Last news in Fakti

22 Юли, 2021 12:32 3 807 12

Италианският висш здравен институт: Ваксините не защитават на 100%

  • италия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • рискове-
  • факти-
  • ваксини-
  • ваксинация-
  • смъртни случаи

Важни неща, които трябва да се знаят за ваксините

Италианският висш здравен институт: Ваксините не защитават на 100% - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ваксинацията срещу COVID-19, както се случва при всички други ваксини, не защитава на 100% ваксинираните лица. Това обяви Италианският висш здравен институт (ISS), предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa).

Понастоящем знаем, че ваксинацията срещу COVID-19, ако се извърши пълният ваксинационен цикъл, предпазва 88% от инфекция, 94% от хоспитализация, 97% от постъпване в интензивно лечение и 96% от фатален изход от заболяването, посочиха от Италианския висш здравен институт.

Следователно е възможно да има ограничен брой случаи на инфекция, прием в болница, прием в интензивно лечение и смъртни случаи дори сред ваксинирани, но в изключително по-малък брой в сравнение с тези, които не са ваксинирани, посочиха още от здравния институт.

От ISS призовават населението да се ваксинира, за да се ограничи разпространението на коронавируса и възможността от фатални случаи. В Италия до момента са поставени близо 63 милиона дози, а напълно ваксинирани са близо 28 милиона души, което се равнява на 45% от цялото население на страната.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    25 4 Отговор
    Заглавието трябва да е друго: Ваксините не значат 100%, че ще се заразите, има надежда за вас.
  • 2 Анрю Кауфман

    53 4 Отговор
    Ваксините не защитават от нищо, просто ви правят имунните системи нефункциониращи. Хората не могат да разберат, че кашлица, температура, потене, повръщане, диария са полезни неща, които се задействат при опасност за организма. Знаете ли, колко ще издържите без имунна система, без буустери?
  • 3 нашия

    38 2 Отговор
    а сега ако ни кажат и какъв е процента на увредените и какви увреждания и странични ефекти има ще можем да преценим дали да се или не ....ама няма да го кажат второто ...защо ли???!!!!
  • 4 Верно ли

    25 5 Отговор
    Значи процентната смъртност ваксинирани/неваксинирани - една и съща. Та за какво беше цялата гимнастика? Умишлено всяване на страх и паника!

    Коментиран от #5

  • 5 Защо?

    19 3 Отговор

    До коментар #4 от "Верно ли":

    Каквото и да си говорим, първо става дума за пари, много пари. Вероятно и нещо друго.
  • 6 Счупи тъпомера

    19 3 Отговор
    Досега обаче виждаме, как ваксината предизвиква 80% заболеваемост.
  • 7 Гошко

    13 3 Отговор
    Ако с информация се включат и други здравни институти по света ще се окаже, че половината население на планетата се е боцкало за спорта. Ноо... Има едно НО... Повечето държави няма да признаят дали изобщо има ефект от тая ваксинация, защото ще им отрежат парите и отиде коня в реката. Ясно е, че става въпрос за многомилиарден бизнес, който не се затрива просто ей така...
  • 8 😷😷😷

    12 2 Отговор
    То се видя в Израел, колко "защитават", просто другите държави не искат да си признаят! А статията е евтина манипулация " ваксините не защитатават на 100%, ама вие сериозно ли ?
  • 9 Хахаха

    14 2 Отговор
    Засега само две държави изнесоха статистика за заразени сред ваксинираните /сигурен съм, че са понамалили доста процентите/ - в Израел 40% от новозаразените са ваксинирани, във Великобритания - 60%. В Италианският висш здравен институт сигурно работят калинки като нашия гадател Витанов.

    Коментиран от #11

  • 10 Миро

    14 0 Отговор
    Една година и половина вече и никой не дава пълна информация за нещата с този вирус. Експертите казаха в началото че всеки корона вирус има 2 пика и започва да изчезва. Появяват се мутации но са по малко опасни. Случва се друго обаче и никой не казва защо. Делта мутацията била много по заразна. Ок. Довежда ли до усложнения повече или не? Довежда ли до по голяма смъртност? Статистиката която се дава за брой заразени показва че към днешна дата броя на заразените в страни с повече ваксинирани расте драстично. Защо има нов пик на заразените? Има и други въпроси на които никой не дава отговори за съжаление.
  • 11 ЕВРО НЮЗ

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хахаха":

    Снощи един журналист показа формуляр придружаващ пратка,, ваксини ", където производителя ясно е написал ПРЕПАРАТА НЕ ПРЕДПАЗВА ОТ КОВИД -19.. За какво ми говорят мисирки, рекламни агенти, трафиканти и оня екстрасенс Витанов
  • 12 Паразит

    7 1 Отговор
    Очевидно, италианския институт знае всичко за "ваксините" та и ръсат акъл наоколо.. Не бяха ли те с колоните от камиони с трупове ... !?
Новини по държави: