Last news in Fakti

9 Август, 2021 12:57 1 800 3

Италия е в пламъци! Над 40 000 са вече горските пожари на Ботуша (ВИДЕО)

  • италия-
  • пожар-
  • глобално затопляне

В област Калабрия загинаха жена и дете при опит да загасят пожар в маслиновата си градина

Италия е в пламъци! Над 40 000 са вече горските пожари на Ботуша (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Не спират пожарите в Италия. Една от причините са високите летни температури, които през следващите дни се очакват да достигнат пак до 45 градуса по Целзий.

Премиерът Марио Драги подписа декрет за национална мобилизация на оперативните противопожарни звена за координиране и овладяване на ситуацията, тъй като през последните часове пожарите не спират предимно в централната и южна част на страната.

В област Калабрия загинаха жена и дете при опит да загасят пожар в маслиновата си градина. В област Молизе край Кампо Марино се запали боровата крайморска гора. Евакуирани са 500 души и временно бе спряно движението на влаковете в района.

На остров Сицилия, пожарите са към 50. Поради тежките поражения от огнените стихии на остров Сардиния, олимпийските шампиони от Токио в щафетата 4X100 метра за мъже – Филипо Торту и Лоренцо Пата, посветиха победата си на своите съграждани от острова.

Отчита се, че горските пожари в страната от 15-и юни до сега са над 44 000, почти двойно повече от преди година.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сен Тропе

    7 4 Отговор
    Италия си отива вулкани пожари наводнения.
    Чао бамбини
  • 2 Що не

    4 0 Отговор
    Кажите че всички пожари са умишлени палежи ами премятат всичко на природата.
  • 3 ИВАН

    0 0 Отговор
    Тоя Марио ДРаги, да се беше сетил да мобилизирва хората предварително, а не когато вече всичко гори ..... абе навсякъде тъпи и безотговорни политици, чакайте нещо добро от тях
Новини по държави: