Last news in Fakti

23 Април, 2021 16:49 1 871 23

Чехия опитва да спечели симпатиите на САЩ

  • чехия-
  • вацлав клаус-
  • русия

Коментар на Вацлав Клаус

Чехия опитва да спечели симпатиите на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Предходният държавен глава на Чехия Вацлав Клаус обяви, че се срамува от последните действия на правителството в страната, съобщи ТАСС.

Чехия има големи дипломатически противоречия с Русия. Страната отпрати голяма група от руски дипломати.

Според Клаус в момента неговата страна се нахвърля върху един от световните играчи. Той заяви, че това го отблъсква от желанието да продължи да работи за страната.

Според него това е доказателство, че страната не е в състояние да има значима външна политика. Клаус смята, че чешкото правителство се опитва да спечели симпатиите на САЩ.

Според него изглежда така, сякаш малко момче се нахвърля на голямо момче. Той посочи, че правителството си позволява това, защото си мисли, че зад него стои американската администрация, което не е логична политика.

Клаус смята, че външният министър Якуб Кулханег е твърде млад и все още не достатъчно познат, за да може да води подобни разговори.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TOTO

    67 9 Отговор
    Казаха и го в очите на чехите, че на американци неможе да се разчита
  • 2 истината

    65 9 Отговор
    Чехите направо оцапаха гащите. Лошото е че връщане назад няма и те всъщност нямат полезен ход.
  • 3 FOENTES

    57 6 Отговор
    В чщЧехия има и честни и прями хора Вацлав Клаус е точни такъв човек честен и прям!!!
  • 4 Само питам

    56 5 Отговор
    При положение че Главния прокурор на Чехия казва , че взривените складове не са дело на чужда намеса - как изведнъж след 7 години външното им министерство излиза с такава констатация ?

    Коментиран от #11, #14

  • 5 Стокхолмски

    8 37 Отговор
    синдром има този от комунизма. Чехия се отказа да съди СССР за няколко стотин милиарда щети нанесени от инвазията 1968 г., където участва и България.

    Коментиран от #7

  • 6 Ум Белия 🐬

    13 12 Отговор
    Кеветници това е позицивта на Чешкото правителство!
  • 7 Хисторик

    42 6 Отговор

    До коментар #5 от "Стокхолмски":

    А СССР не съди Чехословакия затова, че през ВСВ бяха с Германия! Чехите сами ще се наиграят с американците.
  • 8 случаен

    33 2 Отговор
    що не гледат швейцария,ами се слагат на говедата,на един изстрел са от русия,а говедата са далече,не недостижимо за хиперзвуковите ракети,ама тех можеше да не ги закачат,таз нова политика до нищо хубаво не води

    Коментиран от #12, #13

  • 9 Валар Дохерис

    29 5 Отговор
    Чехите са подлеци и слагачи винаги са били такива и през социализма, подли католици мразят православните!

    Коментиран от #23

  • 10 Русский

    12 1 Отговор
    Вчера изтеглих парите си от чешка банка, която има представителство в Русия.
  • 11 Ами като

    22 1 Отговор

    До коментар #4 от "Само питам":

    тези които ти дърпат юздите/САЩ/ ти кажат скачай и ще скачаш,като ти кажат умирай и това ще направят,не напразно Клаус критикува чешкото правителство загубило идентичността си,но това е резултат от зависимостите им към САЩ. При нас е по същия начин,Борисов се изказа за цената на ваксините,което не е в полза на САЩ и печелене на избори,ама друг път.
  • 12 Бкп

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "случаен":

    Рашка има много хиперзвук 🤣
  • 13 Съгласен съм

    14 2 Отговор

    До коментар #8 от "случаен":

    с написаното,но за хиперзвуковите ракети въобще не си прав и въобще не са недостижими САЩ с тези ракети. Ивенно с тях ще бъдат поразени главните комнадни центрове в САЩ за нула време и ще ги парализират като жив труп.
  • 14 пешо

    24 2 Отговор

    До коментар #4 от "Само питам":

    във всяка от васалните държави чорбаджиите отглеждат дузини къдрави сю, това е.
  • 15 Павел Пенев

    24 1 Отговор
    Клаус дипломатично казва,че техния външен министър е твърде млад, непознат и не много умен.
  • 16 Ннн

    1 8 Отговор
    Не ги мислете швейковците!
    Икономиката им работи най-добре в европа, бирата им супер,
    Чешката оръжейна компания Сeskа zbrojovka Group SE придоби американската фирма за производство на огнестрелни оръжия Colt Holding Company LLC ("Колт"), включително канадското й подразделение, съобщи снощи пред журналисти председателят на борда на директорите Лубомир Коваржик, предадоха Франс прес и ТАСС.
    Колт е все пак един от символите на америка!
    А американците още преди 30 години купиха чешката технология "тамара" с която бираджиите засичаха пасивно стелт!

    Коментиран от #21

  • 17 Сандо

    13 0 Отговор
    Да речем че сега получат потупване по рамото и някой друг бонус.Но каква ще бъде след 3 или 5 години,а след 10?Светът се развива динамично и непредсказуемо,правителствата на по-малките страни трябва да са особено предпазливи и внимателни в действията си.А чехите,една страна,намираща се в центъра на Европа и която за да просперира и е нужно единствено максимален неутралитет,се натика между шамарите.И това е много,много жалко за обикновените хорица.
  • 18 big

    18 0 Отговор
    Защо да опитва? Щом действията им са насочени срещу Русия, веднага ще я получат - потупване по рамото! Да не забравяме, че тази съшита с бели конци провокация идва от САЩ или острова.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 неориентирани

    12 0 Отговор
    Те и тези се оказаха ЧЕХльовци! Абсолютни компаси, които въртят г*за си, на там където уж ще ги боли по-малко, ама надали.
  • 21 хахаха

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ннн":

    еххххх...збройвка купила един от символите на Америка - колт...щом щатите си разпродават символите...ойде коня у ряката...:)))
  • 22 Све

    9 0 Отговор
    Клаус е умен мъж
  • 23 Шляхтиц

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Валар Дохерис":

    Живял и работил съм четири години в Чехия, Прага. По мое мнение чехите са много хубав, добър, весел, зрял народ. Недоумявам поведението и действията на чехските политици. Предполагам, че тези действия са платени така, както са платени протестите в защита на Навални.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания