Last news in Fakti

27 Юли, 2021 16:36 4 266 20

Русия е с "повишено внимание" заради това решение на САЩ

  • ирак-
  • сащ-
  • изтегляне-
  • войници-
  • русия-
  • дмитрий песков

САЩ прекратиха бойната си мисия в Ирак

Русия е с "повишено внимание" заради това решение на САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Ситуацията около решението на САЩ за прекратяване на бойната мисия в Ирак заслужава повишено внимание, заяви пред журналисти прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от TACC, предаде агенция "Фокус".

"Разбира се, това е ситуация, която заслужава повишено внимание. Ситуацията там е малко по-различна в Ирак, защото очевидно остават значителен брой така наречени военни съветници, които ще продължат да работят в Ирак. Следователно, разбира се, ще наблюдаваме сега. Рано е да се предвиждат някакви събития, но, разбира се, не бих искал да видя още една територия, добавена към регионалния потенциал на нестабилност като цяло. Това трябва да се разгледа внимателно", каза говорителят на Кремъл.

Той подчерта, че ситуацията в Ирак и Афганистан е различна. "Очевидно е, че е съвсем различно и вероятно едва ли е възможно да се направят паралели. Но повтарям още веднъж, всички бихме искали общият конфликтен потенциал в региона да не нараства с нови епизоди," каза Песков. Говорителят на Кремъл отбеляза, че подобно решение на Вашингтон не е изцяло новина за Кремъл. „Имаше по-ранни изявления на представители на Съединените щати и (президентските) администрации на САЩ, че рано или късно ще е необходимо да напуснат Ирак, така че това не е изцяло новина“, каза той.

Отговаряйки на въпроса дали в Ирак може да има сили, с които Руската федерация би могла потенциално да преговаря, като се вземе предвид опитът от случващото се в Афганистан и опитът на Русия в преговорите с талибаните, Песков каза: "На първо място, ние, разбира се, сме насочени към продължаване на контактите и развитие на нашите отношения с иракското правителство, с ръководството на Ирак. Ние сме заинтересовани от това".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перко

    18 1 Отговор
    Гледайте фила Mosul.

    Коментиран от #3

  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    37 2 Отговор
    За Русия е важно къде САЩ ще дислоцира изтеглените войски и техника !

    Коментиран от #6

  • 3 БАЙ Х@Й ‼️

    58 7 Отговор

    До коментар #1 от "Перко":

    Гледайте и снимки от Либия, Сирия, Ирак преди САЩ да им хвърлят тонове демокрация и сега !

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Ерми

    11 52 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Поне за разлика от руснаците не са стойкаджии дето се показват само във ютуб каква сила са. Затова тюлените са едни от най-добрите .

    Коментиран от #8

  • 5 Левскар

    19 6 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Днec Бългaрия e в EC и НAТO, нaли?
    Нe e нужнo пaртийнитe лидeри дa умирaт, като Ботев и Левски,
    a caмo дa cпрaт диктaтa cи нaд дeпутaтитe в НC!
    Дeпутaтитe дa глacувaт cпoрeд coбcтвeнaтa cи cъвecт!
    Нo тoвa нямa кaк дa cтaнe, cлeд кaтo имa прaг нa прeфeрeнциитe!
    Поради това, зa избoрът нa дeпутaтa e рeшaвaщo
    дaли e пocтaвeн нa "избирaeмo мяcтo",
    a нe ce рeшaвa oт прeфeрeнциитe дaдeни личнo зa нeгo!
    Eтo зaщo дeпутaтът щe прoдължaвa дa нe глacувa пo cъвecт,
    a щe прoдължaвa дa cлушКa пaртийнoтo ръкoвoдcтвo!

    C eднa думa,
    зaрaди прoтивoкoнcтитуциoнният избирaтeлeн зaкoн,
    дори в България в ЕС и НАТО
    oтнoвo e в cилa тoтaлитaрнaтa "ръкoвoднa рoля нa пaртиитe"!
    "Прeмeнил ce Илия-пaк в тия!"
    И въобще не им пука на депутати и на партии,
    че българинът продължава да затъва на дъното на ЕС!

    Коментиран от #9

  • 6 Дано

    10 48 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Дано САЩ ги дислоцират в съюзника си в НАТО, в България!
    Българското черноморие се превръща в руски анклав!
    Както в Крим, Путин ще дебаркира на родния бряг,
    за да защитава "руските интереси"!
    Хора бдете!
  • 7 Рошко

    32 6 Отговор
    Където стъпи инглизоговорящ и рибите започвали да се бият
  • 8 Коректор

    4 33 Отговор

    До коментар #4 от "Ерми":

    Тюлените не са едни от най-добрите!
    Тюлените, заедно с МОСАД са НАЙ-ДОБРИТЕ!

    Коментиран от #10, #11

  • 9 БАЙ Х@Й ‼️

    22 5 Отговор

    До коментар #5 от "Левскар":

    И в ЕС и в НАТО България все е от страната на булката! А за властитутките е важно да са във властта , независимо как сменят имената на партийните клики! Затова думата МЕРИТОКРАЦИЯ е табу и я няма в речника им !
  • 10 Тиквун

    16 2 Отговор

    До коментар #8 от "Коректор":

    И аз! Как лежа до шкафа? Като заспало тюленче съм!
  • 11 хамсал

    15 2 Отговор

    До коментар #8 от "Коректор":

    Абе ти в час ли си бе? Правиш ли разлика между специални сили и разузнавателна служба? Къде тюлен, къде МОСАД? Ако искаш малко да се открехнеш, питай някой евреин за техните "черешките"! Това са тези, които ги инфилтрират в арабските ислямски групировки.
  • 12 Без партиен гражданин

    24 3 Отговор
    Лошо бе със ссср, а сега още по-плахо. Наркотици, проститутки, не обвързани, без сенейства, деца, а крадците си ги пиднениха с по-млади. При ТЖ имаше ред, имаше много други неща, а сега българи мрат като мухи
  • 13 Анонимен

    1 9 Отговор
    По живково време пееше се... Ела ми айше, ела, мама да те ожени, мама да те ожени, за едно ми германче, не ща го мамо, не ща го, че гернанско око, все за война гледа... А българско все за работа мисли.. Искам го.. Че цигабско око, все за Любов мисли. А кво стаба в 21 век. Мерси.. От отвъдното другаря Тодор Живков, Ви приветства
  • 14 mi6osp

    18 6 Отговор
    Икономиката на САЩ е в рецесия, доларът губи позиции като световна валута и обемите на операциите в долари падат, дългът на САЩ расте и с това и плащанията по него. Всичко това се отразява на бюджета на САЩ, парите там започват да намаляват, налага се рязане на разходи. Колкото и да е странно, по американските закони между тези, които първо се режат са преките военни разходи. Може би защото ако се отрежат първо социалните разходи, в САЩ се боят,че ще има масови вълнения, които при тяхната въоръжена до зъби нация ще са кървави . Затова следва масово напускане на войските на САЩ от Афганистан, Ирак, Сирия, Япония, Германия и от 800 бази по света. Ноу мъни, ноу фъни.

    Коментиран от #19

  • 15 ivan ti

    0 4 Отговор
    Г-жо Атанасова четете ли текстовете които пишете?

    Коментиран от #17

  • 16 mi6osp

    5 4 Отговор
    Междувременно Русия затвори със С400 въздушното пространство на Сирия за бомбардировачите на Израел. Не е по темата, но е резултат от бягството на САЩ.
  • 17 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "ivan ti":

    ....Госпожата.......ммммм ЖУРНАЛИСТКАТА ОТ ,,ФАКТИ,, ЗА ЧАС ПУСКА 6 ДО 10 ...НОВИНИ/ ФАКТА11!1!!!!!!11.......ИИИ НЕ ГИ...ПИШЕ, А НАБИРА НА КОМПА.....КАКТО ВИЖДАШ И МОЯТ КОМПЮТЪР МИ ПРОБУТВА ЕДИНИЦИ ВМЕСТО УДИВИТЕЛНИ////...Имай милост към граматиката и дай предимство на ФАКТА......Затова си тук а не на урок по български език...КОЙТО ТРЯБВА ДА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН... ама сме 21 ковид век...

    Коментиран от #18

  • 18 ivan ti

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "ТОЧКАТА":

    Ще ми се ФАКТИТЕ да ги съобщават ГРАМОТНИ хора.

    Коментиран от #20

  • 19 ТОЧКАТА

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "mi6osp":

    икономиката ти е вярна,НО ВОЕННАТА ЧАСТ ДЪЛБОКО ПОГРЕШНА...Не изтеглят ,А ПРЕФОРМАТИРАТ СЪГЛАСНО НОВАТА ИМ ВОЕНННА ДОКТРИНА/МДО ВОЕННА СТРАТЕГИЯ/...Няма армии,мобилизации,обявяване на война,ПРЕДУПРЕЖДАВАЩИ СТЪПКИ И ВЪЗМЖНОСТ ЗА,,,ИЗБЯГВАНЕ НА ВОЙНАТА....СЕГА ТЯ111 се ръководи от ИИ/ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ/...В него са заложени ВСИЧКИ ИЗВЕСТНИ ПАРАМЕТРИ ЗА СТРАНА,ПСИХОХАРАКТЕРИСТИКИ НА ДЪРЖАВЕН АПАРАТ,РАЗУЗНАВАТЕЛНИ СВЕДЕНИЯ,ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ ,ГЕОСТРАТЕГИЯ11111ИИ обработва всичко това и дава ПРЕПОРЪКИ....ПРИ НЕОБХОДИМОСТ И ДИРЕКТНИ КОМАНДИ11111...Първият опит МДО /МУЛТИ ДОМЕЙН ОПЕРАЦИИ/ стратегия е точно НАПАДЕНИЕТО НАД Ирак1111!Разбира се ,като първи опи даде и много грешки........например ,,приятелският огън,,...от 140 унищожени танка / 80 са уищожени от самите америриканци ЗАЩОТО ВСЯКА БОЙНА ЕДИНИЦА СЕ КОМАНДВА ДИРЕКТНО ....БЕЗ ЧОВЕШКА НАМЕСА111111Мдаааа така шитнаха и нашият ,,МИГ 29,, на...,,,учения,,
  • 20 ТОЧКАТА

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "ivan ti":

    И НА МЕН111111/пак компсоеволие1!!изтрих 50 единици/...НО ВИРТУАЛНАТА реалност е ДРУГА1111111111111!!!!!!!!/ТОВА МИ ПУСНА ВМЕСТО УДИВИТЕЛНИ./......Разбираш ли ХОРАТА,СА ПО ДОЛУ ОТ КОМПА1!1!!1111!/това е нагледен ПРИМЕР ,КОЙ КОМАНДВА1!!1!!!!!!!!....КАКТО ВИЖДАШ =ИМА РАЗЛИКА ОТ ПЪРВИТЕ СКОБИ/......и не е ,,майтап,,.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания