Last news in Fakti

4 Август, 2021 18:50 2 223 10

Консерваторите водят в Германия - Август 2021

  • германия-
  • избори-
  • консерватори

Нови проучвания преди вота

Консерваторите водят в Германия - Август 2021 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Консерваторите в Германия водят убедително в проучванията преди предстоящите избори, съобщи Ди Велт.

Агенциите, проучващи общественото мнение, дават сериозна преднина на консерваторите. През последните седмици те съществено са повишили доверието към себе си.

Очаква се те да получат между 27 и 29 процента от вота. При победа техният нов председател Армин Лашет ще приеме канцлерския пост.

Зелените се утвърдиха като групата с втора най-добра подкрепа. Техният председател Аналена Бербок предвижда големи реформи при победа.

Социалдемократите остават трети. Те планират сериозна кампания до началото на вота.

Действащият канцлер Ангела Меркел обяви, че ще се оттегли от поста след този мандат и подкрепи Армин Лашет за свой приемник.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Картите падат

    4 13 Отговор
    Меркел си остава комунистката от Източна Германия. Досега играеше против Европа и за Русия.

    Коментиран от #4

  • 2 не може да бъде

    8 1 Отговор
    Меркел е източногерманка и помни ГДР,беше дълго време водещият политик на обединена Германия и е имала достатъчно време да си направи изводите.По мое мнение,тя много дълго време търпя еиздевателствата на американците,подкрепени от англичаните в името на евроатлантическата солидарност и добрите отношениия.но накрая ,когато и здравето и се влоши ,се отказа да търпи повече!...И почти сигурно тя с горчивина си припомня думите на първия генерален секретар на НАТО -"НАТО е създаден,за да се държи Германия отдолу,САЩ-отгоре ,а СССР/Русия/ - колкото може по-далече!"
  • 3 Абе льохман с льохмана ти

    16 2 Отговор
    Германия винаги играе за себе си,и то по традиция некадърно,защо все финализира с погром за себе си и за гламавите си "съюзници" сред които по правило се числим и ние,фашистче недоритано..
  • 4 хахахахихихи

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Картите падат":

    Лашет е същия. Тежки времена за такива като вас. СП2 ще заработи.
  • 5 щраус йохан

    25 0 Отговор
    Германия си отива. Казвам ви го като човек живеещ 20 г. тук. Лошо е , че влече и цяла Европа със себе си. Единствена надежда е Вишеградската.
  • 6 Павел пенев

    21 0 Отговор
    Консерваторите в Германия са по големи измамници от демократите в САЩ и водят страната към разруха и либерална гей кочина.

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 7 скептик

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "Павел пенев":

    в сравнение с отровнозелените са песен. за съжаление и те не са независима страна. и вътрешната им политика, подобно на външната, е тежко повлияна отвъд голямата локва.
  • 8 хехехе

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Павел пенев":

    Какво имаш против гейовете да не си и ти като джамбаза много кряка па ....
  • 9 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Павел пенев":

    Във всеки случай консерваторите са по-добър избор от Зелените. Програмата на Зелените гарантира още права на ЛГБТИ и на африкано зиатски емигранти. Като резултат - по - малко права за хетеросексуалните работещи бели мъже .

    Коментиран от #10

  • 10 УдФ

    0 4 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Ти па къде се причисли към работещ бял мъж че и па хетеросексуален?
Новини по държави: