Last news in Fakti

2 Юни, 2021 08:40 1 409 10

Великобритания отбеляза ден без жертви

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • жертви-
  • пандемия-
  • заразени-
  • локдаун

Цялата страна се радва да чуе тази новина

Великобритания отбеляза ден без жертви - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Във Великобритания няма нито един смъртен случай от COVID-19 за последното денонощие. Това се случва за първи път от март миналата година, предаде БНР.

Броят на заразените е 3165, което е по-малко от понеделник, но повече от преди седмица. Жертви няма и министърът на здравеопазването Мат Ханкок заяви, че "цялата страна се радва да чуе тази новина". Той отново призова хората да продължават с ваксинирането. Повече от една трета от пълнолетното население вече е напълно имунизирано. По последни данни 25 734 719 души са с две дози, а 39 477 158 са с първа доза ваксина или близо 75% от пълнолетното население.

Всичко това става на фона на загриженост от известно нарастване на случаите на заразявания, свързвани с новия индийски вариант на вируса. По принцип броят на жертвите е по-нисък през уикенда и първите дни на седмицата, тъй като има забавяне в статистическите данни, а този понеделник беше почивен ден на Острова. Въпреки обнадеждаващите данни учените продължават да съветват правителството да отложи пълното вдигане на локдауна на 21 юни, както е планирано. По-рано обаче премиерът Борис Джонсън заяви, че на този етап не вижда нищо, което налага промяна на плановете. Окончателното решение се очаква на 14 юни.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 7 Отговор
    Велика Британия не дава ЕЖЕДНЕВНИ Данни в СЗО.........От Къде имате такива данни??? Преди няколко дни имаха над 7000 хиляди болни на ден!Това го намерих,но сега няма данни!

    Коментиран от #3

  • 2 Не съм

    8 0 Отговор
    Фен на британците но.....

    БРАВО!!!
  • 3 Броят

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    На заболелите и починалите са две различни неща

    Коментиран от #7

  • 4 Псевдоним

    5 4 Отговор
    Някой поне не са ли го гръмнали с пистолет?
  • 5 панчо виля

    5 0 Отговор
    Браво ,но странно и много интересно!

    Коментиран от #8

  • 6 Хан Ко Брат

    4 6 Отговор
    Че то беше ясно. Идва топлото време, починалите и заразените рязко спадат. Ни можеш да държиш отново хората затворени при над 20 гр. Не се връзват вече на тези глупости. Но спокойно. От октомври отново ръст, отново индопакистаноюжнокорейскоконгоансковеитнамски щам и отново " препълнени " Ковид отделения. Това хоро за трети път ще се играе, но играчи все по- малко.
  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Броят":

    След,като започнаха ваксинацията Те и Руснаците спряха да дават ежедневни данни за Смъртност ,а англосаксонците и за брой вирусоносители!Имат голям опит в лъжите,от време оно!
  • 8 Васил от Льонеберя

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "панчо виля":

    Няма нищо странно и интересно. Британците не случайно са владели половината свят. Щото са по -умни от българите и щото се ВАКСИНИРАТ.
  • 9 Osman

    1 0 Отговор
    А Ганьо понеже е много умен е на първо място по смъртност от ковид на Балканите и на едно от първите места в Европа.
  • 10 Нюрнберг

    0 1 Отговор
    Само от официалните данни се отбелязва че от генната терапия анти ковид 19 са регистрирани в Америка 4000 смъртни случаи и 50. 000 увреждания за здравето и в Европа 7000 смъртни случаи и 365.000 увреждания . А колко има още прикрити, защото има и случаи на заплашени потърпевши да си мълчат, защото...
Новини по държави: