Last news in Fakti

29 Май, 2021 11:45 2 231 13

Орбан защити антимигрантските си изказвания на Острова

  • виктор орбан-
  • великобритания-
  • мигранти-
  • бежанци

Унгарският премиер заяви пред журналисти, че Будапеща следва същия тип западна демокрация, каквато има във Великобритания, но не се знае колко от тях му повярваха

Орбан защити антимигрантските си изказвания на Острова - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Унгарският премиер Виктор Орбан приключи посещението си във Великобритания с признание, че е против емиграцията и че не се отказва от предишните си коментари, че "мюсюлманските бежанци са нашественици", съобщи Би Би Си.

Посещението на Орбан породи противоречиви чувства сред доста британски политически лидери и антирасистки организации.

От "Даунинг стрийт" съобщиха, че Борис Джонсън е повдигнал въпроса за свободата на медиите и човешките права в Унгария. Обсъдени са били още Русия, Беларус и Китай.

Орбан заяви по-късно пред журналисти, че Унгария следва същия тип западна демокрация, каквато има във Великобритания, но не се знае колко от тях му повярваха след думите, че "мюсюлманските емигранти са разрушили унгарската граница, за да преминат през страната". Унгарският премиер оцени високо решението на Обединеното кралство да излезе от ЕС.

Виктор Орбан поддържа близки отношения с Китай и руския президент Владимир Путин и предпочете руската ваксина "Спутник" преди да бъде одобрена от Европейската агенция по лекарствата.

Много политически наблюдатели се питаха защо Джонсън е решил да приеме точно него като едва втория европейски лидер, който посещава страната, откакто Обединеното кралство напусна ЕС. Министърът на икономиката Куаси Куартенг обаче защити премиера с аргумента, че Лондон трябва да разговаря с всякакъв тип световни лидери, дори такива, чиито гледни точки може би не приема. Куартенг все пак каза, че по никой начин не одобрява мнението на Орбан за емигрантите.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бушприт

    41 5 Отговор
    Прав е Орбан,макар,че англичаните се страхуват някой да не ги обяви за расисти и да ги съди,защото и там владеят американците.
  • 2 Евала

    43 3 Отговор
    Орбан е това, което трябва на нашето време! Здраве и яки нерви му желая!
  • 3 волан

    44 2 Отговор
    В западните страни изкарват расисти само белите хора.Цветнокожите не се интересуват от белите хора и си правят каквото щат. Обиждат се помежду си, но никой не им казва,че са расисти.
  • 4 No Exit

    22 5 Отговор
    В центъра на Будапеща има паметник на султан Сюлейман. Орбан идва от Фронтова държава, като България, Гърция, Русия, Австрия, затова мисли като нас. Достатъчно е да видите позицията срещу ислямските мигранти във Виена сравнена с Берлин за да разберете коя е Фронтовата столица от двете.

    Коментиран от #10

  • 5 Щом свобода на медиите

    4 2 Отговор
    е да напоят и нахранят някои журналисти, за да могат определени среди да бъдат описвани, като безгрешни.
  • 6 pbdan

    35 7 Отговор
    Ние как се отнасяме към бившите си поробители (турци и гърци) в момента? Караме ли ги да ни се извиняват на всяка дума за 5 или 2 века робство? Да смятаме ли, че негрите са страдали повече за 150г. отколкото ние за 700г.? Сега сме 5млн. българи и 1млн. турци и сме им дали права като нашите, че и повече. Имат си и ДПС, а даже чрез почетният им председател ни управляват. Ние не сме робовладелска нация, може би защото сме били роби и знаем колко е лошо. Никого не сме довели насила в България - турците са ни владяли, а циганите са дошли сами. По толерантен народ от българския няма. Когато турците са клали и гонили българите от Беломорска Тракия, ние да не би да сме си го върнали на турците в Делиормана и кърджалийско? Били сме и във война с тях и пак не сме посягали на турското малцинство.Къде повече толерантност?

    Коментиран от #12, #13

  • 7 pbdan

    23 4 Отговор
    Не бива да се прави паралел с правата на негрите в САЩ и на нашите сугани. Не са докарани на сила, от същата раса са, не са ни били роби. Имаме и други малцинства - арменци, евреи, турци, руснаци, напоследък и западноевропейци за чиито права не се говори. На запад дори някои заблудени смятат, че суганите са местните жители(както индианците в Америка, аборигените в Австралия) и ние сме в ролята на нашественици. Може би и у нас има такива заблудени
  • 8 иванчо

    34 1 Отговор
    Орбан е истински държавен глава.
    Не се усмихва лигаво лицемерно, не гледа да угоди на 'по-силния', на първо място е поставил непреходните християнски ценности, вкл. семейните ....
    Одобрява това, което одобрява!!!
  • 9 Госあ

    19 6 Отговор
    Ами унгарците не са вкарвали и продавали роби от Африка. Това са го правили Сащ и някои европейски страни. Така че, изобщо да не ни слагат на общ знаменател. Ние от Изток не се интересуваме от крокодилските сълзи на западняците и ще продължим да се справяме без роби. Каквито са емигрантите в момента - евтина работна ръка на капиталистите.
  • 10 Иван

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "No Exit":

    Баце четири години съм живял в Австрия, знам ги колко фронтова са. Подай г. зец са. Виждал ли си колко мюслита има в Виена, фрашкано. Даже и съдебен министър сложиха една мюслиманка.
  • 11 2121

    13 0 Отговор
    Виктор Орбан защити своя народ.Не се поддава на манипулации от тъпите сащ и противна Англия.В тези две страни има негри, мюсюлмани, араби цигани/индйци/лезбийки, гейдружинки, ЛГБТ, проститутки,гейпаради/.За разлика от тях Виктор Орбан се държи като Президент на Унгария.Съвсем точно и справедливо предпочете и закупи Руска ваксина.За разлика от Унгария България е на дъното.Президентът Румен Радев направи две големи грешки:Подписа пасквила Проект на Три Морета и защити престъпник Протасавич.Румен Радев направи и трета грешка лази пред президента на РСМ и не на последно място сгреши ,като осъди приземяването на самолета от Беларус.Такива грешки Президентът Виктор Орбан не е допускал.Уважение !Респекг!Продължавайте все така г-н Президент!Колкото до Румен Радев, той все повече прилича на глупавата Ек. Захариева и подлогата Б.М. Борисов.Е, как тогава България да върви напред?!И още:Защо ,няма оплакване в Международен съд/Хага/,след нахлуването в частно предприятие на 11.05.2021 г.на територията на Чешнигирово, от войници на НАТО.?Кой мълчи-Президента Румен Радев и Временното Правителство/преди него Правителството на ГЕРБ/?Докога, ще научаваме важни събития от други медии?!Има ли медии?Има ли Прокаратура?Какво правят чужди американска войници от НАТО ,в български частен имот?Каква е присъдата по международното право ,за този който прониква в чужд имот? Ако ,някой знае,правист, международник ,да даде отговор.Позор,за Българските власти!Нямате извинение!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ле ле

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "pbdan":

    Понякога толерантност се възприема като слабост..и пришелците умело се възползват от плодовете на демокрацията..правят каквото си искат..Орбан обаче твърдо срещу мюслимански имигранти..
Новини по държави: