Last news in Fakti

6 Май, 2021 09:52 1 946 8

Аржентина с черен COVID рекорд

  • аржентина-
  • covid рекорд

На 14 април аржентинският президент Алберто Фернандес обяви въвеждане на ограничения в Буенос Айрес и столичните предградия заради нарастването на случаите на заразяване

Аржентина с черен COVID рекорд - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Аржентина регистрираха 663 починали от ковид за едно денонощие, което е рекорден брой от началото на пандемията, съобщи ТАСС.

Както съобщи вчера здравното министерство на страната, общият брой на жертвите на коронавируса достигна 65 865. Досега в страната не бяха регистрирани повече от 570 починали за денонощие.

Общият брой на заразените с коронавируса в Аржентина достигна 3 071 496, след като през последното денонощие бяха регистрирани нови 24 079 случая на заразяване. Най-много нови случая на коронавирус са регистрирани в провинция Буенос Айрес - 10 833, а в столицата са установени 2138 новозаразени.

На 14 април аржентинският президент Алберто Фернандес обяви въвеждане на ограничения в Буенос Айрес и столичните предградия заради нарастването на случаите на заразяване.

От 16 април там е забранено свободното придвижване от 20.00 до 06.00 часа, не се разрешава провеждането на религиозни, спортни и културни мероприятия в закрити помещения.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    8 0 Отговор
    Дето МВФ и Световната банка са налазили, Короната мори яко.. Кочината не прави изключение.
  • 2 Ха сега

    9 0 Отговор
    Думата "пандемия" стана синоним на думата "цирк".
  • 3 АГЕНДА 2030

    6 0 Отговор
    ЦИРКА НЯМА ДА СВЪРШИ ДОКАТО НЕ ВИ ИЗТРЕБЯТ ЗАЩОТО СТЕ БЛЕЕЩИ.ПРИКЛЮЧЕЛИ СТЕ ДВЕ ГОДИНИ КОРОНА ЛЪЖА ОТ ВИСОКИТЕ РЕДОВЕ НА УПРАВНИЦИТЕ ВИ,В КОЛУМБИЯ ПОЛИЦИЯТА И АРМИЯТА УБИВАТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ВЕЧЕ СКОРО И ПРИ ВАС.
  • 4 Стар бой

    1 0 Отговор
    Аз пък Вярвам, че няма да им се получи.
  • 5 А бе, Марче

    6 0 Отговор
    Черен рекорд ?! Аржентина - 45млн. население - 663 починали. България - 5млн. - 163-ма.

    Коментиран от #7

  • 6 Ние сме шампиони по смъртност!

    3 0 Отговор
    Каквото и да правят, нито аржентинци, нито индийци нито испанци или италианци не могат да стигнат рекорда на Тиквата и Фандъчката!
  • 7 mi6osp

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "А бе, Марче":

    За Аржентина това си е рекорд, за 5 милионна България 163 жертви са далеч от рекорда. Ние можем много повече, защото в България управлението на епидемията е новаторско - командват ни да правим точно обратното на това, което правят в другите държави.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: