Last news in Fakti

24 Януари, 2013 11:04 13 794 12

И Моника Белучи напуска Франция, Саркози мести капиталите си в Лондон

  • моника белучи-
  • никола саркози-
  • жерар депардийо-
  • напуска-
  • франция

Италианската звезда Моника Белучи и нейният съпруг – френският актьор Венсан Касел, ще последват примера на Жерар Депардийо и ще напуснат Париж, където в последните години живеят, съобщи британското издание „Индипендънт“. Известната двойка има намерение да се пресели в Рио де Жанейро.

Журналистите предполагат, че и тяхното решение е продиктувано от високата данъчна тежест, която обременява заможните хора във Франция, но самата Белучи е заявила, че просто я привлича поезията на място като Рио, където вече има дом. „Той се намира непосредствено до плажа и попива енергия от морето. Навсякъде по света има проблеми, но по-важно е как подхождаш към тях. Аз искам да го направя поетично“, коментира актрисата.

Днес стана известно, че екс президентът на страната Никола Саркози пък е решил да избегне непосилните френски данъци в Лондон. Той смятал да внесе своите капитали в тамошни банки, където те няма да бъдат облагани с толкова жестоки налози като в родината му.

Според британските медии бившият стопанин на Елисейския дворец щял да се изнесе от Франция още през лятото. За това свидетелствали документи, открити от полицията в резиденцията на политика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЪЛГАРИН

    3 1 Отговор
    ДА ДОЙДЕ ТУКА В БЪЛГАРИЯ. ТУКА ЩЕ МУ ВЗЕМАТ ВСИЧКО-ЖЕНА ДЕЦА И Т.Н.
  • 2 руснака

    0 1 Отговор
    голям майтап! пък ние плюем бат Бойко! ето, че има и по малоумни политици!)))
  • 3 The Bear

    1 3 Отговор
    Политиците не са им малоумни - просто е първата държава която ги въвежда тези данъци. Да не мислите че скоро няма да се случи и другъде?! Богатите по света стават все по-богати, а бедните все повече и все по-бедни. Разликата, по закона количествените натрупвания водят до качествени изменения, ще доведат до социални експлозии, или вид революции на много места по света, където хората няма да искат да живеят по стария начин. Какво ще последва от това - не ми се мисли, защото имам деца....
  • 4 Бойко чифута

    1 2 Отговор
    браво на политиците във Франция ,така се прави , защо не ходят в Германия , а? Крайно време е да се направи и тука , но за тези престъпни ( бизнесмени ), да пчнат от боко тиквата и неговата банка...
  • 5 кими

    3 1 Отговор
    Само социалисти и комунисти могат да въведът такъв данък.Те не могат да създават и печелят.Могат само да грабят на готово.

    Коментиран от #6

  • 6 The Bear

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "кими":

    Ти не си много умен май! :) Ми тези несметни богатства притежателите им ли са ги създали бе, гений! Всичко е в резултат на спекулация и експлоатация - най-опростено казано - та да го разбереш! В момента се наблюдава ужасяващо неетично голяма разлика в благосъстоянието на най-бедните и най-богатите, което е в разрез със факта че всички сме човешки същества и чисто теоретично не се различаваме в такива порядъци по "хардуер и софтуер", нито по принос към обществото и света, нито по положен физически и умствен труд! Несметните богатства нормално би трябвало да служат на собствениците си за обръщение и реинвестиции - тогава не влизат в печалбите и не се облагат.... Облагат се с тези огромни данъци парите които някой иска да си скъта за собственото черво - тогава съм "за"! Замисли се по въпроса!...
  • 7 Иракли Иракли

    2 1 Отговор
    Кумонист:Това означава МЪРЗЕЛИВ,ЩЕ ТЕ ИЗЛЪЖЕ И ЩЕ ГЛЕДА КАК
    ДА ТЕ ОТКРАДНЕ ИЛИ АКО Е НА ВЛАСТ ДА ВЗЕМЕ ТВОЕТО ДЕТО СИ СЕ
    ТРУДИЛ .....................

    Коментиран от #9

  • 8 Ильо войвода

    1 0 Отговор
    Тоя кораб май ке потъне, щом плъховете го напускат!
  • 9 Maurice

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Иракли Иракли":

    Кумонист - в една дума,две правописни грешки.Защо си мислиш,че мнението на един полуграмотен човек ще се вземе на сериозно в този форум??
  • 10 The Bear

    0 0 Отговор
    Странно много минуси и нито един плюс са ми дадени за едно толкова вярно твърдение:) Нима не сте съгласни че не е нормално един да получава 200 лева на месец, а друг - 3 милиона долара на снета серия - т.е. на седмица!?!?!? Или пък в България да има заплата - повтарям ЗАПЛАТА - в размер на 200000 лева на месец - каквато е на един небезизвестен Българин !?!? Аз не съм за уравняването на хората, но заплащането би трябвало да се различава най-много 10-20 пъти, а не в наблюдаваните размери. От комунизма съм далеч, но и този световен ред в момента наподобяващ на нещо между късно робовладелски и ранно-феодален строй също не ми се нрави хич:) Аз съм добре финансово - не мислете че рева и плача заради себе си. Като цяло този строй не е по-хубав от стария - стават много повече убийства и се случват много повече лоши неща, престъпления, трагедии и има много повече нещастни хора - ще го отречете ли? Нека коментират само нормални хора на по над 40 години моля! Глезльовци, които не си спомнят стария строй да не повръщат във коментарите си един тон глупави фантазии!
  • 11 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    До MAURICE
    Полуграмонтни ни управляваха ..........
    Това с правописните грешки,не е важно!Времето показа,че коментара на ИРАКЛИ е точен за територията България!
    Много са негодни хората прИпознали се за КОМУНИСТИ в България
    КОМПАНИЯТА не се притеснява ако излъчването е еднопосочно!
  • 12 хаана

    0 0 Отговор
    Вдигането на данаците е най голямата глупост на света и води само до безработица. Всеки който може бяга от такава държава, няма инвестиции, няма заводи, няма работни места. Пълен провал. В Германия също скоро няма да се изнася човек да работи и да изкарва пари заради високите данаци които плащаме. Питам се какво ще стане ако всички искаме да сме безработни на социялни_ Досега държавата съсипва средната класа с данаци, цени за ток, вода, газ и други данаци измислени като данък за това че в двора ми вали дъжд и се изтича в канала!!!!
Новини по държави: