Last news in Fakti

28 Април, 2021 16:25 5 323 6

Разкрития за премиерски апартамент

  • великобритания-
  • премиер-
  • борис джонсън

Започва разследване за действията на Борис Джонсън

Разкрития за премиерски апартамент - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британската избирателна комисия обяви, че започва проучване за ремонта на апартамента на премиера Борис Джонсън, съобщи Гардиън.

Призиви за това има през последните дни. Това стана след редица разкрития по медиите.

Един от някогашните съветници на премиера обяви, че той е настоявал апартаментът да бъде ремонтиран с частни дарения. Доминик Къмингс твърди, че това е било обсъждано в премиерския кръг.

Представители на консерваторите обявиха, че работата по апартамента е била платена лично от премиера. Консервативната партия е предала информация към експерти.

Представители на избирателната комисия обявиха, че има основания да се смята, че са извършени нарушения. За това и започва официално разследване по темата.

Някои медии твърдят, че е възможно премиерът да е получил заем от консервативната партия за работата по апартамента, който по-късно да е върнал. Джонсън отрича да има нередности и приема проучването.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    23 2 Отговор
    А кога ще започне разследване колко стотици хиляди е ремонта на резиденцията в Бояна за Гешев и кой ги е платил? И колко лева плаща Гешев наем за това жилище, защото по законите ни той няма право да е там
  • 2 Смях

    20 1 Отговор
    Да се смееш ли или да плачеш.Б.Джонсън го разследват за ремонта на апартамент а нашия крадец със шкафчето със злато и 2 милиона в пачки,дори и не се опитаха и да го питат от къде са.
  • 3 Зулус

    14 0 Отговор
    При нас няма такива проблеми, всичко се плаща от туземците.
  • 4 Пучо Капучо

    7 1 Отговор
    Я, Боря Новичока ше го разследват! Щото е много убав. Ей, не ги забрави тия мурафети бритиш премиерчето Джонсъноглу, явно на дедо си се е метнал.
  • 5 Фактология

    9 1 Отговор
    Те пък и те..Проверка за ремонт на 1 апартамент ....Щом няма кюлчета и пачки в нощното шкафче направо си е герой.
  • 6 Цв. Цв.

    1 0 Отговор
    Има ли личен асансьор, не разбрах? Ако няма, не ме занимавайте с този аматьори и лаик
Новини по държави: