15 Април, 2021 13:56 2 080 34

Литва, Латвия и Естония подкрепиха Украйна

  • украйна-
  • подкрепа-
  • володимир зеленски

Общо посещение на външни министри

Литва, Латвия и Естония подкрепиха Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Външните министри на три европейски страни пристигнаха в Украйна, съобщи РТ.

Това са представители на Естония, Латвия и Литва. Идеята е да покажат солидарност към страната.

Това обяви говорителка на естонското външно министерство. Идеята на съвместното посещение е да се покаже единна подкрепа за Украйна.

Страната сигнализира за движение на руски представители по нейните граници. Обявена е подкрепа за независимостта и целостта на страната.

През последната седмица украинските представители търсят международна подкрепа. Разговори бяха проведени с представители на водещи страни.

Украинският държавен глава Володимир Зеленски посети Турция, а сега му предстои визита във Франция.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дидо

    6 29 Отговор
    Нормални държави и хора браво
  • 2 Наблюдател

    38 5 Отговор
    Дали балтийските държави ще изместят анличоците и поляците от първите места като щатски лакеи ? Едва ли. Въпреки че много се стараят.
  • 3 xaxaxaxxaxa

    27 6 Отговор
    Те я подкрепиха още като изпращаха снайперистите на майдана...
    Хахахахахахахахахаха
  • 4 !!!?

    6 30 Отговор
    Вън кремълския башибозук от Украйна !!!?
  • 5 миш

    30 3 Отговор
    Те тия три велики сили заедно са колкото България.И как са ги подкрепили?Явно,ще се разхождат под ръка в парка.Иван Сергеевич Прилепин,гледа картофи колкото е Естония.
  • 6 ****

    4 17 Отговор
    Най обучените армии в нато,подкрепят укрите,а може дори да воюват срещу Русия?
  • 7 ник

    30 2 Отговор
    ехаааа Русия ще се разтрепери най великите и големи армии / дето не могат един стадион да напълнят / я заплашват.Само ние остава да се присъединим и руснаците ще се преместят чак зад Байкал.Клоуни и шутове наредени до украйнския комик
  • 8 Лили до ема

    2 23 Отговор
    Време е всички да разберете, че големите убийци и грабители да руснаците всички бледнеят в сравнение с тях

    Коментиран от #11, #34

  • 9 Има си хас. ...

    14 2 Отговор
    Украйна води гражданска война.Да се замислят там това ли е пътят за обединение на държавата и народа. Хипотетично - републиките се връщат в границите на Украйна..хипотетично.И започва една радост, край на тормоза над рускоговорящите...илюзия.Украйна да пие студена вода и си направи изводите за бъдещето.Щото и други там могат да се отделят-я Полша,я Румъния. ...и Украйна да се готвят за донос на богатият запад и консуматор на същият запад (като БЕ. ...колония през 21 век)
  • 10 Бат Мишо

    17 1 Отговор
    бе то мн хубаво че ще подкрепим Украйна пак При предната подкрепа хамстера Плевналиев като отиде - нацитата бяха изгорили ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ЗНАМЕНА по главната 25 броя и казаха ИЗВИНЯВАЙТЕ ПОМИСЛИХМЕ ГИ ЗА РУСКИ - После на Плевнелиев чу пуснаха и руския химн и ГЕРБЕРАСКИЯ БОКЛУК КАЗА ,, НЯМА НИЩО ,, даже протестна проформена нота не даде щото си е продажен боклук кът сички гербери НО ТОЯ ПЪТ войната няма да е срещу донбаски доброволци А СРЕЩУ ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ която има поне 101 начина да ни достигне ЗА БРОЕНИ МИНУТИ а с това разстояние от Севастопол , сме в обхвата НА ВСИЧКИТЕ И ОРЪЖИЯ - Добрич Варна и Силистра са в обхвата ДОРИ НА ПОЛЕВИТЕ системи за залпов отън Буратино чиито залп е сравним с ядрен удар- и като Нацитата и НАТО налазят донбасци ТОЯ ПЪТ НИКОЙ НЯМА ДА НИ ЖАЛИ

    Коментиран от #14

  • 11 Само питам

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Лили до ема":

    Какво каза?
  • 12 Бай Манчо

    12 1 Отговор
    Хахахаха събрали се балтийските пинчери да подкрепят фашистите - и как ги подкрепят , с присъствието си ли ? . Американците ги излъгаха , че ще ги защитят но ги изоставиха и сега ще има само декларации , доставки на оръжие , пропагандни акции с други думи ще ги защитават до последният украинец :)))))) Клоуна го насадиха и няма много полезни ходове , дано е осъзнал че просто "лети" по Грузинският сценарий и ако "стъпи на криво" има опасност да загуби голяма част от териториите си - но затова да търси отговорност от американските си съветници , а балтийските пинчери както са дошли така и ще се измъкнат тихом - мълкком .
  • 13 Пръц

    7 1 Отговор
    Преебалтийските тигри ще го отнесат заедно с Украинските нацисти.
  • 14 Бат Мишо

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "Бат Мишо":

    Можете да проверите - При визитата на плевнелиев ВСЯКО БЪЛГАРСКО ЗНАМЕ В КИЕВ -25 бр БЕШЕ ИЗГОРЕНО вечерта преди пристигането му МИСЛЕТЕ СИ С ЧУТУРИТЕ кого подкрепята и заради кого сте готови ДА НИ ЗАЧЕРНИТЕ щото и сина ми на 11 г ЗНАЕ че в една война с Федерацията БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ЗАЧЕРНЕНА ЗА БРОЕНИ МИНУТИ ,ако не и зачеркната от картата и дадена на Турция ,която за разлика от нас поставяя своите интереси НАД ТЕЯ НА НАТО И ОБОРА и при тащъв конфликт няма да пропусне да захлеби МАКСИМУМ БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ

    Коментиран от #18

  • 15 Сър Пичук

    4 14 Отговор
    Сърбалите попарата на СССР/Русия се подкрепят. Някои много явно, други - не чак толкова.
    Руснаците много добре знаят от къде и защо идва отношението срещу тях, но предпочитат да се правят на неразбиращи. Глупава и нагла политика.
  • 16 Кой68

    14 0 Отговор
    Погледнете тия три държави как подкрепяха Хитлер и сега подкрепят Украйна-която също имаше фашистка ориентация през Втората световна война ..
    Нищо случайно няма
  • 17 Канчо

    12 0 Отговор
    Тез балтийски републики приличат на 3 пудела на един (американски) повод... Джавкат, джавкат - друго не могат да направят... Дали са си територията, населението им е по-малко от България, няколко батальона спецчасти и това е.,

    Коментиран от #20

  • 18 Бат Мишо

    18 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бат Мишо":

    Няма нужда да сте стратези ЗА ДА ВИДИТЕ че Русия ще бъде подкрепена и от Сърбия и Турция и да се наврем в конфликт срещу Донбасци - хора които се бият за къщите и земята си И НЕ СА НИ СТОРИЛИ НИЩО - дори лоша дума не са казали за България и да са хърлим да помагаме на хора ГОРЯЩИ БЪЛГАРСКИ ЗНАМЕНА и ЗАБРАНЯВАЩИ В Бесарабия ДА СЕ ИЗПОЛЗВА БЪЛГАРСКИ НА ОФИЦЯЛНИ МЕСТА - заради подкрепа на обор КОЙТО ДОРИ НАЕМА СИ НА БАЗИТЕ НЕ ПЛАЩА И НЕ ДОСТАВЯ ПЛАТЕНИ ПРЕДИ ГОДИНА САМОЛЕТИ с тройна надценка ЗАРАДИ КОИТО ХАРТИЕНИ САМОЛЕТИ СЕГА ГЛАДУВАМЕ - БЕ ВИЙ 2 грама мозък в тея тлави имате ли бе хора
  • 19 ХИЛЪРИ

    14 1 Отговор
    НАЙ-ВЪРЛИТЕ ЕСЕСОВЦИ НА ХИТЛЕР БЯХА ЛИТОВЦИТЕ, ЛАТВИИЦИТЕ , ЕСТОНЦИТЕ И ОКРАИНЦИТЕ. ТАМ ОЩЕ ТЛЕЯТ ФАШИСТКИ ГНЕЗДА. СТАЛИН И НКВД ЯВНО НЕ СА УСПЕЛИ ДА ГИ ЛИКВИДИРАТ НАПЪЛНО.
  • 20 Бат Мишо

    11 1 Отговор

    До коментар #17 от "Канчо":

    Тес балтиййски републики и ний и Украйна сме кът 4 те мравки в вица дет щели да бият слона , и прайли плана - Пешо ти го хвани за краката и го събори на земята а пък там ние с Митака ще го заритаме кът падне ....Турция Сърбия и Черноморския флот ЩЕ СИ НАТИКАТ КУБИНКИТЕ ДО ГЪРЛОТО НИ ЗА НЯКОЛКО МИНУТИ а съюзниците ни в НАТО няма да отронят и 1 сълза кът изчезнем от картата в Турция , както много гръцки земи
  • 21 ОДЕСА Е РУСКА

    5 1 Отговор
    Русия да си я прибира веднага!!Зеленски КАТО узрее да го оберат!!
  • 22 А подкрепиха ли?

    11 1 Отговор
    Убийството на поредния цивилен гражданин в Донбас от днеска?Украинските фашисти са обстрелвали с минохвъргачки 82 мм или по вероятно 120 мм .Военният кореспондент обясни точно къде но не мога да цитирам.Мината се е взривила над земята и мъжът е загинал от осколките минали през прозореца на домът му Тия фашисти от Украйна стрелят на посоки.Ако стрелят по военни цели разбирам.Но те стрелят по граждански обекти съзнателно.Има убити цивилни-пада бойният дух....това е логиката.Има военни кореспонденти уважаеми бг журнал които предават от там и истината не може да се скрие-а тя е-украинците избиват народа си.В зоната откъм украинскитие фашисти (войска)-Там са дошли и поляци.Да - поляци с тежка военна техника.Опитали са се да го скрият но хората са се обадили със сведения.Има и наемници.Украйна трябва да си получи урока. Това са убийци.Който управник стреля по уж "своя" народ няма право да претендира за управник.Руснаците от Украйна не искат и да чуят повече за тоя кенеф Украйна.

    Коментиран от #26

  • 23 Дидо

    1 10 Отговор
    Всички нормални държави срещу руските фашисти
  • 24 Бат Мишката

    1 8 Отговор
    Русия е подкрепена от Папуа Нова Гвинея и Курилите дерзайте русофилистици не сте сами
  • 25 12345

    5 0 Отговор
    Паси и Плевнелиев какво чакат. Закъсняват с подкрепата си.
  • 26 барчо

    8 0 Отговор

    До коментар #22 от "А подкрепиха ли?":

    Украйна и Донбас, Логанск ги разделят 14 000 убити. Това логически води да речем към поне 25 000 засегнати на които все някой роднина е убит. Да не говорим за трайно осакатените. Над 150 деца убити, които нямат нищо общо с този конфликт и наличие на мемориална стена само за тези деца. Редица украински властници вече открито заявяват, че им трябва територията, а хората населяващи я в разход. Всъщност това е и политиката на Бандера и сегашните украинци са достойните му наследници. И да. Тези три региона, дето сега ги подкрепят са същата пасмина като тях, доказали се като истински съдисти през Втората световна. Щом СС офицери са се отвращавали от съдизма и, няма какво повече да се говори.
  • 27 GRUH

    1 1 Отговор
    СКОРО И ТЕ ЮЕ ЯДАТ БАХУРА
  • 28 Иван

    2 0 Отговор
    Мерзостите подкрепят приятеля на евреите Джон Демянюнг
  • 29 Иван

    5 1 Отговор
    Ако Литва, Латвия и Естония граничеха със САЩ и Канада, сега вече нямаше да съществуват и езиците им забравени преди 140години.
  • 30 😁😁😁😁

    0 0 Отговор
    ...рицар бе...😁...тефтонски...😁...
  • 31 GnG

    2 1 Отговор
    ПРОТЕКТОРАТИТЕ се "подкрепят" взаимно ! :)
  • 32 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    И ЧЕТИРИТЕ ДЪРЖАВИЦИ ВЗЕМАТ ОТ РУСИЯ , А НЕ ДОПРИНАСЯТ В РУСИЯ И ДО ДЕН ДНЕШЕН !!!!!!! НАГЛОСТТА НА НАДУПЛЯЦИТЕ -НАГЪЗНЯЦИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 33 Ридик

    0 1 Отговор
    А Полша и Беларус защо чакат да подкрепят Украйна
  • 34 Мнооого

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Лили до ема":

    си проста ма
Новини по държави: