Last news in Fakti

27 Май, 2021 16:23 1 712 32

САЩ не приема Русия като враг

  • джон кърби-
  • военно учение-
  • нато-
  • независими държави-
  • русия

Джон Кърби подчерта, че военното учение в Сърбия е проведено от две независими държави

САЩ не приема Русия като враг - 1
Снимка: БГНЕС

Говорителят на Пентагона Джон Кърби каза на брифинг снощи, че няма конкретна информация за неотдавнашни военни учения на Русия и Сърбия.

Отговаряйки на журналистически въпрос, каква е позицията на САЩ относно факта, че Сърбия, член на програмата на НАТО „Партньорство за мир“, позволява военни учения с Русия на нейна територия.

"Никой не определя Русия като враг, вие го направихте, и това не бива да е еталон, който да се използва срещу страната", каза той.

Джон Кърби подчерта, че военното учение в Сърбия е проведено от две независими държави.

По отношение на срещата на 16 юни в Женева между президента Джо Байдън и руския му колега Владимир Путин, Кърби каза, че не знае какъв график ще има министърът на отбраната Лойд Остин като част от делегацията в Женева.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    13 11 Отговор
    Много народ бърка руснаците и янките за врагове, а те просто са двете страни на една и съща монета. Накрая ще го разбере по трудния начин Китай, както навремето Япония.

    Коментиран от #22

  • 2 Бесен Язовец

    36 1 Отговор
    Нещо се мазнят от сороснята като чуха за С500 клекнаха

    Коментиран от #16

  • 3 Що така бе?!

    33 0 Отговор
    Вашият главнокомандващ го нарече "убиец" пък сега не бил враг,като какъв го титулувате в актуалността?!
  • 4 БГ париот

    17 2 Отговор
    Русия трупа пушкала в Сърбия, САЩ ни бутат белия влаг в ръцете?
  • 5 РЕалиста

    11 0 Отговор
    хаха, затуй харчат милиарди за нови оръжия ....
  • 6 Професора

    26 0 Отговор
    Руснаците не се връзват на евтини свалки!
  • 7 Ох Баня

    20 1 Отговор
    Обърнаха палачинката. От далече лесно се говори ама с тия самолети бързо се пристига в САЩ.

    Коментиран от #25

  • 8 пешо

    23 1 Отговор
    нагъл, по-нагъл, десет празни позиции, кра.вар отвъдокеанский.
  • 9 Пак се пробват мошетата

    34 2 Отговор
    Забележете в един и същи ден! Сащ казва, че Русия не била враг, въпреки че от години все това мрънкат, веднага обвинения към Китай за к19! Това е поредната краварска акция на от многоходови подмолни действия в стил Моше.. Сиреч, поредния опит да разделят Русия и Китай в съвместните им дейатвия. Следващия път ще е обратното. Ще скръцнат със зъби на врага Русия и ще търсят диалог с Китай за търговия например... Тази игра сащ я играят от 3 г поне, дано никой не поддаде. Ще се наиграят краварите гр война чука на вратата. Когато 75 г бъркаш в г з ана света, идва и неговия ред да ти се изреди. От това ги е страх наследниците на каубоите...

    Коментиран от #11, #30

  • 10 ман

    18 1 Отговор
    ЯВАШ ЯВАШ КЛЯКАТЕ НА ПУТИН И РУСИЯ.ЩЕ ПОУМНЕЕТЕ ОЩЕ.
  • 11 Йосиффф

    22 1 Отговор

    До коментар #9 от "Пак се пробват мошетата":

    Не бой се ,китайци и руснаци лесно няма да се подхлъзнат.Това не сме ние ганьовците да се продаваме за жълти грошове.
  • 12 Знам знам🙄

    9 1 Отговор
    Тъй тъй. Не бе просто не сме разбрали. И пак повтарям на доматите им се яде шумата а онова червенето се изхвъля.
  • 13 Бай Манчо

    15 1 Отговор
    последните няколко дни янките са много кротки и разговарливи което не е хубаво , ето и за самолета над Беларус няма обикновените обвинения и заплахи и онова нещо псаки не "ръси" бисери както обикновено - кой знае какво са замислили , на 16.06 ще се разбере .
  • 14 1234

    15 1 Отговор
    Сащ с всеки ден заприличват на геополитически вентилатор с променлива ежеминутна посока, точно като БМБ. Историята е показала 1000 пъти поне, че накрая никой не се нуждае от услугите му и просто ще го издуха...
  • 15 Смех

    19 1 Отговор
    Понеже САЩ не приемат Русия като враг, са я обградили с бази.
  • 16 Мазнят

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Мазнят се до срещата с Путин, ако въобще се състои.

    Коментиран от #21

  • 17 Ланс Линк

    14 1 Отговор
    Журналистите излезнаха виновни.А кой им нарежда да наричат Русия враг
  • 18 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺

    13 1 Отговор
    Щом Русия не ви е враг, за доказателство вземете я в НАТО! Не че тя са натиска да влезе.
  • 19 Нещата се променят

    8 1 Отговор
    Сащ с всеки ден им се набутва, но покрай тях и на нас. Вече виждам присмехулната световна новина след5 г., България най сетне получи осемте касети с магнитна лента във века на флашките..
  • 20 Смях

    15 1 Отговор
    Е как да не е като в публични изкази на висши политици, изказвания ООН САЩ представител, Стратегии НАЦ. Сигурност,Доктрини, Русия е описана като враг, а под "сдържане" се има предвид икономически санкции, стоки двойна употреба, забрана обмен технологии между Русия и ЕС, забрана де факто руски ваксини-износ, ЮП-фирми санкции.
    Заплахи за спиране на меж- разплащателни системи.
    Руснак не може да си получи заплатата и пенсията с карта.
    За един ден блокираха меж. разпл. с-ма в Русия пробно от САЩ и хората не можеха да теглят от банкомати пенсии, заплати, плащания фирми.
    Икономическо задушаване включително МВФ, СБ, забрана държавни книжа, облигации на Русия да се изкупуват и търгуват.
    Търговски диктат, политически ООН, военен НАТО.
    Русия 50% граничи с д-ви членки на НАТО.
    За Украйна да не говорим.
    Какво е неиздаването на руски книги и превода им, ако не цензура, на руски телевизии в чужбина -преследване.
    Какво е в учебниците на САЩ и Япония да не пише, че Русия е съюзник и главен победител ВСВ, и че над Хирошима и Нагазаки не пише кой пусна атомните бомби, ако питате японче, ще ви каже, че Русия е пуснала атомните бомби.
  • 21 Даам

    13 0 Отговор

    До коментар #16 от "Мазнят":

    Мазнят се, за да не изчезнат от картата с хиперзвукова скорост!
  • 22 Русия 24 тв

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Много точно казано, единствената грешка на САЩ е животът на афро америте има значение

    Коментиран от #24

  • 23 Gen Gurko

    8 0 Отговор
    Взеха да се мазнят, защото са гузни и защото ако Путин откаже срещата с Байдън, унижението ще е огромно. Строго погледнато Русия няма никаква неотрложна нужда от срещата. Янките я закъсват отвътре , във военната надпревара и отвън. На бобслея са и скоростта бавно и неумолимо се увеличава. Ще съжаляват жестоко че позволиха фалшификации на изборите и допуснаха свалянето и въргалянето на статуи по улиците от разбеснели се анархолевичари троцкисти и черни мързеливци. Не искам да съм там.
  • 24 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Русия 24 тв":

    прав е да. Едните започнаха, другите завършиха създаването на съвременен Китай. Сега целия свят щеше да ходи с изути гащи, ако ги има и цървули без върви, ако го няма Китай.
  • 25 Хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ох Баня":

    Това е трик. Винаги правят така преди срещи на високо равнище.
  • 26 mi6osp

    6 0 Отговор
    Късно е либе за китка, каквото си постлал, на него ще легнеш. САЩ не приемат Русия за враг, но военната им доктрина твърди точно обратното. Изглежда, че САЩ са разбрали, че враг като Русия не им е по силите. А при съюз Русия - Китай САЩ ще са като лешник в лешникотрошачка. Междувременно за такива изявления изглежда има и други причини като това, че САЩ остават без стратегически балистични ракети в шахти Минитмън 3, последната произведена 1976г., нова ракета няма, че F - 22 , F-35 ще трябва да бъдат пенсионирани до 2030г., вместо до 2060 и 2050, а нови самолети няма, че самолетоносачите нямат защити срещу хиперзвукови ракети, че ПРО на САЩ може да спре евентуално само ракета на Ким, но срещу ракети с разделящи се глави са неефективни и т. н...

    Коментиран от #28

  • 27 GRUH

    5 0 Отговор
    БЪЛГАРСКИТЕ СОРОСЧЕТА СЕГА КАКВО ЩЕ ПИШАТ, ТЕ РУСНАЦИ И АМЕРИКАНЦИ БИЛИ ПРИЯТЕЛИ, ВНИМАВАИТЕ В ПИСАНЕТО ДА НЕ ОСТАНЕТЕ БЕЗ ПАРИ.
  • 28 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "mi6osp":

    мдаа.. Тоя старец не му ли казаха, че официални изявления се правят след консултации със съветниците му и доклади на всички служби по сигурността на щатите. Държи се като бай Ганьо в банята..

    Коментиран от #31

  • 29 барчо

    2 0 Отговор
    28.07.2017 г САЩ обявяват Русия за враг № 1. Тоя изобщо знае ли къде се намира точно и какво изобщо говори???? Доколкото виждам връзката с кораба майка нещо е попрекъснала.
  • 30 Уцелихте десетката

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пак се пробват мошетата":

    Точно този изтъркан трик използват от няколко месеца.Среща с китайския външен министър.И бааам- Ние оценяваме КНР като изключително важен търговски партньор" В същия ден-...Русия е най голямата опасност за нас! Абе,ждролъо, когато Поднебесната и Русия са имали Дипломатически служби на световно ниво,вие сте гонили и избивали индианци и бизони в прерията.Тръгнал да играе шах срешу гросмайстори- световни шампиони.Усещате и с кожата си,че зелендаша започва да ферментира.А скоро просто ще завони на вкиснато.И ферментацията е в ръцете на Дракона и Баба Достатъчно е да започнат директни разплащания в евро със ЕС,а останалите в нациналните им валути,ще ги превърнат в каракуда на пясъчен бряг.Само бие с опашка,гълта въздух на пресекулки и гледа опулена от див ужас.Във форумите все още има зомбита,който вярват че зелендаша е Господ Бог.Зашото така са облъчени.И не са чели достатъчно, какво е решението на БАЗЕЛ-3 от Декември 2019 година.Чичковците от този Комитет са невидимите ,но истински Господари на света.Накратко: Златото от борсова стока,става Първокласен Банков Актив! Който разбира от тази материя, му става ясно накъде се е запътил вмирисания зелендаш.

    Коментиран от #32

  • 31 барчо

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "един от стадото":

    За голямо съжаление в политиката вече няма правила, както и мъжкарските постъпки. Всичко е удари под пояса, удари отзад, удари по топките, мушкане, връткане. Няма сигурост и гаранции.
  • 32 барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Уцелихте десетката":

    За голямо съжаление политическата шахматна дъска вече не е шахматна дъска, а хокейна игра. Там се връткат едни шайби и шайбите се оказват, че сме такива като България, Беларус, Украйна, Югославия. Та такива като нас са а, натам, а насам. Отчитат се голове ту в тая, ту в оная врата, но ние си оставаме подритваните шайби и нищо повече.