1 Май, 2021 12:40 1 824 8

6.6 по Рихтер удариха Северна Япония

  • земетресение-
  • рихтер-
  • япония

Няма големи нарушения в транспорта, въпреки че високоскоростните влакове Шинкансен временно бяха спрени за проверки на безопасността

6.6 по Рихтер удариха Северна Япония - 1
Снимка: shutterstock

Силно земетресение беше регистрирано в Северна Япония, което разлюля сградите в Токио, но няма опасност от цунами, предаде Асошиейтед прес. Засега няма данни за пострадали и щети.

Японската метеорологична агенция съобщи, че трусът е бил с магнитуд 6,6 и на дълбочина 60 километра. Американската геоложка служба първоначално определи магнитуд от 6,8, предава БТА.

Няма големи нарушения в транспорта, въпреки че високоскоростните влакове Шинкансен временно бяха спрени за проверки на безопасността, а някои местни линии обявиха закъснения в разписанието.

Епицентърът на земетресението е бил в северната префектура Мияги. Районът беше опустошен от силно земетресение и цунами през март 2011 година, при което загинаха 20 000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    2 1 Отговор
    Дано да ги залее радиоактивна вълна от радиацията която 10 години бълват в морето

    Коментиран от #2

  • 2 Брендица

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Не правиш никаква връзка с мозъка що сигурно нямаш, видно от коментара !
  • 3 Такаа

    5 0 Отговор
    РФ ни е сложила в списъка с недружествени страни!Честито ,специалисти гербаджии по външна политика!Забравихте Цар Борис ІІІ "Винаги с Германия, никога срещу Русия"!Нефт и газ от къде сега и на каква цена?!
  • 4 колориметър

    1 1 Отговор
    6.6 по Рихтер ако беше в България,щяха да ни изпопадат покривите на къщите,дървета щяха да падат върху паркирани коли,старите железобетонни стълбове на електропроводите щяха да се чупят.

    Коментиран от #6

  • 5 майстор

    1 0 Отговор
    Нефт и газ от САЩ-втечнения и скъп американски газ. Нали това е целта на занятието-да ни откачат от Русия,та да купуваме техния газ?! Затова и Герито Мустафова ни прави мили и изцъклени очи.
  • 6 Холхьхоцъоцъ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "колориметър":

    И там има маса материално щети. Вшез чети CNN BBC al Jazeera. Дават на живо
  • 7 колориметър

    0 0 Отговор
    Нямам я al Jazeera ,но имам CNN. Ще погледна. Благодаря за съвета!
  • 8 БАЙ Х@Й ‼

    0 0 Отговор
    УДАРИХА 🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔
Новини по държави: