16 Май, 2021 12:09 5 085 12

Мнението на Китай за случващото се между Израел и Палестина

  • израел-
  • палестина-
  • китай-
  • позиция-
  • конфликт

Въпросът не е решен справедливо

Мнението на Китай за случващото се между Израел и Палестина - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Скорошната ескалация на конфликта причини голям брой жертви, което е тревожно. Това каза китайският държавен съветник и външен министър Уан И на пакистанския външен министър Шах Махмуд Курейши в телефонен разговор, по отношение на сулшващото се между Израел и Палестина. Китай има три гледни точки:

Първо, основната причина за влошаването на положението е, че палестинският въпрос отдавна не е решен справедливо. По-специално, правото на Палестина за създаване на независима държава непрекъснато се нарушава и тежкото положение на палестинския народ се задълбочава допълнително.

Второ, основният приоритет е спирането на огъня и насилието. Съветът за сигурност на ООН носи отговорността да съдейства за смекчаването на напрежението възможно най-скоро. Като ротационен председател на Съвета за сигурност Китай подтикна два пъти съвета да проведе спешни консултации по конфликта и изготви изявление за пресата на председателя на съвета. За съжаление обаче до момента той не успя да постигне споразумение и позицията, възприета от САЩ, стои на противоположната страна на международното правосъдие.

Трето, основното решение на палестинския въпрос се крие в прилагането на „решението за две държави“. Китай ще бъде домакин на открит дебат за конфликта между Палестина и Израел в Съвета за сигурност. Пекин се надява, че всички страни могат да постигнат единодушие по този въпрос. Китай ще продължи твърдо да подкрепя справедливата кауза на палестинския народ за възстановяване на законните му права, каза още Уан И.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    31 6 Отговор
    Китай е на Терен в Иран. Пачангата за моше и роднини, те първа започва.
  • 2 Хо хо хо

    25 7 Отговор
    Китай не искат Израел те искат покорен на Китай Сащ а не наЕвреите.
    Използват Иран срещу Израел защото Иран им е доставчик на евтина газ

    Коментиран от #4

  • 3 доко

    15 48 Отговор
    НИКОГА ДЪРВАЖА ПАЛЕСТИНА..ДА СИ ПРАВЯТ ДЪРЖАВА В АНТРАКТИДА..
  • 4 ТаУмВзе

    23 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хо хо хо":

    След убийството на генерал Солеймани от дрон ли? Я си помисли малко. Персите няма да проявят милост. Казус бели се търси.
  • 5 free Palestine

    41 5 Отговор
    "прaвoтo нa Пaлecтинa зa cъздaвaнe нa нeзaвиcимa държaвa нeпрeкъcнaтo ce нaрушaвa и тeжкoтo пoлoжeниe нa пaлecтинcкия нaрoд ce зaдълбoчaвa дoпълнитeлнo."

    Добре са го казали другарите от Китай.

    Коментиран от #7

  • 6 неПриятен тип.

    9 5 Отговор
    Китайците биха евреите на тяхна територия тоест в Сащ на президентските избори Като замениха произраелският Тръмп с прокитайският Байдън.Но това е в резултат на недалновидната политика на еереите заслепени изцяло от омразата си към бялата раса която в действителност особено в Сащ има антисемитски елементи като нацистки фенове уайт пауър и скинхедс те пропагандираха хомосексуализма само към белите междурасов секс в които белите го играят робини намаляване на раждаемостта при белите стана в следствие а после пак с израелска помощ замениха бялото население на Сащ с латино и афро американци.Когато сложиха тръмп да строи стената нещата вече бяхя загубени латиносите и афротата са вече прекалено много скоро Републиканската партия няма да може да спечели избори поради по-мялкият брой избиратели.Китай използваха това надъскаха черните белите леваци(лгбти и тн) и латиносите свалиха анти китайвки настроеният Тръмп и сложиха удобният им Бяйдън.
  • 7 7485

    12 18 Отговор

    До коментар #5 от "free Palestine":

    А правото на Тайван, на Хонг-Конг, на Тибет и.т.н. на независима държава не се ли нарушава? Колко супер нагъл трябва да бъдеш за да дрънкаш за правото на Палестина за създаване на незавицима държава.

    Коментиран от #8, #11

  • 8 Хо хо хо

    22 3 Отговор

    До коментар #7 от "7485":

    А ти знаеш ли че дори Сащ не признават Тайван като държава.За кво да говорим повече?!
  • 9 Гост

    16 1 Отговор
    Този конфликт няма да спер докато не се гледа на двете страни в него по еднакъв начин.САЩ правят каквото си искат там и ООН и международното право неважат там.Русия и Китай като две велики сили ги е шубе да застанат твърдо на страната на правото,а за Англия и Франция отдавна се знае ,че не са велики сили и немогат да вземат справедливи решения.Така ,че конфликта ще продължи много време още .

    Коментиран от #10

  • 10 Хо хо хо

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Този конфликт няма да спре до изчезването от картата или на палестинците или на евреите или на хомо сапиенс(спорно е дали всите сме хомо сапиенс)
    Няма как палестинците да изоставят храма а евреите да си направят държава другате тъй като историческото им място е там.Следователно винаги ще има конфликт докато някой или всички не изчезнат.
  • 11 Някой

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "7485":

    Това са китайски територии разделени по идеологични причини. Все едно в България да се раздели на две територии едните социалисти другите капиталисти
  • 12 1520

    2 2 Отговор
    къде са САЩ да наложат санкций палестинците имат право на държава
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания