7 Май, 2021 18:40 1 565 6

Предлагат лимит за мандатите на германския канцлер

  • германия-
  • канцлер-
  • ангела меркел

Различни мнения по темата

Предлагат лимит за мандатите на германския канцлер - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Мандатите на германския канцлер трябва да бъдат ограничени до максимум два. Това обяви ръководителят на баварските консерватори Щефан Мюлер, цитиран от Ди Велт.

Идеята е, че така партиите ще трябва постоянно да се обновяват. Това може да стане, като мандата на ръководителя на федералното правителство се удължи на пет години.

Подобно решение ще позволи на правителството повече време за взимането на важни решения. Така ще се осигури политическа стабилност.

Настоящият канцлер Ангела Меркел изкара четири мандата на поста. Тя ще се оттегли от поста след предстоящите избори.

Представителят на социалдемократите Сузани Хениг Веслов обяви, че според нея намаляването на мандатите на канцлера няма да допринесе за демокрацията. Тя е и против разширяването на периода за гласуване.

Германия не предвижда ограничение в броя на мандатите на канцлера.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бацо

    7 1 Отговор
    Си изчерпа лимита, сега на затвор
  • 2 Комунист

    6 4 Отговор
    Авторитарните режими на Изток се сменят веднъж на 100 години а при Запада джендърите ще си сменят партньорите два пъти за една година трябва всички арабски имигранти да изпробват всичките отзад
  • 3 ТаУмВзе

    3 2 Отговор
    Краварите настъпват. Върнете Незасимост на Германия! Или не помните, Причините за 2ра Световна.
  • 4 така така

    2 1 Отговор
    Това е неправилно.
  • 5 Плюс-минус

    2 0 Отговор
    Максимум два мандата трябва да има за депутати, министри, кметове и други избираеми длъжности, както е при президенти и ректори например. Освен това за тези длъжности трябва да има и психотест.
  • 6 сноу

    1 0 Отговор
    Че то с канцлерите вече приключи,ще им трябват султани..
Новини по държави: