълк

    4 4 Отговор
    Сори другари мръсни *едали ама слави е на другия бряг
  • 59 Кво прайм ся

    9 2 Отговор

    До коментар #54 от "Айайай":

    Много си зле с граматиката, приятелче! Личи ти отдалеч, че си фен на Слави чалгаря!
  • 60 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 6 Отговор

    До коментар #57 от "Факт":

    Като говориш за гьон сурати само си спомни за доня Корнела , и пак си помисли

    Коментиран от #67

  • 61 търсенето

    9 1 Отговор

    До коментар #21 от "Айде пак":

    А не е ли обратното - яко се радват мутрите, че Слави е втора сила?! Това е една статия, сравняваща Слави с ББ, но е пълно със статии, които ти обясняват какъв голям опит имал като политик Слави (явно някой го е видял това, аз не) и колко сме прости, че не разбираме аргументите на хората гласували за Слави. Иди чети тези статии - във всеки сайт има по 2-3 пресни статии във възхвала на Слави. Те ще ти доставят удоволствие. Уви, мен ме плашат, но няма значение.
  • 62 Гост

    6 6 Отговор

    До коментар #15 от "324":

    Понеже говориш сега за младите видехме ви и вас след 89 кво направихте слачахте само по плпщадите ама още ви сърбаме попарата вече над 30 години! При вас като е нямало простащина какво направихте? Редяхте се на опаши по магазини с празни щандове! Спестяванията ви отидоха на кино за един ден!!

    Коментиран от #82

  • 63 Behemoth

    2 0 Отговор
    Ще поживеем,ще видим!Е, не всички де хахха...
  • 64 Хахаха

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "Ггпв":

    Не знам дали е такъв. Но! Със сигурност не умее да се изразява. Критикува , обаче самият става смешен в желанието да се противопостави на ,, едносричните". Префърцунен начин на изразяване говори за липса на интелект и за любов към нарцисизъм. Интелигентен и образован човек говори може да донесе своята мисъл до другите с нормални думи, без да използва някакви , звучащи като на извънземен език за хората.
  • 65 чичо

    6 9 Отговор
    Дойче,ти добре ли си?Как ще сравняваш Слави с огромния опит който Борисов натрупа.Да ви припомням ли политическия път на Борисов?Мисирки.Слави е като Радев-много го избраха,сега никой не го иска.Е,Радев поне е с дипломи,не шат на патката главата,на на найна...

    Коментиран от #69

  • 66 NikNay

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Мишки":

    Ти прочете ли какво пише с ръкописни букви под статията?
  • 67 Отговор

    5 1 Отговор

    До коментар #60 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Прочети внимателно коментара и отговори по какво се различават Бойко и Славчо. Но с двете гънки толкова можеш. Мисловният ти процес е затруднен.
  • 68 3333

    4 4 Отговор
    Квичене соросоиди ли чувам?
  • 69 От тоя опит

    4 3 Отговор

    До коментар #65 от "чичо":

    неговия сме на последно място в ЕС по всичко.
    Само по смъртност на пРъво.

    Коментиран от #79

  • 70 Пешо от блока

    6 7 Отговор
    Пишман гербаджии цвилят за последно. Дайте да видим какво ще направи Славчо и тогава да анализираме. Надяваме се края на Бойко да е съвсем наблизо и скоро да го видим с дрехи на райета в ЦСЗ. Само затова ще си струва шоумен да управлява 1 мандат.
  • 71 BOKA

    12 0 Отговор
    В класа на Иванчо дошъл инспектор. Госпожата влиза заедно с него в класната стая и с широка усмивка пита:

    - Ученици, знаете ли кой е дошъл днес на посещение?

    Иванчо се обажда:

    - Някакво говедо от министерството.

    Госпожата:

    - Иванчо, как не те е срам? Откъде си ги научил тези думи? Марш при директора!

    - Ами вчера като минавах покрай кабинета на директора го чух да ви казва: "И утре да внимавате как ще се държите като дойде на посещение онова говедо от министерството.
  • 72 Кикор

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    По прозрачен т р о л от теб надали има. Тотално досаден си вече
  • 73 Доган сарай

    6 6 Отговор
    Слави ще бъде от полза за страната, ако помогне на Борисов да продължи да бъде министър-председател, каза много мъдър човек. В противен случай той ще се превърне в нейния разрушител. Слави трябва да се вслуша в съветите му..
  • 74 Простотата, злобата и завистта ще ни пог

    11 1 Отговор
    Не искаме мутри, а избираме партия на която председателя се движи, като мутра с охрана! КЪДЕ В СВЕТА НЯКОЙ Е ВИЖДАЛ ПОДОБНИ НЕЩА ОСОБЕНО ПОЛИТИК В ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА?!

    Коментиран от #89

  • 75 Казаното

    1 3 Отговор
    - а и не само тук - е логично съчетание от завист /дали харесвам или не Трифонов, е отделен въпрос, но е факт, че е успял в своето поприще!/ - и страх от различното. Има и отделна нотка на неудовлетвореност - "нашите" /вероятно - "Демократична България"/ - не успяха да са първи. Нека не сме пророци тип "Алена"/ която дори не е Алена, а паразит, умело печелещ страховете и надеждите на аутсайдерите/. Хайде все пак да погледнем и посланията, и личностите в листите на Трифонов, да ги съпоставим с наглата некомпетентност на Борисов - и тогава да твърдим, че едното и другото всъщност е едно и също. Ама не е.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Антон

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ицо":

    Да добавя и словесна диария! Пример:
    "...се cъбирaт в eднa хaрaктeрнa eнигмaтичнa aфoриcтичнocт, в eднa фoлклoрнo-пocлoвичнa eднocричнocт, в eднa ceнтeнциaлнa лaпидaрнocт, кoятo вмecтo дa ce cхвaщa кaтo cлoвecнa ocкъдицa и cкудoумиe, минaвa зa прoрoчecкa мъдрocт, зa бoгoвдъхнoвeнa убoгocт."
    А!? Как ви звучат словесни уроди от рода на "сентенциална лапидарност" или "боговдъхновена убогост", каквото и да означават.
  • 78 наблюдател

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "8888":

    В музикалното училище не учат биология и химия дори, а в консерваторията пък нищо освен инструмента си. Тааа, за каква обща култура говорите.
  • 79 чичо

    8 3 Отговор

    До коментар #69 от "От тоя опит":

    На последно място сме заради кривия път по който тръгнахме преди 75год.На последно място сме заради нашенския си манталитет,който дори и в 21 век,когато всичко е пред очите ни,избрахме шат на патката главата на на найна.Няма как,едно 10 годишно управление на Борисов,при това най-добрите 10год. от последните 75,да е виновно.Осмислете си приоритетите,иначе през целия си живот ще си мислите,че сме на последно място,а то не е така.Жалко за вас.
  • 80 Ели

    9 1 Отговор
    Първият лъжец , а втория страхливец в кожени шлифери.
  • 81 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "8888":

    И след класическата гимназия са завършили Българска филология .Тошко може да напише много добро ЕСЕ , от друго не съм сигурен , че разбира.
  • 82 324

    6 0 Отговор

    До коментар #62 от "Гост":

    Ами бяхме млади и не бяхме научени на бабитлъци, дори толкова вярвахме, че идва ново по добро начало, че приемахме всичко за истина. За съжаление народът беше наивен и вярващ, че отвън мислят добро. Не се получи, затова нека шества простащината, с нея явно ще се оцелява. А моето поколение не оцеля много, много измряха.
  • 83 Цървул

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Стига си писал простотии! Не си интересен!
  • 84 Съмнителен

    6 0 Отговор
    проф.Николай Михайлов - БНР, и Димитър Недков-сравнение Диоген и Ал. Македонски направиха добри анализи България ,
    съвпадащи със "съмненията" на "теоретици на Конспирацията", че кукловодите и спонсорите на ДБ, ИТН, Мутри Вън са "ястребите" в Козяк.
    Първата им негативна стъпка на ИТН, потвърждаваща тезата на НМ и ДМ е несъгласието за защита на БГ държава-Концесия летище София, беше "пропагандирано" като отхвърляне на коалиция с БСП.
    Което не е вярно.
    БСП предложи обща позиция срещу незаконната Концесия на Летище София и "незаконното опрощаване на Концесионна такса" от ГЕРБ- първите десет години, нещо подобно на Дънди Прешъс, които плащат на БГ в пъти по-малко от Африка-такса.

    Както се казва, дори и в пълна липса на публичност от страна на ИТН-участие в медии дебати, ще разберем #Кой стои зад въпросната партия.
    Има време, да не прибързваме, може и да са честни, което дълбоко ме съмнява.

    Коментиран от #107

  • 85 Литератор

    3 2 Отговор
    Ако искаш да изглеждаш велик, старай се като говориш, да бъдеш неразбираем. Писнало ми е от такива перекендета, които усукват, хвърлят прах в очите и накрая нищо същественно, защото в главата им е хаос. В това отношение Бойко е абсолютно искрен и честен. Той говори на чист разговорен Български език, така че всички да го разберат!
  • 86 Пол 1

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Azz":

    Къде я видя тази по-различна картинка? Да не си на някакви препарати и да халюцинираш?😂😂😂😂😂😂
  • 87 БГ МАФИЯ В МС

    10 2 Отговор
    СЛАВИ Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА КОЛОНИАЛНАТА ПОЛИТИКА НА САЩ СПРЯМО БЪЛГАРИЯ. ЩОМ ОТКАЗВАШ РАЗСЛЕДВАНЕ НА ЗОЛУМИТЕ НА БОЙКО БОРИСОВ ЗНАЧИ СИ С ТЯХ И ОБСЛУЖВАШ МАФИЯТА НА БОЙКО БОРИСОВ.
  • 88 Отговор

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Ицо":

    Ползата е, че си вземат дозата, която им облекчава злобата и изпитват временен комфорт, до като не се пренасочи другаде и не започне да ги измъчва отново. Всички тези хора, които изливат жлъч срещу така наречената тиква днес, утре ще я изливат срещу сегашния им избраник. Прост и злобен народ няма как да благоденствие!
  • 89 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор

    До коментар #74 от "Простотата, злобата и завистта ще ни пог":

    Ако може да АНализирате-Надълбоко,написаното от вас,ще разберете защо ,как, и кой владее и управлява общественно политическия живот в територия бг....Очаквам Сценаристите и Трифонов да накарат хората да пишат пълното име на бг и да го пишем с главни букви!
  • 90 Янко

    3 2 Отговор
    Тоя дето е написал тази глупава статия, явно се ръководи от принципа, че е "по добре да умреш по медицински, отколкото да живееш по бабешки"

    Коментиран от #91

  • 91 Тя е

    5 0 Отговор

    До коментар #90 от "Янко":

    Мика Зайкова Премиер!
  • 92 Стършел

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Нежна":

    Много си точна! Бъди здрава!
  • 93 България

    2 1 Отговор
    Все пак статията е на Дойче Веле.Приятелката Меркел.
  • 94 Трот

    1 1 Отговор
    Изключително тъпа статия храна за троловете на герб да се изхождат и търсят нежност
  • 95 Античалга

    11 1 Отговор
    Хората вече се изнервят от мълчанието на Чалгата и все повече подозират, че просто е въздух под налягане и хабер си няма как ще се прави политика! Вече почва да събира негативите на хората и при нови избори след месец два и е аут! И отново язък за излъганите надежди и загубеното време!
  • 96 Бойко се опитва да се подиграва на Слови

    3 2 Отговор
    "Политика Слави Трифонов да поеме Отговорно!!!! Ти Бойко в Симеоново ли учи за Политик или в СИК!!! Почтенноста, прави политика значим, да не Краде, да не Лъже, да не Размазва неудобните му, да не дере кожата на народаси, има Експерти, има съветници за останалото!! Да НЕЕ Диктатор, като тебе Бойко,ТЕБ с нищо добро няма да те запомни Народа, !!
  • 97 Бойко се опитва да се подиграва на Слави

    2 2 Отговор
    "Политика Слави Трифонов да поеме Отговорно!!!! Ти Бойко в Симеоново ли учи за Политик или в СИК!!! Почтенноста, прави политика значим, да не Краде, да не Лъже, да не Размазва неудобните му, да не дере кожата на народаси, има Експерти, има съветници за останалото!! Да НЕЕ Диктатор, като тебе Бойко,ТЕБ с нищо добро няма да те запомни Народа, !!
  • 98 dedo

    0 1 Отговор
    ex дойче шитака работи и поти всякакви идиоти! Всичката пасмина обожава да облизва дойче дупките! Тиня! тъжна работа на тъжни хора с една дума - джендъри!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Shponka

    1 3 Отговор
    Де да бяхме колония на САЩ! Страната, в която всичко е подчинено на науката и технологиите и в която се реализирва напредъка и добруването на човечеството. Колкото до Слави, грешката му е, че не е обмислил внимателно желанието си да стане политик и по ирония на съдбата, взело че се збъднало в най непосилния за него вариант. Не може да се натовариш с отговорността за съдбините на народа и с оцеляването на държавата, като нямаш дългогодишна подготовка за това. Учебници за това няма написани!
  • 101 Анастас

    1 1 Отговор
    Дай боже да станем американска колония, както след войната станаха Германия, Япония, Южна Корея и даже Китай, която модернизира икономиката си, благодарени изнесените там, високотехнологични Американски фирми!
  • 102 въх

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "8888":

    Точно тази пумия, която се излива върху ИТН, е меко казано нелепа. Медиите ще се скъсват следващите седмици да оплюват Слави, но то кой вече им се връзва.
  • 103 БЕЗПАРТИЕН

    8 0 Отговор
    ТОВА Е РЕЗУЛТАТА ОТ 30 ГОДИШНОТО ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ОПРОСТАЧАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
    ЗА СРАВНЕНИЕ ПРЕМИЕРЪТ НА ГЪРЦИЯ Е ЗАВЪРШИЛ ХАРВАРД.

    Коментиран от #106

  • 104 cornholio

    3 0 Отговор
    Еми то има един такъв народ дето си ги избира тия кауни. Въпреки, че след царчето вече нищо не може да ме учуди...
  • 105 Тодор Живков може и да е

    5 0 Отговор
    имал речников дефицит, но неговата страна имаше културно ниво. Сегашната страна има културното си дъно, солидно политически представено.
  • 106 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #103 от "БЕЗПАРТИЕН":

    ...за което доста усилия полага и ДВ>>>>Даже и фондация,,конрат аденауер,,.
  • 107 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "Съмнителен":

    ми то само ,,червеят на съмнението,, може да те спаси от въдицата!!!!!!И си много прав....
  • 108 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Алеко пише сборника с българофобски пасквили "Бай Ганьо" в Прага нa мacичкa в кaфeнeтo зa хoмoceкcуaлиcти......
    Caмият сборник с пacквили нa Aлeкo e гaврa...Дoкaтo прeдприeмчивият бългaрcки рoдoлюбeц „Cтрoи cъврeмeннa Бългaрия” и oтглeждa чeляд, Aлeкo cи прaви „мъжки пaртитa” пo пoлянитe нa Плaнa плaнинa coфийcкo.
  • 109 Черен Петър

    2 0 Отговор
    Бедни ми Трифонов, що не си остана чалгар! Кво ти трябваше да се забъркваш с политика! То не е кат' да разкарваш стари вицове...
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.