13 Юни, 2021 14:45 6 792 42

Военен конвой преминава през Европа

  • нато-
  • европа-
  • път-
  • армия-
  • сащ-
  • учение-
  • чехия-
  • унгария-
  • saber guardian 2021

Американски машини отиват на учение в Унгария

Военен конвой преминава през Европа - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Колона от американски военнослужещи и военна техника няколко дни ще преминава транзитно през Чехия и Германия, за да се включи в учение на НАТО в Унгария, съобщиха от Генералния щаб на военните сили на Чехия.

Конвоят включва над 200 единици военна техника и 600 военнослужещи. Колоните ще преминават късно вечер и рано сутрин, за да не пречат на цивилното движение по пътищата. Те ще се движат по автомагистралите от източната към западната граница на Чехия и ще пребивават на територията на всяка от посочените държави не повече от 48 часа.

в Унгария военните ще се включат в учението на НАТО Saber Guardian 2021. В него ще участват близо 13 500 военнослужещи от 16 държави, членки на Североатлантическия алианс и държави партньорки на блока.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    108 26 Отговор
    Веднага референдум за излизане от НАТО!
  • 2 русенец

    75 7 Отговор
    То и през Русе от два дни преминават военни конвои. няма значение дали е ден или нощ, силените са пуснати и от високоговорителите някой реве нещо нечленоразделно. Оставам с впечатлението, че военните полицаи са по-големи де*или от цивилните такива. През татово време конвоите се движеха безшумно, да не кажа направо тайно и основно с влакове. Явно влаковете ни вече не стават за това, но поне да не вдигат шум!

    Коментиран от #4

  • 3 Учения

    55 8 Отговор
    Тия не се ли научиха вече

    Коментиран от #37

  • 4 гост

    37 4 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Ама като преминават през Русе после накъде отиват, дали излизат от България в Румъния.

    Коментиран от #7, #14

  • 5 спя спокойно

    22 5 Отговор
    Бялата Златка ще ги спре.
  • 6 XXX

    70 13 Отговор
    Ами да, добре си направиха учението в България янките, сега отиват да омаскарят някоя друга държава. След влизането в цеха в Чешнегирово и падналия български изтребител със загинал пилот на американските "военни" трябва да им бъде забранено да влизат в България. Да си събират парцалите и да си ходят. Вън америте от българските военни бази. Ако не си тръгнат трябва да ги изгоним със сила.
  • 7 русенец

    57 7 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Не, в обратната посока са. Блокират движението , вдигат шум! Едва ли по новините ще покажат за хаоса, който предизвикват. Иначе към Румъния пътуваха преди около 3 седмици. Тогава 4 високо проходими военни машини дефектираха на международния път. :) Интересно ми е какво щеше да е ако се движеха по черни пътища. С една дума, да не дава господ да ни защитават, не могат да пристигнат където трябва!
  • 8 Адвокат

    67 14 Отговор
    Референдум за НАТО! Никой не ни е питал, искаме неутралитет, няма да воюваме с Русия-нашата освободителка!

    Коментиран от #20, #29, #32

  • 9 И Защо?

    35 9 Отговор
    Защо, трябва да подкрепяме събития от преди 80г. случващи се сега, т. с. САЩ и Западна Европа ОКУПИРАТ Източна Европа за война срещу РОСАЛАНИЯ(РУСИЯ) на Български език БЪЛГАРИЯ, нашата прародината на БЪЛГАРИТЕ - СТАРА БЪЛГАРИЯ. РУСИЯ е наследник СТАРА БЪЛГАРИЯ. Защо?
  • 10 Да качиш ....

    37 6 Отговор
    Да качиш военна тежка машина (танкове и БТР или БМП )на влак се иска и кураж...а такива военни днеска няма.Това да паркетници дето все нещо им пречи И ще воюват с руснаците....ха ха ха....ще ги разпардушинят. За протокола товарил съм лично тежка техника на ж. п платформи и тяхното укпепване (за да не ги изгубиш на някой завой).На Харманли в района на Приказките колко сме стояли да чакаме редът за товарене....и гледаме как турските гастарбайтери пътуват към Турция.

    Коментиран от #16

  • 11 Сандо

    30 8 Отговор
    И в същото време хора по света умират от глад,вкл. и в Хегемона.И ще се мъчат да ме разчувстват,че еди кой се гътнал по време на учения!Е няма как да стане.Военните са най-големите паразити на света,но колко много страни са принудени да подържат армии,наплашени от агресивните и алчни англосакси,да горят вечно в ада!

    Коментиран от #30

  • 12 Конвои

    24 7 Отговор
    Минават през колониалните оодЕТА
  • 13 уиски с лед

    7 32 Отговор
    Тук му е мястотото и сега му е времето мурзилажа да извади рубашки, гимнастьорки и брюки и да дере.
  • 14 русенец

    28 5 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Под дефектиране имам предвид строшени елементи от ходовата част. Изглеждаха тъжно и жалко. Нечий данъкоплатец е платил луди пари за тях, а те се трошат на първокласен път. Е, български първокласен път.
  • 15 Бесен Язовец

    21 4 Отговор
    Леко по пътищата памперсите ще преминават в колони!
  • 16 гост

    7 21 Отговор

    До коментар #10 от "Да качиш ....":

    E да де едно време беше друго,като излизахме с бойна тревога от един полк танкове 30-40 пристигаха на бойните позиции,предварително изкопани и подготвени,а след това авариралите танкове два месеца ги прибираха обратно,а бяха нови все на около стотина моточаса.
  • 17 Атлантида

    29 5 Отговор
    Колони тирове и единични бройки стари зилове и урали задръстват и българските шосета и проходи. Всички са луднали да изпълняват наставленията на краварите за тренировки и превъоръжаване. Целта е да се демонстрира остарялата техника и да се купува американско ОРЪЖИЕ ! В следствие на това пострадаха и загинаха български военни в мирно врема, а краварите не си оцапаха и ръцете даже. Нас НАТО не ни е нужно, Трабанчев вкара България в тая клоака, а сега не смее да се обади.
  • 18 Професора

    21 4 Отговор
    Леле амирикацити ще минавт по пътищата на ЕС ще участват амирикацити в учението ПАМПЕРС 2021 ЧАСТ - 3!!! Те половината шофьори ще бъдат, не учение, а авто изложение на скрап!
  • 19 хамъри

    31 3 Отговор
    Никой на пише за Хамъра катастрофирал на магистралата до разклона за с. Слънчево преди Варна вчера след обед ? Натрошени табели , обърнат срещу движението краварски боклук. Димна завеса пред мисирките !
  • 20 Боже

    6 23 Отговор

    До коментар #8 от "Адвокат":

    Я,стига си плямпал!Аман от гъ.....ци!!!

    Коментиран от #22, #28

  • 21 Нашите Ф-ки

    17 3 Отговор
    Ще бъдат с по 10 черни кутии за да ги намираме по лесно.

    Коментиран от #23

  • 22 Ежко Бежко

    26 5 Отговор

    До коментар #20 от "Боже":

    Ти искаш да воюваш с Русия ли? Ми иди в Донбас, ние сме приятели с руснаците. Ако на теб ти се воюва прав ти път.
  • 23 Лети ли рапторчето?

    16 3 Отговор

    До коментар #21 от "Нашите Ф-ки":

    Те специално за Бг ЕФките ще се уууникални затова Боко ги плати на тройна цена защото ще са уууникални като интелеката мууу..
  • 24 дявола

    17 3 Отговор
    Да си правят учения във Америка, как се научиха да ползват чужди земи за тяхната простотия.Както влязоха във фабриката по погрешка нали не свалиха и Миг29 по погрешка

    Коментиран от #34

  • 25 Фен

    13 2 Отговор
    А Винетки имат ли ? Или са освободени от тях и с какво право се движат?
  • 26 Три морета

    3 6 Отговор
    Няма лошо Искаме и при нас
  • 27 барчо

    18 2 Отговор
    Тези учения много ми приличат на некоректна реклама!!! Демек, нищо общо с цената, продукта и качеството в действителност. Ние сме това, ние сме онова, най-силни, най-велики, но когато започваш да ползваш, се оказва, че освен насоката, няма нищо общо с истината. През 2017 г на учението „Noble Jump“ в Румъния всички български войници отказаха да стрелят срещу въображаемия противник, а именно - други войници облечени в руска униформа. Тук говорим само за учение, а не за пряк конфликт. При пряк конфликт, който евентуално ще се води на територията на Русия не ми се вярва нито една европейска държава да успее да прати собствените си войски там. Тези учения са само харчене на народна пара и без никакъв положителен резултат. Никой, ама никой, освен някои платени лумпени не е готов да си жертва живота в името на маститите богаташи. А както се знае, платените при първата трудност ще хвърлят оръжието си и ще предадат и майчиното си мляко, ако не за пари, то за да запазят жалкия си животец.
  • 28 Гледай ти

    12 3 Отговор

    До коментар #20 от "Боже":

    сороснята станала много ербап!!!Бургазлии ви изтърваха тоя път!
  • 29 Реалист

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Адвокат":

    Аха и ти си педро:) сам не можеш да се пазиш трябва друг да те пази:) ама за пазенето се отплащаш с надупване:)
  • 30 барчо

    12 2 Отговор

    До коментар #11 от "Сандо":

    И си прав и не си прав. Щом съществуват държави и държавни граници, независимо колко далеч от теб, без армия нито една държава няма да просъществува и един ден. Тя ще бъде нападната дали от съседна, несъседна, друговерска на момента като повода е без значение. Така че без армия, няма държава. Друг е въпроса вече тази армия дали правилно усвоява парите или просто ги присвоява, без да има желания ефект. Простия пример е НАТО и Русия. НАТО с няколко пъти по-многобройна армия, хиляда американски военни бази по света, военен бюджет, който е по спомени над 50 пъти по-голям от този на Русия са догонващи. При положение, че няма сравнение между икономиките като общо на натовските държави и тази на Русия. Ако във военно отношение НАТО превъзхаждаше Русия, то много отдавна да са отнели Крим от Русия и да са приключили с Донбас и Логанск в полза на Укрия. Руските войски да са натирени от Сирия и т.н. Да, ама не. Тази разлика се нарича по два начина. Ефективност или кражба в особено големи размери.

    Коментиран от #33

  • 31 българина

    0 2 Отговор
    всички на колене пред Халифа докато минаеа чрез колониите
  • 32 Моряка

    12 2 Отговор

    До коментар #8 от "Адвокат":

    Много точно,колега,но трябва да го извоюваме.До този момент открито и категорично,това го заявяват само от партията "Възраждане".Останалите или примират за НАТО,или си правят оглушки,като пишман патриотите и БСП,чиито електорати са твърдо за излизане от НАТО и за възтановяване на Армията,която американците сведоха до карикатурен минимум.

    Коментиран от #39

  • 33 любител

    8 2 Отговор

    До коментар #30 от "барчо":

    абсолютно си прав и при военните е като в Б-я краде се като за световно.за това и ние сме на това дередже а краварите са светлинни години във въоръжението след русия.
  • 34 Моряка

    10 0 Отговор

    До коментар #24 от "дявола":

    Не,колега,МИГ 29 е чудесна за времето си машина,около 15-тина години по млада от Ф16.Почти сигурно е,че МИГа се е самосвалил от задействаната ракета.Проблемът е,че изтрелваме боеприпаси от преди 30-40 години,с голяма вероятност за произшествие.Както в случая.Не слушай парвенютата от Атлантическия Паси змиярник,които ревнаха срещу МИГовете и Русия.( в лицето на набедения от медиите за военен експерт и говорител на Атлантиците,а по същество обикновен военен журналист,за вършил военно политическото училище в гр.Лвов,СССР, Васето Данов.
  • 35 истината е

    7 0 Отговор
    Разлика в културите,в България турските военни конвои на път за Ръмъния и обратно минаха през деня,образуваха след тях колони от по 100 коли през деня спираха където поиска,аварираха влязоха уж по погрешка в центъра на Русе,тросто дива работа.Да видят цивилизованите какво правят.
  • 36 Аааа...

    7 1 Отговор
    Споко, бе... ми те пак ще се изгубят. А за 'къв чеп, минават през Европа за да стигнат до Унгария? Перчат се , батко... смотаняци
  • 37 Виц от архивите

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Учения":

    Когато Господ е раздавал акъла на хората, военните са били на учение.....
  • 38 Брендица

    7 0 Отговор
    В България самолет падна, а в Унгария какво ли ще падне? САЩ-садисти атакуват щит
  • 39 барчо

    9 1 Отговор

    До коментар #32 от "Моряка":

    За съжаление никой няма да допусне изобщо да се организира референдум за подобен въпрос. Що се отнася до партия Възраждане набързо могат да я обявят за незаконна и да изчезне от полезрението. Времето е просто такова. Преди 1989 г Запада беше демонизиран и сега виждам, че е имало основателни причини, сега се демонизира Русия и се отрича абсолютно всичко, което по онова време е правено за народа. Убедил съм се от разговори с много от подрастващите родени след 1985 г нищо не знаят за тогава и действително и е набито в главата, че комунистите едва ли не са набивали различно мислещите на кол и бесени по площадите. Купонна система, глад, мизерия, престъпност и т.н. Медиите си вършат работата отлично за избелване на мозъците.
  • 40 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор
    Аааа,ето защо правим МАГИСТРАЛИ!!!!!
  • 41 IVAN

    0 0 Отговор
    И ВСЕ ПО- БЛИЗО ДО РУСИЯ ,ЗАЩО???
  • 42 въпросче

    1 0 Отговор
    АМЕРИКЕЙШЪНЦИТЕ ЩЕ СЕ НАБУТАТ ЛИ В НЯКОЕ УНГАРСКО ПРЕДПРИЯТИЕ УЖ ПО ГРЕШКА,ТА ДА ГИ ХОКА ОРБАН?