13 Април, 2021 12:54 1 523 6

Канада е обект на повишена шпионска активност

  • канада-
  • шпионаж-
  • проучване

Нов доклад на разузнаването

Канада е обект на повишена шпионска активност - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Опитите за шпионаж в Канада са достигнали изключително високи нива през последната година. Това обяви канадската разузнавателна агенция, цитирана от Гардиън.

Публикуван е нов доклад. Посочва се, че основните опити за разузнавателна дейност идват от Русия и Китай.

Наблюдава се повишаване на възможността за шпионаж и хакерски атаки. Това се дължи и на факта, че много хора са работили по домовете си.

Това дава възможно на външни играчи да опитат да се доберат до важна за тях информация. Канадското разузнаване обръща значително внимание на Русия и Китай.

Още преди седмици китайското правителство беше определено като сериозна заплаха. Проучват се различни киберпрограми, подкрепяни от външни страни.

Докладът е предоставен на правителството.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лъскат саби щитове

    8 1 Отговор
    Че Канада е китайска провинция от едно 10-15 години особено англииската част.Китай имат достъп до информацията за цялото Нато.
  • 2 Хо хо хо

    12 5 Отговор
    От Сащ дойде педрерастията абортите бедността междрурасовите взаимоотношения тероризма емигрантите пандемията локдауна.Нищо добро освен за лакеите им.
  • 3 Сандо

    4 0 Отговор
    Да си погледнат южния съсед какви ги върши.
  • 4 реалист

    3 0 Отговор
    кои са следващите, които ще се тресат от шпионска треска? Тия на запад съвсем изтерясаха, дали от коронавируса или от простотия, ще се разбере скоро. По скоро е от лакомия. Много им се иска да стигнат до Русия, ама няма да стане. Русия не напада, но Русия гони до дупка.
  • 5 Бледолики

    2 0 Отговор
    Докато пълнят белите европейци с имигранти от тъмнокожи и дръпнати очи държави така ще е
  • 6 Бай Шиле

    1 0 Отговор
    Правителствен източник съобщи,че Китай вече е разузнал всичко за канадските бели мечки и скоро ще произведат един милион менте бели мечки.
Новини по държави: