7 Май, 2021 22:45 2 187 5

Зоран Заев няма очаквания от срещата между Пендаровски и Мицкоски

  • зоран заев-
  • северна македония-
  • пендаровски-
  • мицкоски-
  • диалог

Според македонския премиер от диалога „няма вреда“

Зоран Заев няма очаквания от срещата между Пендаровски и Мицкоски - 1
Снимка : Shutterstock

Министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев подчерта, че не очаква „нищо“ от срещата между президента на страната Стево Пендаровски и лидера на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски – първата между двамата след повече от осем месеца на „замразени“ отношения, отбелязва скопското електронно издание „Локално“, предаде Фокус.

„Не очаквам нищо от днешната среща“, заяви Заев, отговаряйки на журналистически въпрос, какво очаква от днешния диалог във вила „Водно“. Македонският премиер допълни, че от диалога между Пендаровски и Мицкоски „няма вреда“.

„Няма да има помилване за осъдените, защото това не е възможно от законова гледна точка. Приветствам обаче хода за диалог и разговор. Нормално е след срещата да бъдат споделени заключенията, защото тя е от обществен интерес“, подчерта още Заев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чебурашка

    10 2 Отговор
    Зайо байо и неговата лъжлива дружинка със сръбски имена трябва да си научат урока иначе Евросъюз през крив МАКЕрон.
  • 2 бай Даньо

    9 0 Отговор
    Абе няма лошо от срещи. Ще пият една люта ракия с македонски наденици за мезе ще попсуват по бугарите-татари и фашистички окупатори и толкоз. После ще изпеят някой позабравен юготурбофолк от 80-те и така. Нека отпускат стреса до който се докараха.
  • 3 Брендица

    2 0 Отговор
    "Що беше фино..." ще влязат в ЕС. Нещо Любчо Георгиевски не се изказва. Странно !
  • 4 ОФ ОФ

    1 3 Отговор
    Не е важно да ли ще влезне ПКМакедония в ОЕ , Важно е да се вижда че имитира дейност. Най бързо Македония може да влезне като направи съюз с България наречен Федерална Република България въз основа на договор за сътрудничество от 2017 година. Точки 2 и 3. Накратко точка 2 гласи че България ще се заеме с обучението и промени в, икономическа, съдебна реформа, здравна реформа , пенсионна реформа, банкова реформа , единна валута лев , един език бългаския, едина система за лични документи, едина система за фирми,помощ при постигане ОЕ критерии и Български Критерии. България ще предостави поста Федерален заместник министър председател на представител избран от Македония , България ще предостави право на избор за Федерални Институции ,България ще предостави депутатски в ОЕ избрани от Македония. Ще подпомага избиране на Българо-Македония депутати на ръководни постове в ОЕ. ПРОГРАМАТА Е ДЕСЕТ ГОДИНИ 10. ВИНАГИ И ВСЯКОГА МОЖЕ ДА СЕ ОТКАЖЕ. Отказване трае 6 години. Целта е Да се постигне критерии като всички ОЕ страни BBB-възможно е кредитиране и инвестиции в тези страни. Едина валута един език Една история. Ние не сме единствени с тези проблеми да говорим български език.
    Коментиран от #18
  • 5 🤔😲😗😁

    0 0 Отговор
    Гледам им знамето и ми прилича на знамето на японския флот при Пърл Харбър.Македонски самураи
Новини по държави: