Last news in Fakti

11 Август, 2021 09:35 2 876 10

Хиляди на протест в Полша - Август 2021

  • полша-
  • протест-
  • медии

Демонстрация в защита на медиите

Хиляди на протест в Полша - Август 2021 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Хиляди излязоха на протест в защита на свободата на медиите в Полша, съобщи радио Варшава.

Голяма демонстрация се проведе във Варшава. Протест имаше в десетки други населени места.

Това стана след обявяването на нов медиен закон. Той е подготвян от няколко седмици.

Правителството обяви, че така ще защити страната от външно влияние. Предлага се да се забрани присъствието на медии, собственост на групи извън ЕС.

Това означава, че ще трябва да се смени собствеността на най-гледаната телевизия в страната. Тя често критикува правителство и е собственост на американска компания.

Опозицията се обяви против закона.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пуста демокрация

    31 0 Отговор
    А нещо за писателя който е в затвора защото обидил президента на Полша...??? Или не е политкоректно да пишем... Ако е за Русия ще има по пет статии на ден-ама за демократичните държави ще си мълчим!!!!
  • 2 Няколко

    16 2 Отговор
    Хиляди овце.
  • 3 dfu

    13 0 Отговор
    Правилно! Насила отвън, трайна хубост не става. Всеки народ трябва сам да си заслужи просперитета.

    Коментиран от #8

  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    19 0 Отговор
    Щом не искате нещо америчко- хоп цветно предупреждение!
  • 5 Кочо менски

    9 1 Отговор
    Стойчев, да ти кажа да знаеш. Ако в България изобщо се стигне до такова мероприятие, аз няма да изляза да ви подкрепя, скъсахте се постовете ми да триете. Да видите хубаво ли е.
  • 6 Акт на сорос

    18 0 Отговор
    Тoвa oзнaчaвa, чe щe трябвa дa ce cмeни coбcтвeнocттa нa нaй-глeдaнaтa тeлeвизия в cтрaнaтa. Тя чecтo критикувa прaвитeлcтвo и e coбcтвeнocт нa aмeрикaнcкa кoмпaния.
    .............
    Е тук е заровено кучето.
    Какво ще стане ако телевизията е собственост на руска, или китайска компания,а?
    Със сигурност соросовите фондации, тогава ще мълчат като пукали за свободата на медиите, и няма да изкарат хората си на протест.
  • 7 браво на правителството

    7 0 Отговор
    На прав път са поляците, но няма гаранция че и европейска собственост върху медиите няма да им осигури защита от пропагандата на глобалния капитал.
  • 8 Дай България

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "dfu":

    Това трябва да се набие в главите на десните хрантутници у нас, няма как с платени протести да очакваш че създаваш гражданссо обществохи да очакваш подкрепа после. Визирам онузи срещу Орешарски. Разбирасе че имаше защо да се протестира, но не и да са платени протеститу и разни посолства и сенатори да ни се месят.
  • 9 Smooth Jazz

    8 0 Отговор
    САЩ са пуднали пипала из цеюия свят. Купени медии по различни държави, чрез които промиват мозъците на населението. Купени ТЕЦове, с които разграбватиндустрията и я фалират. Купени политици, с които налагат методи на управление и послушание на различни правителства.. ..
  • 10 Анонимен

    7 0 Отговор
    Тия пък европейски медии ли искат? Да не си мислят, че те не се контролират от САЩ? Всички медии на запад се контролират от САЩ.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания