Last news in Fakti

28 Юни, 2021 23:11 1 993 13

Чавушоглу: Турция единствена в НАТО се бори с терористите от "Ислямска държава"

  • мевлют чавушоглу-
  • турция-
  • сирия-
  • ислямска държава

Въпреки отстъплението на ДАЕШ обаче групировката, както и преди, продължава да представлява заплаха за света, каза турският външен министър

Чавушоглу: Турция единствена в НАТО се бори с терористите от "Ислямска държава" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турция е единствената страна в НАТО, която реално се бори с терористите от "Ислямска държава", заяви днес турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, цитиран от Анадолската агенция.

Чавушоглу, който пристигна в Рим за участие в срещата на коалицията, ръководена от САЩ срещу "Ислямска държава", посочи, че е парализирана финансовата и планова структура на ДАЕШ, която би позволила на групировката да извърши широкомащабно нападение, предаде БТА.

Досега са неутрализирани 4500 бойци от "Ислямска държава" в Ирак и Сирия. Блокирахме повечето финансови източници за тази терористична организация. Турция от самото начало бе активен член на коалицията за борбата срещу "Ислямска държава".

Въпреки отстъплението на ДАЕШ обаче групировката, както и преди, продължава да представлява заплаха за света, каза турският външен министър.

Той обърна внимание и върху неправилните методи, използвани при борбата срещу ДАЕШ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хип хип ура

    3 14 Отговор
    То пък е една борба, свободен, класически стил.....! Нека по силният победи на тепиха !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Котката на Шрьодингер

    13 9 Отговор
    Чавуш на турски означава службогонец. Оглу е син на. Но в случая този май е прав

    Коментиран от #5

  • 4 Мазни курбани

    14 17 Отговор
    Те ги спонсорираха... После воювали срещу тях!????... Светът вече е толкова лъжовен! Турците Изнесаха заводите на Сирия... И изградиха всичко в техните градове... А от крадения нефт вложиха стедствата в стройтелството. Нагла работа..борили се..
  • 5 5иция

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Котката на Шрьодингер":

    Защо баламосваш хората дори ГОГЛЕ ТРАНСЛАТОР превежда ЧАВУШ като СЕРЖАНТ. Ако на български се опиташ да кажеш че Сержант означавало СЛУЖБОГОНЕЦ пак не си прав изглежда че маниполираш общественото мнение.
  • 6 КОЙ

    6 18 Отговор
    Кюрдите /с Америка/ ще им покажат къде зимуват раците

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кемъл 120 мм😁

    3 6 Отговор
    И единствена от НАТО извозваща цистерни с безплатен петрол към Турция.Колоните с камионите цистерни са ги снимали на видео от космоса 😁

    Коментиран от #10

  • 9 бушприт

    2 0 Отговор
    Моше и Исак са на фронта.
    Моше е смъртно ранен и моли Исак:
    - Моля те, Исак застреляй ме, да не попадна жив в ръцете на врага!!!
    - Не, не мога! Ти си ми най-добрият приятел. Освен това и патроните свършиха!
    -Виж, трябва да имам един патрон в джоба. Ще ти го продам!
  • 10 Хи их хи

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "Кемъл 120 мм😁":

    Рашките направо им ги думнаха! То затова Ердо се направи на мАж и изнервен им думна самолета! И после няколко пъти на килимчето в Кремъл. Разглеждаше едни портрети, докато чакаше императори и си мислеше: Ай да се е*а и простата чалма!
  • 11 Турчин

    6 1 Отговор
    Европа и особенно балканските страни са изключително късметлий,че такава мощна държава е между тях и ДАЕШ и терористите от Азия и Африка. Със сриването от юдеите на държавността в Ирак,Сирия и Либия милиони бяха избите, още по-вече прокудени от домовете си от страна на изкуственно създадени организаций в лабораторийте на Тел Авив и Вашингтон и днес тези немили и недраги хора са световен проблем. Това е и показател за "доброжелателите на Турция",че когато се срине една държава под руините й остават много други и си патят. Турция е единственната държава която се бори гърди в гърди с тероризма въобще и е единственната държава която искренно иска справедливост и мир по тези изтрадали земи. Точка.

    Коментиран от #13

  • 12 Турчин

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "КОЙ":

    Един човек трябва да знае какво си пожелава. Но говоря за ЧОВЕКА а не за простака и идеота,който да не знае,че когато пламне плевнята на комшията ще изгори неговата къща. Но какво да се прави? Едиственната нородопсихология която се гради на " Я не сакам я да съм добре, я сакам Вуте да е зле" е българската. За съжаление е така. Ако на Турция й се случи нещо твоята малинкая държавичка ще остане под-руйните й бе амсалако.Няма смисъл от по-дълъг коментар.
  • 13 Любен

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Турчин":

    Прав си човече. Повярвай ми, повечето Българи са наясно с казаното, НО не забравяй, че юдеите (евреите) умело се преструват и на Българи и на Турци, Американци, Румънци и т.н. Прави разлика между "евтина" еврейска пропаганда насаждаща омраза и истината. Най добрият пример са набезите срещу католиците - инфилтрирани евреи педофили се активират периодично представяйки го като поредното разкритие. Аналогични са действията срещу мюсулманите. Когато нещо гръмне, НИКОЙ не търси в еврейския квартал... ;) Ето ти един цитат, беше ми казано в прав текст без заобикалки от евреин: "Или ще става както ние искаме или отиваме към атентати!" На тази земя има САМО ЕДНО ЗЛО, вече всеки знае името му!
Новини по държави: