Last news in Fakti

19 Юни, 2021 10:11 3 568 35

САЩ замразиха военна помощ за Украйна

  • сащ-
  • украйна-
  • военна помощ

Съветът за национална сигурност на САЩ спря изпълнението на плана след намаляване на напрежението по границата между Украйна и Русия

САЩ замразиха военна помощ за Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Белият дом щеше да предостави военна помощ на Украйна в размер на 100 милиона долара, но промени плановете си. Това съобщи "Политико".

Според източниците на изданието подготвеният пакет от мерки за помощ включва, наред с други неща, доставката на смъртоносно оръжие за Украйна. По-специално беше разгледана възможността за предоставяне на страната на системи за ПВО с малък обсег, огнестрелни оръжия и противотанкови оръжия.

Съветът за национална сигурност на САЩ спря изпълнението на плана след намаляване на напрежението по границата между Украйна и Русия, както и преди среща между американския лидер Джо Байдън и руския президент Владимир Путин, която се проведе в Женева на 16 юни .

Както отбеляза един от събеседниците на "Политико", възможността за предоставяне на помощ на Украйна все още не е напълно изключена.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихи

    84 3 Отговор
    Или Путин му обясни, че ако почне да въоръжава хохлите, следва нова атака и размазване на укрите
  • 2 нашия

    84 3 Отговор
    украинците не разбраха ли .че са никой и американци и руснаци ги използват за размена монета в техните си игри и в собствен интерес......наивници....казах им го преди майдана
  • 3 Kcanba

    74 3 Отговор
    макак така соросня!!??
    Нали щеше да марширувате на Червения площад??!!
    Сега какво стана с марионетъчният нацистки режим в Киев - прелъстени и изоставени!!!
    Изпокараха се с ЕС, настроиха целият свят срещу себе си!
    Ядоха боя от миньорите в Донбас, терористично свалиха малазийския боинг с 300 пътници, терористично обезводниха и обезточиха Крим.
    А сега???
    Май дядя Вова ще ви принуждава към мир. Някоои ще висят по тролейните стълбове, че украинският народ много им набра
  • 4 русенец

    70 2 Отговор
    То и от Бундесвера им бяха подарили автомобили и друго оборудване. За няма и седмица всичко се появи в сайтовете за продажба.:) Украинците са доста добри в това.
  • 5 хаолоиден

    63 2 Отговор
    Американците нещо не им стиска.Големи усти имат май само и дотам

    Коментиран от #8

  • 6 КОНТРАТА

    60 2 Отговор
    Не са се отказали сами, а президента Владимир Путин ги заплашил с кютек!
  • 7 Хахах

    65 2 Отговор
    Изглежда Путин е победител от срещата.
  • 8 нашия

    51 2 Отговор

    До коментар #5 от "хаолоиден":

    те англосакса не обичат да вадят горещите картофи със техните си ръце-винаги изпозват маши
  • 9 Украинеца

    28 2 Отговор
    Тогава само СССР и Кремъл!
  • 10 Амчи да...?!

    45 0 Отговор
    Що Байдън да си хаби бюджета,като оня-Зеления комик,заяви гордо от комичната сцена...-,,Украйна ще стане най-мощната армия в Европа"...
  • 11 Гъзюхина от Киев

    37 1 Отговор
    С тая и без тая помощ руснаците пак ще ни лумбат!
  • 12 Сесесере

    3 48 Отговор
    Русофилнята се подмокря!

    Коментиран от #14

  • 13 А бе нещо...

    49 2 Отговор
    ....вече на два пъти укритие получават американски удари под кръста...?!Първият път с декларацията на САЩ,че няма да налагат санкция на ,,Северен поток"...!И сега пък с това стопиране на военна помощ за тях...!Май хохлите много бързо си повярваха,че са решаващ фактор,а всъщност горките са разменна монета между двамата големи играчи-САЩ и Русия...
  • 14 Ясно!

    18 3 Отговор

    До коментар #12 от "Сесесере":

    Разбрал си,щото езика ти е заврян там...отдолу на- ..,,русофилнята"...😉😃😂🤣😆...!
  • 15 Монгола

    31 1 Отговор
    Сороснята отново разочарована!
  • 16 GnG

    26 0 Отговор
    Русия каза, Украйна за нас е ЧЕРВЕНА ЛИНИЯ !
    НАТО в Украйна, означава ВОЙНА !

    Ако всички СЪСЕДНИ държави си вземат от Украйна, териториите, които са им ПРИНАДЛЕЖАЛИ от както свят светува до 1917 г. от Украйна няма да остане НИЩО !
  • 17 dron

    3 42 Отговор
    Руският трол пак не разбира. САЩ са казали на путя .че а е дислоцирал пушечно месо, ще има груз 200. Естествено путя е бил отбой и е бегал
    обратно при москалите да се занимава с лукашенко и оня дето не му произнася името.Толкова е просто...

    Коментиран от #25, #31

  • 18 1357

    30 3 Отговор
    Голям страх!Сащ се страхуват от Русия.То си е за страх.Недоразумението Байдън,с листчето написани въпроси и отговори, може би ,в момент на просветление,разбра, че една на Империя, като Русия,не може да говори каквото и както му дойде на ума.Украйна прилича на РСМ.Те са руснаци ,но като нашите македонци/чисти българи/,говорят лъжи,за своя произход.На тъпите сащ, някой по-умен от тях им е обеснил,че с Русия се разговаря с респект, уважение, спазване на Минските и други договорки и не се "плямпа на аба".Самата среща Вл. Вл. Путин, Президент на Русия и Байдън,Президент на сащ,беше комична от страна на сащ, и достойна, точна, адекватна от страна на Вл. Путин.За излагането на сащ,не е нужен коментар.От Джон Кенеди ,насам в сащ винаги се излага.Но Джон Кенеди, въпреки своите качества, още повече, че е католик/в сащ има около 30 престъпни секти/,беше виновен за Корея и Виетнамската войни.Знаем как завърши-погром на сащ. .Русия/Съв. съюз/предостави оръжие на виетнамците.Помогна им. След тази престъпна война ,употребено беше НАПАЛМ/Хитлер ,не си го е позволил през ВСВ/от сащ.Всичко е побликувано и може да се види.Въпросът беше за Украйна:Русия и Украйна ще се справят с този проблем.Няма нужда от намеса на колониална и робовладелски сащ.Да си гледат убийствата, войната бели-негри.Няма да се учудя ако Белия дом бъде прекръстен на Черния дом.За изоставаща страна, като сащ е препоръчително ,да си гледа в чинията и да не се меси,защото я чака пълен провал.
  • 19 факт

    21 1 Отговор
    Не може държава от мелези като Сащ да казва на еднородните държави какво дамправят
  • 20 1234

    26 1 Отговор
    Пази Боже уса да те подкрепя, или да ти е съюзник! На нас ни наложиха санкции и целокупната евроатлантическа пасмина получи колективен оргазъм! За самолета не ми се говори.
  • 21 У крайо

    16 1 Отговор
    Украинците използват и говорят на старобългарски диалект...!!
  • 22 Иван

    22 0 Отговор
    Укрите и макетата са за лудницата.

    Коментиран от #30

  • 23 не може да бъде

    17 0 Отговор
    Спирането на американската помощ за Украйна -временно или не -е един щрих ,може би дребен,за резултата от срещата Байдън -Путин. Възможно е това да е направено за намаляване на напрежението.Но е възможно и да е станало заради поясненията,които Путин е дал на Байдън за Украйна.Аз лично съм съгласен с твърденията на тези експерти,че Украйна като държва още не се състояла,главно защото там няма нация,има само едни кресливи националисти ,които се представят за нация!И тя ще бъде още дълго време само една мека тъкан,която свързва Изток и Запад.И противоположните гравитации просто ще разкъсат тая мека тъкан.Убеден съм ,че за самата Украйна и нейното разнородно население е най-добре да има конфедерация и всяка конфедеративна единица да избере сама пътя си !
  • 24 любопитен

    26 0 Отговор
    Значиии, кво викате? Бай Дън набил шушоните на Путин? А козячета, кво стана бе душички?
  • 25 233

    14 0 Отговор

    До коментар #17 от "dron":

    Вярваш ли си?Плюхте си на петите като видяхте гьосата неокастрена!
  • 26 Винчестер срещу стрела

    16 0 Отговор
    Краварчето друга победа не знае..
  • 27 УКРИТЕ, са като Макетата! "Хвалете ме

    5 1 Отговор
    УСТА, ЩО ИНАЧЕ ЩЕ ТАКОВАМ У ВАС"Наподна поговорка!
  • 28 6A13TT

    14 0 Отговор
    По-добре е за самите хохли. Ако им бяха дали оръжие, щяха да затънат още повече.
  • 29 Перо

    12 0 Отговор
    Сега за Украйна ще има помощ розови страпони от чичко Шорош с гравиран поздрав на един бивш БГ преЦедент от Гоце Делчевско!
  • 30 Драган

    9 0 Отговор

    До коментар #22 от "Иван":

    Укритие и макетата страдат от един и същ синдром...!Синдрома на безмерните национализъм и грандоманщина,без реалното им покритие...
  • 31 Аааа не!

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "dron":

    Не може да е по-просто от...теб...?!
  • 32 между редовете

    11 0 Отговор
    Украйна е бита карта. Краварите се пробваха да я колонизират за да лапат пари от руснаците за преноса на руския газ през украинска територия но СП2 обезмисля цялата афера. Затова и няма смисъл вече да наливат пари в Украйна.
  • 33 не може да бъде

    2 0 Отговор
    За това замразяване на военната помощ има обективни логични предпоставки,но в американската политика напоследък няма нито обективност,нито логика.Не е ясно и в какво точно се състои това замразяване.Затова можем да направим и някои предположения.
    1.Замразяването е направено като отмъщение за уволнението на Хънтър Байдън от "Бурисма".
    2.Помощта е замразена от Петров и Боширов-открили са я къде се намира и са я замръзнали/замразили с някакъв реагент от рода на Новичок!?Просто са я превърнали в буца лед!
    3.Помощта изобщо не е замразена и това е фалшива патица за проверка на реакцията на публиката -Белият дом има нужда от такива новини .за да дисциплинира Украйна !?
  • 34 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    2 0 Отговор
    Личи си, че Вова е набивал канчето на Rolling Joe
    преди 3 дни в Женева...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.