Last news in Fakti

7 Юли, 2021 16:22 3 187 21

Китай се превърна в супердържава

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • китай

Това обяви Александър Вучич

Китай се превърна в супердържава - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сърбия ще продължи укрепването на партньорството с Китай. Това обяви сръбският държавен глава Александър Вучич, цитиран от Пинк.

Държавният глава поздрави ръководството на страната. Припомни, че Китай от развиваща се страна се е превърна в супердържава.

Според него няма друга група, която да се похвали с успехите на Китайската комунистическа партия. Вучич припомня за излизането на бедността на огромна част от гражданите на страната.

Според него китайските управляващи са успели да освободят творческата енергия на своята държава. Сърбия продължава да е верен приятел на Китай.

Вучич обяви, че страната оглавява най-голямата социална програма в международен план. Посочва се, че така се гарантира многостранност за суверенните държави.

Китай осигури нова енергия за сръбската икономика и вяра в напредъка.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 И после

    26 16 Отговор
    питайте дали искат в ЕС и ако не щели да се разпаднат и пропаднат без великата "помощ" на ЕС.С Русия и Китай,сърбия няма как да е зле,а ние само можем да им завиждаме.

    Коментиран от #5, #16

  • 3 Браво,

    14 16 Отговор
    Вучич, давай Вучич, той и ренегата Заев те следва!!!! Сега след като отчете, че благодарение на ККП се коренят всички успехи на китайския народ, остана да реабилитираш сръбската юго комунистическа партия, та да видят чиновниците в ЕС за какво иде реч!!!!??? Белким се усетят, че и македонските пудели ви следват и може би едва тогава ще разберат защо България държи на ветото си да РСМ, а и след време и на вас !!!! Вие от едно време се хвалите че цицате от две майки, само че скоро време ще усетите що е бащина кърма!!!
  • 4 Димитър

    7 18 Отговор
    Сърбия нека си задълбочава връзките с Китай и Русия, ама трябва да е блокирана от ЕС , та да видим кво ще прави .
  • 5 Димитър

    7 11 Отговор

    До коментар #2 от "И после":

    Глупак
  • 6 Реалист

    8 26 Отговор
    Тоя с уродливата мутра кви глупости бращолеви.
    Пробутва новата ПР пропагандна акция на ККП, за симпатичната панда.
    САЩ и другите развити страни им направии икономика чрез евтиното производство.
    Само около крайбрежието е добре, на вътре в страната е смрад.
    Каква творческа енергия, те не спряха да крадат интелектуална собственост.
    Вучьооо, Вучьо.

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Спиро

    12 6 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Да те и у реалиста! Понеже ние сме със САЩ та прокопсахме страшно. Върнаха ни в 5ти клас големите демократи.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Скоро Китай....

    11 5 Отговор
    Китайската компартия ще наложи глобален комунизъм (hi tech цифрова диктатура) докато малоумниците еврейски олигарси управляващи бялата раса продължават да поддържат конфликт САЩ - Русия до пълен икономически край на двата блока и оставане на Китай + обединените Азиатски Китайски съюзници единствена супер сила на планетата.......

    Коментиран от #15, #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Страните от НАТО.....

    5 3 Отговор
    САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Британия , Канада и ЕС се водят умишленото към крах от прокитайските си президенти протежета продаващи всичките ресурси и недвижимост в страните си на Китайски агенти на компартията представящи се за "инвеститори" и закопаващи умишлено страните си с ниска раждаемост,заселващи азиатски и африкански ОКУПАНТИ представящи се за "бежанци"!

    Коментиран от #20

  • 14 ДОЙДЕ КАПИТАЛИЗМА ПРИ ТЯХ

    0 7 Отговор
    И СЕ ОСЪЗНАХА...С ТИЯ ПРИРОДНИ РЕСУРСИ И РАБОТНА РЪКА........МИНАХА И РУСНАЦИТЕ
  • 15 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "Скоро Китай....":

    Ша наложи дръжки !!! За всички русопитеци дето припадат тука по измислени опорки !!! В Китай комунизъм отдавна НЯМА и няма да има ! НИКОГА вече !! Ако сте забравили за комунизъм трябва ЛИПСА на частна собственост , пълна власт на държавата на средствата за производство , липса на класи и разслоение на обществото и т.н. !! Ако сте забравили прочетете си любимите другари от Маркс и Ленин насам !!! В Китай има държавен олигархичен капитализъм с управляваща класа , наричаща се за благозвучие комунистическа !! С ПЪЛНА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ и дори със собственост на чужди граждани и компании на китайски фирми и земя !!!! И самите те се кълнат , че се стремят към пълна ПАЗАРНА икономика , какъв комунизъм , какви 5 лева !! И какво толкова са постигнали , със 1,5 милиарда население имат икономика за 14 трилиона , а САЩ със 350 мулиона имат такава за 22 трилиона !!!!! На глава от населението Китай има ПО-МАЛЪК бвп от България !!! И още дълго ще е така !!! За да стигнат нивото на средно развита западна държава , трябва да имат икономика за 90 ТРИЛИОНА !!!! 6 ПЪТИ по-голяма от сегашната и с 20 % по-голяма от тази на целия свят в момента !! Знаете ли кога ще стане , НИКОГА , хахахах !!!

    Коментиран от #17

  • 16 Ххх

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "И после":

    Колко ти плащат да ги пишеш тея глупости бе русолизец ? С русия нямало как да бъдат зле ?! Ти наясно ли си ,че НЕ съществува държава на тоя свят която да е била с русия и да е добре ? Пример са всички държави от източния блок,всички бивши соц страни,Северна Корея ,бившата източна Германия,Куба,Венецуела и.т.н..Посочи ми една държава която да е добре в момента ! Няма как да си с русия и да си добре ,при положение ,че самите руснаци тънат в мизерия и изостаналост.Русия е майка на мизерията.По-качество на живот ,руснаците са много зад България дори,ама то какво да им обясняваш на подобни продажни лакеи като тебе.Колкото до ЕС ,сърбите се натискат да влизат там,но такъв троянски кон не ни трябва.Малко ли сте ни вие русофилските предатели ,че и тея да влизат в ЕС.Да си ходят там в евразийския съюз на икономическите недоносеници начело с най-големите мижитурки руснаците и да се не бутат в белия и богат свят.
  • 17 Ххх

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Китай е комунистически само на думи.В Китай властва ДИВ капитализъм.Първо ,че комунизмът не може да съществува в свят на демокрация и второ това е провален режим и е нещо което Китай го осъзнаха и захвърлиха още през далечната 1971г.Ако Китай беше комунистически никога нямаше да е стигнал дори до това развитие което е в момента.Просто комунизма не позволява подобно нещо.Щяха да са държава като Лаос и това е.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ARGON

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Скоро Китай....":

    Прав си. Еврейските глобалисти, които управляват бялата раса ни саботират и обезсилват. Евреите подариха западните технологии на китайците, както и преместиха западната индустрия в Азия, и скоро действително жълтата раса може икономически да завладее планетата. Жалка картинка.
  • 20 ARGON

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Страните от НАТО.....":

    Не са про-китайски, а про-еврейски. Почти всички ЕС президенти са евреи, подкрепяни от еврейски олигарси и банкери.
  • 21 Грух

    0 0 Отговор
    ФАЩ са вече бита карта. Факт. Който е с тях - губи.
Новини по държави: