Last news in Fakti

28 Януари, 2013 08:00 606 0

Плевнелиев и Оланд ще почетат жертвите на Холокоста

  • росен плевнелиев-
  • франсоа оланд-
  • холокоста

Президентът Росен Плевнелиев е днес на работно посещение във Франция.

Държавният глава ще се срещне с генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова в сградата на организацията. Двамата ще посетят Мемориала на Холокоста и ще се поклонят пред паметта на загиналите.

Българският президент ще се срещне и със своя френски колега Франсоа Оланд. Държавният глава ще разгледа българската документална изложба „Спасението 1943” в сградата на ЮНЕСКО, посветена на спасяването на българските евреи през Втората световна война, след което ще участва в официалната церемония в памет на жертвите на Холокоста, където ще направи изказване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: