24 Юли, 2021 09:20 2 477 23

Водещите държави не се разбраха за климата

  • г20-
  • преговори-
  • климат

Търсеха се повече цели

Водещите държави не се разбраха за климата - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Министрите от Г-20 не успяха да се споразумеят за приемане на по-амбициозни климатични цели, съобщи БНТ.

Срещата на министрите на енергетиката и околната среда от Групата на 20-те най-богати държави се проведе в италианския град Неапол. Те обаче не успяха да постигнат съгласие. Един от спорните въпроси е постепенното премахване на въглищната енергия, което повечето страни искат от 2025 година, но за други това е невъзможно.

Несъгласие предизвика и желанието да се предотврати затоплянето на климата с повече от градус и половина. Китай, Русия и Индия преговарят трудно по тази тема.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грета улавото

    9 42 Отговор
    Няма разбиране с третия свят - Китай, Раша и Индия.

    Коментиран от #2, #3, #7, #11

  • 2 Хмм

    47 0 Отговор

    До коментар #1 от "Грета улавото":

    Те щото от първия свят са много разбрани - още през 2007 година САЩ и Австралия отказват да подпишат протокола от Киото. Просто всеки си гледа интереса.

    Коментиран от #17

  • 3 Без този трети свят...

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "Грета улавото":

    Няма магнити и батерии ДАЖЕ ....за електро каруците!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 МАСОН СТЕПЕН 33

    20 4 Отговор
    РАЗБЕРЕМ ЛИ СЕ ЗАПОЧВА НОВ ВИД ФАШИЗЪМ(ЕКОЛОГИЧЕН).МАЛКОТО ОСТАНАЛИ СВОБОДИ ЩЕ ВИ БЪДАТ ОТНЕТИ И МНОГО СКОРО НЯМА ДА МОЖЕТЕ ДА КУПУВАТЕ И ПРОДАВАТЕ ЗАЩОТО ПЛАЩАНЕТО ЩЕ Е ПРЕЗ МОБИЛНИТЕ ВИ ТЕЛЕФОНИ И ПАРИТЕ В КЕШ ЩЕ БЪДАТ ОБЯВЕНИ ЗА НЕЗАКОННИ.ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ ВИ ЗАЛЪГВАХМЕ,ЧЕ БЕЛЕГА НА ЗВЯРА Е МИКРОЧИП,НО ВСЪЩНОСТ СТАВА ВЪПРОС ЗА ПОКЛОНЕНИЕ.ЩЕ ИЗИСКАМЕ ЕДИН ПОЧИВЕН ДЕН ЗА ЗЕМЯТА И В ТОЗИ ДЕН ЩЕ БЪДЕ ЗАБРАНЕНА ВСЯКАКВА ДЕЙНОСТ И ТОЗИ ДЕН ЩЕ БЪДЕ НЕДЕЛЯТА НА АНТИХРИСТА ОТ ВАТИКАНА И ВСИЧКИ ЩЕ СИ МИСЛЯТ,ЧЕ СЛУЖАТ НА БОГА НО ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИЗВЪРШВАТ ПОКЛОНЕНИЕ ПРЕД ПАПСКИТЕ ЗАКОНИ.НЕ СЕ ЗАЛЪГВАЙТЕ,ЧЕ КАТО СЕ ОПИСВА В БИБЛИЯТА,ЧЕ СЕ ПОСТАВЯ НА ЧЕЛОТО ИЛИ НА РЪКАТА ТОВА Е ЧИП,НЕПОЗНАВАЩИТЕ БИБЛИЯТА НАЙ-ЛЕСНО ЩЕ БЪДАТ ИЗМАМЕНИ.ТЕЗИ С БЕЛЕГА НА ЧЕЛОТО СА ОНЕЗИ КОИТО С РАДОСТ ЩЕ ПРИЕМАТ ДЕНЯ ЗА ПОКЛОНЕНИЕ НА ПАПАТА А ТЕЗИ НА РЪКАТА СА ОНИЯ КОИТО ЩЕ РАЗБИРА ИЗМАМАТА НО ПОРАДИ ЖИТЕЙСКИ ТРУДНОСТИ ЩЕ ГО ПРИЕМАТ.

    Коментиран от #6

  • 6 Бари

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "МАСОН СТЕПЕН 33":

    Верно ли тва ..!?

    Коментиран от #15

  • 7 Мамут

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Грета улавото":

    Утре като се вдигне цената на всичко, да знаеш че е за твое добро! Спасяваме климата!:)
  • 8 пешо

    10 0 Отговор
    "което повечето страни искат от 2025 година"

    росен стойчев, ще посочиш ли кои са тези "повечето страни"?
    иначе написаното си е манипулация и лъжа.
    хайли лайкли и мост пробабли.
  • 9 big

    13 1 Отговор
    Тази тема е много трудна за преговори и от други държави освен споменатите. Всичко опира до пари, а най-лошото от политиката особено на САЩ и техните сателити. Пример: природния газ е един сравнително екологичен енергиен продукт, но САЩ се борят със зъби и нокти срещу СП-2 и ЕС. Ограничиха и газопровода "Опал". В резултат в ЕС газта взе да се изчерпва и се въведоха в експлоатация отново въглищните централи. При изграждането на нови АЕЦ също се води политико-икономическа война, като резултат проектите се замразяват и нови енергийни мощности не се въвеждат. Пример: АЕЦ Белене. Не може да се разчита на 100% на енергия от вятър и слънце, а водата намалява постоянно за ВЕЦ.
  • 10 Рошко

    6 0 Отговор
    Садете дървета и ограничете пластмасата

    Коментиран от #12, #21

  • 11 хххх

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Грета улавото":

    България е от 3-тия или 4-тия свят...

    Коментиран от #13

  • 12 Смърфиета

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Рошко":

    Сечете дървета и горете пласмасата в Тецовете !
  • 13 Рашков

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "хххх":

    От шестия или дори десетия аз съм завербовал всичко живо куцо кьораво и сакато.
  • 14 Тука има-тука нема

    9 0 Отговор
    След като, водещите държави не се разбраха за климата, климата реши да се разбере с тях.
  • 15 Смърфиета

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бари":

    След шестата голема мастика почва да е верно.
  • 16 Глобалист

    4 0 Отговор
    Тия ще харчан наще пари да ни спасят от нещо което на практика не зависи от нас и не можем да го променим... Вместо да мислят как да подобрят начина на живот на хората те се чудят как да ни правят да пърдим по малко... абе нема надежда за тва човечество
  • 17 И така

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хмм":

    Протоколоа от киото е една от най-големите грешки и глупости която може някой да направи. И като го подпишеш какво китай като са го разписали са замърсител №1 те разписват всички документи и не спазват нито един. И всичките "бели" западни държави отиват в китай да ползват робския труд защото същите протоколи за спасяване на планетата осакатяват местния бизнес
  • 18 не може да бъде

    5 0 Отговор
    За какво разбирателство може да става дума,след като САЩ ,най-активният поборник за намаляване на въглеродните емисии чрез затваряна на централите с въглища,призвеждат около 20% от електроенергията си именно с такива централи,а Русия напр.12% !?И второ,дали въглищните централи са най-големият замърсител!?
  • 19 Тиква

    4 0 Отговор
    Едни държави правят много неща. Ние горим боклуци на платена Воля и никой не знае какво става. Но пак народа ще плаща и ще ни Дуп.т да не си караме старите коли и куп такси къде ли не.
  • 20 Африканец

    1 0 Отговор
    Ще се разберат. Като мине некоя годинка и в Русия и Китай почне да става редовно по 40 градуса, като вземе да не стига тока само за климатиците , като наводнения отнесат още няколко града-тогава ще им дойде акъла , но ще е късно. Особено на китайците- тия толкова боклуци бълват, че заринаха планетата с пластмаса и тенеке.
  • 21 Ирина

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Рошко":

    Ще седим дръвчета а пластмасата ще я задържим също , защото е издръжлива и може да се рециклира. Може и това се прави. Проблемът тук е друг, искат да ни изкарат виновни хората за замърсяването но за това са виновни мултинационалните корпорации, които ни превърнаха в мързеливи консуматори.
  • 22 От страни

    0 0 Отговор
    Превеждам от дипломатичен на български - не се разбраха да приемат американското виждане за климата.
  • 23 От страни

    0 0 Отговор
    Щтатите се хванаха за климата щото не смогнаха да спрат търбите и танкерите, та сега искат да сложат собствен данъх върху добива за да не се налага да се борят за пътищата на доставката и зом всичко се търгува в долари и всички тези операции минават през тяхна банка те ще могат да взимат данък върху добива направо от там.
    Например влизаш в Билата и плащаш едно кисело млеко, парите ти отиват оттерминала на банката във Враца в Ню Йорк, и от Ню Йорк се връщат на сметката на Била. И така всяка стотинка. Ако рече да вземе данък "кисело мляко" направо ще си заделя 2 стотинка там в банката и не можеш да мку кажеш "копче".
Новини по държави: