Last news in Fakti

23 Юли, 2021 21:40 2 109 9

Загинали при наводнения и свлачища в Турция

  • турция-
  • наводнения-
  • жертви-
  • загинали-
  • свлачища

Правителството е отпуснало помощ в размер на 350 000 долара

Проливни дъждове предизвикаха наводнения и свлачища в черноморската част на Турция. Шестима души са загинали и двама са в неизвестност. Засегнати са две североизточни провинции, една от тях в бедствено положение от средата на месеца, предаде БНТ.

Любителски кадри, качени в местен уебсайт, показват как селска къща в провинция Артвин рухва и е отнесена от придошлите води на река Архави. За щастие тук няма пострадали хора, но пътищата в района са наводнени и много села са откъснати от света.

Турското вътрешно министерство разпространи кадри от спасяване на хора с гумени лодки - единственото средство, което може да се движи по превърнатите в канали улици на този град. Около 200 души са евакуирани от наводнените им домове.

По-тежко е положението в съседната провинция Ризе. Тя още не се е съвзела от поройните дъждове и наводненията на 15 юли, които също взеха жертви. В спасителните операции участват над 2800 души и около 800 машини. Правителството е отпуснало помощ в размер на 350 000 долара за възстановяване на предишните щети. Ще бъдат построени 550 нови сгради. Щетите от сегашните наводнения и свлачища тепърва ще се изчисляват.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нострадамус

    18 18 Отговор
    ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО НА БОЖИЕТО НАКАЗАНИЕ ЗА МЮСЮЛМАНИТЕ ЗАРАДИ ПОСЕГАТЕЛСТВОТО И ОСКВЕРНЯВАНЕТО НА ЦЪРКВАТА СВЕТА СОФИЯ И ВЕКОВНИТЕ ИМ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО.

    ВРЕМЕТО ЗА РАЗПЛАЩАНЕ ИДВА. ЩЕ БЪДЕ ЗАТРИТА ТАЗИ ПРОКЪЛНАТА ТУРСКА СЕМКА.

    БОГ Е ВЕЛИК.

    Коментиран от #3, #4, #8

  • 2 Аятола Ердогани

    10 4 Отговор
    Пострадалите да пият чай, да се молят на Аллах. и всичко ще се оправи.
  • 3 Жалка работа

    19 6 Отговор

    До коментар #1 от "Нострадамус":

    Продължавайки лошите новини за Турция, днес тя беше осъдена от Съвета за сигурност на ООН за разширяване на нашествието и окупацията на Кипър във Фамагуста и от ЮНЕСКО за превръщането на Света София в джамия.
  • 4 Osman

    4 10 Отговор

    До коментар #1 от "Нострадамус":

    И вас бог ви наказва с корона вируса. Близо 3000 умрели на 1 милион население. Турция пр 85 милионно население е 5 пъти по добре. Като дойде есента Ганьо ще мре на поразия понеже е най умния и отказва ваксините. Ще ви гледаме сеира.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Божият съд

    8 4 Отговор
    Китай превръща историческа 6-вековна джамия в Източен Туркестан в музей, а медиите на Ердоган крещят, забравяйки какво е направил псевдосултанът в Света София ... !!!
  • 6 Точката

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "Osman":

    ако Турция моето момче навремето беше ненадеждна веднъж, сега, когато има диктатура и фанатизъм, тя е 100 пъти. ако вярваш на казаното от Турция, ти вече си изгубен в този живот
  • 7 Нострадамус

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Osman":

    Нали знаеш, че се връща, да не ревеш безутешно.
  • 8 666

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Нострадамус":

    В Европа само преди седмица от подобно бедствие се погубиха около а може и повече от 200 души тях Господ за какво наказва управниците им? НоСтраДамОс
  • 9 Тръмпизъм

    2 0 Отговор
    там където няма бели винаги при наводнения има загинали, това в България никога няма да стане
Новини по държави: