Last news in Fakti

29 Април, 2021 18:09 2 138 21

Чехия търси уважителни отношения с Русия

  • чехия-
  • диалог-
  • русия

Страната е готова на диалог

Чехия търси уважителни отношения с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Чехия се стреми да изгради взаимно уважителни отношения с Русия. Това обяви чешкият външен министър Якуб Кулханег, цитиран от ТАСС.

Първият дипломат на Чехия определя Русия като важен европейски играч. Това едва ли ще се промени скоро.

Чешкото правителство няма интерес към следващо усложняване на отношенията. Има области, в които двете страни имат противоположни интереси.

Важно е да се намерят съвместни решения по общи въпроси. Чехия търси прагматично уреждане на отношенията.

Признава се, че двустранният диалог е в труден момент, но Кулханег вярва, че те ще могат да бъдат регулирани. Тогва ще могат и да са взаимно изгодни.

Тогава обаче ще бъде договорено с взаимно уважение.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    62 4 Отговор
    Видяха черния списък на Руската Федерация и почнаха да клякат!
  • 2 ДЯВОЛА

    4 70 Отговор
    Чехия неможе да се надява на уважение от Русия, техните агенти са навсякъде, с руските окупатори трябва да се отнасяме само с пренебрежение, те дори собствения народ не уважат камо ли Чехите, пийте си чешка бира и оставете рашките да си пият алкохола скоро от Елцинова Русия и Русия на джуджето ще бъде спомената само в архивите като бедна ядрена държава с стопящо население и алкохолизирана нация

    Коментиран от #6, #16

  • 3 ТаУмВзе

    12 10 Отговор
    Коя пролет беше Пражка? Или беше Чехословакия. Мдаа
  • 4 Иван

    63 3 Отговор
    Значи всичко е било за Росатом да не участва в търга.

    Коментиран от #7, #17

  • 5 Asdfg

    49 2 Отговор
    Тези чехли зорлем искат да се прецакат! Ще се усетят,но дано не е късно.
  • 6 Asdfg

    40 3 Отговор

    До коментар #2 от "ДЯВОЛА":

    Сега като се изходи,олекна ли ти?

    Коментиран от #15

  • 7 Аха

    41 1 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Разбира се, то краварския почерк и идея си личаха от самото начало на тоя скандал! От цялата вдигната пушилка контрата е за чехите, те се набутаха, както и някои от "солидарните" колонии като нас и прибалтийските пудели!
  • 8 Руските свине

    2 25 Отговор
    Не могат да поддържат уважителни отношения с никого. Не разбират уважението еднопосочно, другите да ги уважават и да пълзят в краката им а те да се правят на освободители и благодетели.

    Коментиран от #18

  • 9 ККК

    22 2 Отговор
    Късно е либе за китка !!! Сега ще го веете под вода да не се вдига прах :) Влизате в списъка и чистачките ще водите от Чехия а за газта ще плащате х2 А може и Тези дето ви дават съвети да ви докарат безплатна :0
  • 10 Рубладжийче

    1 24 Отговор
    Руските роби с всем изпадна а в истерия и фантазират, че чехите били клекнали. Руските мерзавци не заслужават някой да се държи с тях добре защото те смятат това за слабост.

    Коментиран от #13, #19

  • 11 Чичето

    24 2 Отговор
    В Чехия 80% от специалните стомани,100% от алуминия за производствата в Пилзен и Млада Болеслав , както и 100% от редките метали за заводите за електронако са внос от Русия. Лавров им намекна, че може и да прекрати износа - и чехите нещо клекнаха...

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Кетмит

    13 0 Отговор

    До коментар #10 от "Рубладжийче":

    Клякай там сега после ше видиме.
  • 14 ивелин

    20 0 Отговор
    Това "Световно зло " наречено Америка в последно време прибягва към всички средства единствено във военhата тъй като някои (мнозина са толкова тъпи ,че последствията едва ли могат да преценят) разбират,че Русия в момента във воената промишленост особено технологически са по-добре в междуконтененталните ракетни системи които са способни да ги унищожат за броени минути.Всичко е възможно да се очаква от тези убийци и престъпници и не признавайки никакви международни правила,споразумения ,договори вършат това което искат смятайки че, имат право.
  • 15 ДЯВОЛА

    1 6 Отговор

    До коментар #6 от "Asdfg":

    Не ми олекна. Пак ме напъва.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Андрей из РФ

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Америка очень хочет испытать свою атомную станцию в Чехии,но не в америке.Европа для Америки-лаборатория.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Андрей из РФ

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "Рубладжийче":

    Ты очень глупый и не знаешь русских людей.В России не было рабов,как в Америке или Европе.Мы их всегда освобождали,как и тебя от османов.А сегодня мы думаем,а зачем мы вас освободили???Зачем погибли наши солдаты у Шипки?

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Отсега нататък

    3 0 Отговор
    Доста има да ги търсят. Ама...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания