7 Май, 2021 23:40 2 436 29

Урсула фон дер Лайен приема Зоран Заев

  • северна македония-
  • урсула фон дер лайен-
  • зоран заев

Двамата ще се срещнат в понеделник

Урсула фон дер Лайен приема Зоран Заев - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев ще има среща на върха в ЕС в понеделник, съобщи Фигаро.

Премиерът ще бъде приет от Урсула фон дер Лайен. Срещата вече е договорена.

Това беше потвърдено от говорителя Ана Писонеро. Към момента няма промяна в позицията за бъдещите преговори със Северна Македония и Албания.

Европейските представители смятат, че двете страни не трябва да бъдат разделяни за началото на разговорите. Уточнението идва след коментар на европейския представител по разширяването Оливер Вархей.

Той обяви, че е възможно да започнат преговори само с Албания. Това може да стане, ако македонското правителство не се разбере с българското.

Съгласие за преговорите трябва да бъде намерено в Европейския съвет. Преговорите между България и Северна Македония скоро трябва да продължат.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    15 1 Отговор
    Палава балканска Еротика де.
  • 2 Комунист

    20 1 Отговор
    Урсула да да му даде диван че е по широк в раменете и в изискванията към България а на стола да седне тя
  • 3 Иван

    25 1 Отговор
    Урсула Фон Дер Лайен е боклук и Зоран Заев е боклук.....и европейската централа е боклук.
  • 4 Кдкдке

    34 0 Отговор
    Тия българофоби се скъсаха гз да обикалят по света и да очернят България.
  • 5 Уникални

    32 0 Отговор
    Цялото македонско войнство се е втурнало в Европа. Ужким "да актуализират досието на Македония пред ЕС" но от пресконференциите, последващи срещите винаги става ясно едно: цялата среща преминава в свирепо обругаване на България от страна на съответното Маке - президент ли ще е, външен министър ли ще е, премиер ли ще е.....Коварство, фалшификации и лъжи лъжи лъжи. Уникални, можем само да се учим от тях на наглост и лъжи. Германия и Вишегратците играят своя си мръсна игра и очевидно ги подкрепят срещу България. Останалата Европа мълчи - Османито беше и в Дания и Швеция но освен дежурната "подкрепа за присъединяване " друго не се чу от там. Мълчи и България ( то сега няма и кой да говори ) но ще са и нужни мнооого яки топки за да удържи на свирепия натиск, пак ще попитам - от злато ли е тази Македония че е така желана ?

    Коментиран от #7

  • 6 А туй то

    17 1 Отговор
    '' среща на върха в ЕС '' ?! Да ви ... върха. Продължава евро-атлантическия булашик. Някой ще решава, коя държава, как да съществува. Да я има или не. Навремето, братя са се трепали за някаква нивичка (шепа земя ), сега джендърите създават/закриват държави.
  • 7 Брендица

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Уникални":

    Чрез нея влизат в България. Това е неустоимото желание
  • 8 Акем

    13 1 Отговор
    Нека да обикалят. Но не им връзва, заради антибългарската политика. Не се оправиха, та Сърбия и Русия пледираха за Македония пред ЕС...
  • 9 Итн

    6 4 Отговор
    Гибон и пигмей се срещнали и си хортували по маймунски теми. Идилия
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 14 88

    4 3 Отговор
    А иска ли Урсула една вечер да не се прибере вкъщи?
  • 12 Перо

    14 0 Отговор
    Заев и Пендаровски си мислят,че като клеветят БГ и обсипват с лъжи висши представители на ЕС и отделни страни ще наложат приемането на измислената РСМ от горе,без оглед на съгласието,на БГ. По-разумно е ЕС да раздели Албания от РСМ за да влезнат албанците. Ясно е,че след 15-20 г. албанците в РСМ ще ги вкарат в ЕС,след успешни разговори и съгласие с властите на БГ. Неетническото комунистическо население в РСМ е силно зомбирано и никога няма да се съгласи,че е създадено за един ден с акт на АСНОМ. Не знам защо БГ правителство не заведе дело в ЕС за минала и продължаваща асимилация на българското население в РСМ,под ръководството на сръбските шовинисти и македонистите в РСМ. Над 100,000 българи приели БГ гражданство с БГ задгранични паспорти,”изчезнаха” от регистрите и няма да бъдат упоменава и в предстоящото преброяване. За коренното население и дадените жертви се знае всичко! Даже в турските архиви е описано.
  • 13 Перо

    13 1 Отговор
    Отказ до дупка,никакъв ЕС! Нека Заев си мисли,че несъществуващия идентитет на неетническото население му е по-важен от ЕС. За по-бързо узряване на празните кратуни на македонистите и техните шефове - шовинистите от Белград е нужно повече шокове по тях! От друго не разбират!

    Коментиран от #22

  • 14 ОФ ОФ

    7 0 Отговор
    Не е важно да ли ще влезне ПКМакедония в ОЕ ,
    Важно е да се вижда че имитира дейност. Най бързо Македония може да влезне като направи съюз с България наречен Федерална Република България въз основа на договор за сътрудничество от 2017 година. Точки 2 и 3.
    Накратко точка 2 гласи че България ще се заеме с обучението и промени в, икономическа, съдебна реформа, здравна реформа , пенсионна реформа, банкова реформа , единна валута лев , един език бългаския, едина система за лични документи, едина система за фирми,помощ при постигане ОЕ критерии и Български Критерии. България ще предостави поста Федерален заместник министър председател на представител избран от Македония , България ще предостави право на избор за Федерални Институции ,България ще предостави депутатски в ОЕ избрани от Македония. Ще подпомага избиране на Българо-Македония депутати на ръководни постове в ОЕ. ПРОГРАМАТА Е ДЕСЕТ ГОДИНИ 10. ВИНАГИ И ВСЯКОГА МОЖЕ ДА СЕ ОТКАЖЕ. Отказване трае 6 години. Целта е Да се постигне критерии като всички ОЕ страни BBB-възможно е кредитиране и инвестиции в тези страни. Едина валута един език
    Една история. Ние не сме единствени с тези проблеми да говорим български език.

    Коментиран от #18

  • 15 ОФ ОФ

    1 0 Отговор
    Също се отнася за Сърбия
  • 16 ОФ ОФ

    1 0 Отговор
    Също и за Косово
  • 17 ОФ ОФ

    2 0 Отговор
    Няма държава която да прекрачи почтен договор между България и Македония. Трябва да се запитаме ако ние предоставяме това ,кое проблемът в нашите отношение.????
  • 18 Перо

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "ОФ ОФ":

    Ти знаеш ли какво е чугунена македонистка глава? Той ще изяде 1 кг.сол и ще каже,че е захар. Имат един израз “Немам доказ,али тврдам”! Наглост и простотия! Само отказ до дупка и ЕС,през крив макарон!

    Коментиран от #20, #26

  • 19 ПРОФЕСОР ИЛЧЕВ

    13 0 Отговор
    ДА МУ ОБЯСНИ КАК ВЪВ АВСТРИЯ СИ ГОВОРЯТ ОФИЦИАЛНО НЕМСКИ И ТОВА НЕ Е ПРОБЛЕМ ЗА ГЕРМАНИЯ,КАКТО МАКЕДОНИЯ ПИШАТ И ГОВОРЯТ НА КНИЖОВЕН БЪЛГАРСКИ
  • 20 Брендица

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Перо":

    Горе-долу и като полу чугунена глава македонска😂
  • 21 Скопие лъжат че са бедни

    2 3 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят!?Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
  • 22 АлМак от Мелмак

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Перо":

    КОГАТО ИДЕНТИТЕТА СТАНЕ ИДЕНТИЧНОСТ, ТОГАВА ДА ПРЕТЕНДИРАТ ЗА НЕЩО. КОГАТО МАКЕДОНИJA СТАНЕ МАКЕДОНИЯ, КАКТО Е БИЛО 1000 ГОДИНИ, ТОГАВА ДА ПРЕТЕНДИРАТ ЗА НЕЩО. КОГАТО КАТО МИНАВАТ ПОКРАЙ ОАМЕТНИЦИТЕ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, КРЪСТЬО САРАФОВ, ЯНЕ САНДАНСКИ, ВАНЧЕ МИХАЙЛОВ, ГАРВАНОВ, АЛАЙ БЕЙ ЗАПОЧНАТ ДА СВАЛЯТ ШАПКИ, ТОГАВА ДА ПРЕТЕНДИРАТ ЗА НЕЩО
  • 23 Нане

    3 0 Отговор
    туй меке.е пак ша са жалва от нас
  • 24 Петров

    4 0 Отговор
    Гоце е българин, борил се за свободата на Македония. Това трябва да ни обедини, а не да ни разделя. Трябва да видим най-накая магистрала "Гоце Делчев" свързваща Скопие и София и да почнем от там. Културен обмен и реални стъпки за сближаване между двете страни!

    Коментиран от #27

  • 25 Дебилчев

    4 0 Отговор
    Те ако са искали в ЕС нямаше да спират преговорите, от 2017г никакви стъпки да не направят, даже обратното, правеха антибългарска кампания, да започват с Албания и хич да не ги чакат, искат с русия и сърбия
  • 26 Скопие

    0 5 Отговор

    До коментар #18 от "Перо":

    Значи, тука редовно и најчесто читам сериозно глупи лаги и недоветни коментари, меѓутоа овој пат другар, стварно се надмина себеси. Секоја чест на тебе и твоето битисување на планетава.

    Коментиран от #28

  • 27 Скопие

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "Петров":

    Благодарам, и ви посакувам убав ден.
  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "Скопие":

    Нe иcкaм дa пoвярвaм, чe ти кaтo бългaрин-мaкeдoнeц cи тoлкoвa тъп и нe cхвaщaш кaквa e тaктикaтa нa дeйцитe oт ВМOРO и вeчe 30 гoдини ce пържeтe в coca зaбъркaн oт кoминтeрнa и врaгoвeтe нa бългaрщинaтa... Дeбeлa глaвo мaкeдoнcкa, МAКEДOНEЦ МOЖE ДA CИ EДИНCТВEНO КAТO БЪЛГAРИН, инaчи cи "фирoмeц", "бюрмaнeц", a ceгa гърчeтaтa тe нaпрaвихa "нoрдик"!
    Eтo кaквo пишe умният и cъoбрaзитeлeн ВEЛИК БЪЛГAРИН OТ МAКEДOНИЯ Гoцe Дeлчeв:
    "... Eврoпa и Руcия никoгa нямa дa п р o c п я т втoрo "Cъeдинeниe". Ниe трябвa дa ce бoрим зa Aвтoнoмия нa Мaкeдиния."
    ,a eтo и друг ВEЛИК БЪЛГAРCКИ ГEРOЙ OТ МAКEДOНИЯ, Дaмe Груeв: “.............Ниe cмe бългaри и вcякoгa рaбoтим и щe рaбoтим зa oбeдинeниeтo нa бългaрщинaтa. A вcички други фoрмули ca eтaп зa пocтигaнe нa тaя цeл. Нe e дoшъл oбaчe мoмeнтa зa рeшeниe нa нaшия въпрoc, зaтoвa нямa мяcтo зa прeпирни и прикaзки oт пoдoбeн рoд. „
    Източник: Оригинален източник на документитe - Държавна агенция "Архиви"
    Маке, писмото на Гоце до Кольо,
    "Кoлйo,
    Вcичкитѣ ти пиcмa дoceгa изпрaтeни oтъ тeбъ и чрѣз тeбъ, cъмъ пoлучилъ. Oтцѣплeниятa и рaзцѣплeниятa никaкъ дa нe ни плaшaтъ. Дeйcтвитeлнo жaлкo e, нo щo мoжeмъ дa прaвимъ, кoгaтo cи cмe бългaри и вcички cтрaдaмe oтъ eднa oбщa бoлѣcть!..............." го е писал на Български, а не на асномски "македонски"...

    Коментиран от #29

  • 29 Скопие

    1 3 Отговор

    До коментар #28 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    1. Националност е интимна категорија, и секој само и само за себе може да се признесе (доколку одлучи тоа јавно да го соопшти).
    2. Националноста како категорија настанува во 19ти век.
    3. Појаснувањата за стварањето на националностите се објаснуваат со дисциплинарни науки, првенствено со општествените науки, значи говориме за антропологија, социологија, лингвистика, фолклористика и така натаму...
    4. Да си дозволуваш луксуз да ги прејудицираш интимните самочувствиа на друго човечко битие е еднакво на вселенски идиотизам.
    5. Да си дозволиш луксуз да тврдиш дека историјата ги ствара нациите е еднакво на УШТЕ поголем вселенски идиотизам. Доколку не те научиле професорите или родителите - историја е хронолошки запис на општествените случувања.
    6. Татко ми беше бугарин, мајка ми македонка. Каков сум јас - е моја, и САМО МОЈА работа.
    7. Иди крши глава, затоа што немам јас намера да те образувам, тоа е работа на твоите родители или педагошки работници.

    Капито сењор империалисто?
Новини по държави: