Last news in Fakti

6 Февруари, 2014 10:04 1 528 1

Жерар Депардийо в Русия, губернатор на Перм избра Франция

  • олег чиркунов-
  • губернатор-
  • перм-
  • жерар депардийо
Жерар Депардийо в Русия, губернатор на Перм избра Франция - 1
Лангедок е историческа област в Южна Франция

Известният френски актьор Жерар Депардийо избра през миналата 2013 г. Русия, за да се спаси от високите данъци, наложени от президента Франсоа Оланд. Няколко месеца по-късно бившият губернатор на Перм Олег Чиркунов избра Франция, където да живее след като се оттегли от местната политика.

Новината беше съобщена във Фейсбук страницата на Чиркунов. Оттам става ясно, че той е избрал историческата област Лангедок, където да свие семейно гнездо.

Бившият губернатор заяви, че в близките пет-десет години не иска да живее в Русия, без да уточнява причините за това свое решение. Руските медии припомнят, че Франция е отдавнашна тръпка на политика. Самият Чиркунов беше губернатор на Перм от 2005 г. до април 2012 г., когато обяви, че се оттегля по собствено желание с мотива, че не може да е вечно във властта. След това той стана преподавател във Висшата школа по икономика.

Все още не е известно дали ще продължи своята преподавателска работа след като висшето училище беше оглавено от Симеон Дянков.

Лангедок е историческа област в Южна Франция с главен град Тулуза. Тя граничи с Испания. Лангедок е известна със слънчевите си плажове и обширните лозови масиви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    След китайците, икономически "възможни" са руснаците. Пука им на "путинковката" за нашите икономически проблеми...
Новини по държави: